Wat is epilepsie?

In Nederland waren er op 1 januari 2019 200.000 mensen met epilepsie. Epilepsie is een hersenaandoening. De ziekte veroorzaakt aanvallen die op onvoorspelbare momenten ontstaan. Je hebt epilepsie als je een of meer epileptische aanvallen per jaar hebt. Er bestaan verschillende vormen van epilepsie.

ORV afsluiten met epilepsie

Het afsluiten van een ORV met epilepsie kan wel eens lastig zijn. De verzekeraar kijkt naar de levensverwachting en maakt op basis daarvan een afweging van de premie. Die kan wel eens fors hoger zijn dan je had verwacht.

​Speciale service Independer 

Independer vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen zich kunnen verzekeren. Daarom bieden we een speciale service. Heb jij, of je partner, epilepsie? Dan kan je bij Independer gewoon een overlijdensrisicoverzekering aanvragen. Is de premie die de verzekeraar voorstelt veel hoger dan verwacht? Dan helpt Independer met een second opinion. Ook doen we in overleg met jou een aanvraag bij een andere verzekeraar. Zo kan jij met zekerheid de best passende verzekering kiezen. De extra service van Independer is gratis.

Wat doe je bij een verhoogde premie?

Krijg je een bericht van de verzekeraar dat de premie verhoogd wordt? Dan kan het zijn dat de verzekering onbetaalbaar is geworden. In dat geval kan je gebruikmaken van onze gratis second opinion. Een van onze experts kijkt dan met je mee. Zij kunnen goed inschatten of de hogere premie marktconform is. Kan je mogelijk besparen? Dan kan je dezelfde aanvraag ook bij een andere verzekeraar voorleggen. Is de premie bij die verzekeraar lager? Dan kan je gelijk profiteren. Is de premie hetzelfde? Dan weet je dat je goed zit.

Wat doe je als je niet geaccepteerd wordt?

Wordt je aanvraag voor een overlijdensrisicoverzekering niet geaccepteerd? Dan helpt Independer graag. Bij een afwijzing dienen we gratis bij een andere verzekeraar een tweede aanvraag voor je in. Daarmee vergroten we de kans op succes, zonder dat je daar meer voor betaalt.