Wat is diabetes?

In Nederland waren er op 1 januari 2019 1,2 miljoen mensen met diabetes. Diabetes heet ook wel diabetes mellitus, of suikerziekte. Het is een chronische stofwisselingsziekte. Je lichaam kan niet meer goed glucose verwerken, waardoor je een te hoog glucosegehalte hebt in je bloed. Dat komt omdat je lichaam ongevoelig is geworden voor insuline, of er te weinig (of geen) insuline wordt aangemaakt. Uiteindelijk ontstaan hierdoor verschillende klachten. Zoals vermoeidheid, last van je ogen en blaasontsteking.

ORV afsluiten met diabetes

Het afsluiten van een ORV met diabetes kan wel eens lastig zijn. De verzekeraar kijkt naar de levensverwachting en maakt op basis daarvan een afweging van de premie. Die kan wel eens fors hoger zijn dan je had verwacht.

Speciale service Independer

Independer vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen zich kunnen verzekeren. Daarom hebben we een speciale service ontwikkeld. Heb jij of je partner diabetes? Dan kun je bij Independer gewoon een aanvraag doen voor een ORV. Is de premie die de verzekeraar aan je voorstelt veel hoger dan verwacht? Dan helpen we je met een second opinion en doen we, in overleg, ook bij een andere verzekeraar een aanvraag. De beste passende verzekering kun je dan kiezen.

Wat doe je als je een verhoogde premie krijgt?

Is de ORV onbetaalbaar, omdat de verzekeraar de premie verhoogt? Dan kan je gebruikmaken van onze kosteloze second opinion. Onze experts denken graag met je mee. Zij zien bijna dagelijks dit soort dossiers en kunnen goed inschatten of je premie marktconform is. Zeker weten dat je niet te veel betaalt? Dan kan je dezelfde aanvraag ook aan een andere verzekeraar voorleggen. Bij een gelijke premie weet je dat je goed zit. Biedt die verzekeraar een lagere premie? Dan kan je daar je voordeel mee doen. Goed om te weten: de extra service van Independer is gratis. 

Wat doe je als je aanvraag afgewezen wordt?

Krijg je een afwijzing? Dan is dat natuurlijk erg vervelend. Independer zet graag een stapje verder. We doen gratis een tweede aanvraag bij een andere verzekeraar. Zo is de kans op succes groter, zonder dat hier kosten aan zijn verbonden.