Wat houdt de dekking terminale ziekte in?

Als je voor deze dekking kiest, dan wordt er onder bepaalde voorwaarden een bedrag uitgekeerd als je nog in leven bent. Die uitkering krijg je als je ziek bent en minder dan 12 maanden te leven hebt. Dat moet dan door een onafhankelijk arts vastgesteld zijn. Van het bedrag dat je uitgekeerd krijgt kun je bijvoorbeeld je laatste wens in vervulling laten gaan of extra zorgkosten betalen.

Welke overlijdensrisicoverzekeraars bieden de dekking terminale ziekte aan?

Op dit moment bieden de overlijdensrisicoverzekeraars AllianzTAFACE Credit Life, Dela, iptiQ en Hera Life de dekking terminale ziekte aan.

Wat kost de dekking terminale ziekte?

Deze dekking is standaard in de producten van de genoemde aanbieders opgenomen. Hier hoeft geen extra premie voor betaald te worden

Welk bedrag wordt uitgekeerd?

De uitkering bij een terminale ziekte is altijd een percentage van het totale verzekerde bedrag. Bij een laag verzekerd bedrag kan dat percentage oplopen tot 100%. Maar bij een hoger verzekerd bedrag kan het zijn dat je maar de helft van het bedrag uitgekeerd krijgt bij een terminale ziekte. De andere helft van het bedrag wordt dan uitgekeerd aan je nabestaanden zodra je komt te overlijden.