Overlijdensrisicoverzekering afsluiten? Let op:

1. Sluit niet zomaar een overlijdensrisicoverzekering af bij je bank/geldverstrekker, maar vraag meerdere offertes op. De hypotheekaanbieder mag je niet verplichten daar de verzekering af te sluiten, want koppelverkoop is verboden.

2. Check of er in de voorwaarden geen 'en bloc-bepaling' is opgenomen. Die geeft de verzekeraar namelijk het recht om gedurende de looptijd eenzijdig de premie te verhogen.

3. Het is niet altijd nodig om een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Bij een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering blijft de verzekerde hoofdsom de hele looptijd gelijk. Dit is duurder dan een annuïtair dalende verzekering, waarbij het verzekerde bedrag gedurende de looptijd afneemt. Laat je hierover goed adviseren door een adviseur.

Tips bij je overlijdensrisicoverzekering afsluiten

1. Wil je overstappen naar een andere verzekeraar, wacht dan totdat de nieuwe verzekeraar jou heeft geaccepteerd voordat je de oude verzekering opzegt. Als je op basis van de gezondheidsverklaring of medisch onderzoek niet wordt geaccepteerd door de nieuwe verzekeraar, of alleen tegen een hogere premie, dan kan je nog terugvallen op jouw bestaande verzekering.

2. Meestal wordt een overlijdensrisicoverzekering afgesloten voor 2 verzekerden. Bij overlijden van 1 van de verzekerden keert de verzekering uit en stopt de verzekering. Je zou kunnen overwegen om voor beide verzekerden een eigen risicoverzekering af te sluiten. De overlijdensrisicoverzekering keren beide uit bij overlijden. De premie van deze variant is vaak maar iets hoger dan de variant van 2 verzekerden op 1 polis. De dekking een stuk uitgebreider. Mochten jullie gaan scheiden dan biedt het hebben van 2 aparte overlijdensrisicoverzekeringen ook een stuk meer flexibiliteit.

3. Hoe vaker een verzekeraar de premie moet incasseren hoe hoger de kosten zijn. Het incasseren van een maandelijkse premie kost de verzekeraar meer dan een jaarlijkse incasso. Je kunt overwegen om de premie per jaar te betalen in plaats van per maand. Bij sommige verzekeraars scheelt dat tientallen euro’s per jaar.

Overlijdensrisicoverzekering afsluiten

Een overlijdensrisicoverzekering kun je vergelijken en afsluiten bij Independer. Er bestaan verschillende soorten overlijdensrisicoverzekeringen. Als je overlijdensrisicoverzekering gaat vergelijken, moet je weten welk soort overlijdensrisicoverzekering je wilt afsluiten. 

Daarbij is het ook handig als je weet welk bedrag je wilt verzekeren en hoe lang de verzekering moet lopen. Heb je een verzekering gevonden die aan jouw wensen voldoet? Dan kun je vrijblijvend een offerte aanvragen. Deze offerte wordt aan je gemaild, zodat je die op een later tijdstip ook nog kunt bekijken. De meeste overlijdensrisicoverzekeringen kun je bij ons afsluiten. Hiervoor betaal je afsluitkosten.

Overlijdensrisicoverzekering voor je hypotheek

Vaak wordt een overlijdensrisicoverzekering afgesloten bij de hypotheek. Soms is het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering verplicht als je een hypotheek afsluit. In dat geval wordt je overlijdensrisicoverzekering verpand aan je hypotheek. De hypotheekverstrekker heeft daarmee de zekerheid dat je hypotheek wordt afbetaald als je komt te overlijden.

Nog ergens hulp bij nodig?

Je vindt je antwoord op de klantenservice pagina. We staan voor je klaar.

Klantenservice