Overlijdensrisicoverzekering: zo werkt het

Een overlijdensrisicoverzekering sluit je af voor een specifiek bedrag. Dit bedrag kun je zelf kiezen. Zo kun je ervoor zorgen dat dit genoeg is om de gemiste inkomsten op te vangen. De uitkering is bijvoorbeeld bedoeld voor de hypotheek, de studie van de kinderen of andere vaste lasten. 

Je kunt niet alleen kiezen voor het te verzekeren bedrag, maar ook voor de looptijd van de verzekering. Tijdens de looptijd betaal je premie voor je overlijdensrisicoverzekering. Overlijdt de verzekerde binnen de looptijd van de verzekering? Dan keert de verzekeraar het afgesproken bedrag uit. Overlijdt de verzekerde niet tijdens de looptijd van de overlijdensrisicoverzekering, dan keert de verzekeraar ook niet uit. Denk dus goed na over de looptijd van de verzekering.

Overlijdensrisicoverzekering af- of oversluiten?

Wil je een overlijdensrisicoverzekering afsluiten? Vergelijk dan gemakkelijk via Independer de verschillende verzekeraars.

Heb je al een overlijdensrisicoverzekering? Dan is het misschien voordelig om deze over te sluiten. De premies van overlijdensrisicoverzekeringen zijn de laatste jaren enorm gedaald. Independer vergelijkt alle overlijdensrisicoverzekeringen en helpt je bij het vinden van de beste overlijdensrisicoverzekering voor jouw persoonlijke situatie.