Overlijdensrisicoverzekering afsluiten bij Independer

Heb je interesse in een overlijdensrisicoverzekering? Neem dan telefonisch (035-6265577) of per e-mail contact met ons op. Wij hebben een Europees paspoort en mogen daarom ook bemiddelen voor klanten die in het buitenland wonen. Je kunt alleen een verzekering afsluiten als je een Nederlands BSN-nummer en een Nederlandse betaalrekening hebt.

Overlijdensrisicoverzekering afsluiten als je in het buitenland woont

Woon je in het buitenland en wil je in Nederland een overlijdensrisicoverzekering afsluiten? Dan is dit helaas niet mogelijk. Verzekeraars hebben namelijk geen vergunning voor klanten in het buitenland. Je kunt dan wel in het buitenland een nieuwe verzekering afsluiten. 

Goed om te weten: woon je nu nog in Nederland, maar heb je concrete plannen om binnen een jaar te emigreren? Dan is het niet meer mogelijk om in Nederland een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten.

Bekijk in onderstaand overzicht per verzekeraar of je dekking ook in het buitenland geldig is.  

Verzekeraar Dekking verhuizing naar het buitenland?
ACE Nee
Aegon Nee
Allianz Nee
ASR Nee
Brand New Day Nee
BNP Paribas Cardif Nee
Callas Nee
Centraal Beheer Nee
Creditlife International Nee
Dela Nee
Delta Lloyd Nee
Erasmus Nee
Finvita Nee
Generali Nee
Gewoonidee Nee
Goedidee Nee
Klaverblad Nee
Leidsche Verzekeringen Nee
Nationale Nederlanden Nee
Ohra Nee
Reaal Nee
Scildon Nee
TAF QL Nee
Woonfonds Nee
Zwitserleven Nee

Deze tabel is voor het laatst bijgewerkt in augustus 2021

Overlijdensrisicoverzekering en verhuizen naar het buitenland

Heb je een overlijdensrisicoverzekering verhuis je naar het buitenland? Dan kun je jouw levensverzekering bij de meeste verzekeraars gewoon laten doorlopen. Er is een aantal verzekeraars waar de dekking eindigt als je verhuist naar het buitenland.

Ook zijn er verzekeraars die, afhankelijk van naar welk land je vertrekt, besluiten om de verzekering op te zeggen. Het is verstandig om, voordat je vertrekt, dit bij de verzekeraar te melden. Dat voorkomt problemen achteraf.

Redenen afwijzing

De reden dat een verzekeraar je niet accepteert, is omdat zij geen vergunning hebben om klanten in het buitenland te verzekeren.

Ook geven verzekeraars aan dat het risico van overlijden in sommige landen anders is dan in Nederland, en zij je daarom niet accepteren als je in dat land woont.

Overlijdensrisicoverzekering en vakantie

Ben je op vakantie of tijdelijk in het buitenland en kom je te overlijden? Dan keren alle verzekeraars in principe uit. Het wordt anders als je bewust het gevaar hebt opgezocht. Bijvoorbeeld als je naar een oorlogsgebied vertrekt of als je gaat diepzeeduiken. Als je dit van plan bent, check dan van tevoren de polisvoorwaarden van je overlijdensrisicoverzekering.

Let op: ga je tijdelijk naar het buitenland, maar wel langer dan drie maanden? Controleer dan de gevolgen voor je verzekering.