Goedkope overlijdensrisicoverzekering: kies het juiste verzekerde bedrag

De premie van een overlijdensrisicoverzekering is onder meer afhankelijk van de hoogte van het verzekerde bedrag. Het verzekerde bedrag hangt af van je persoonlijke situatie. Probeer voor jezelf goed na te gaan hoeveel geld er nodig is om je uitgaven te kunnen blijven betalen als je partner er niet meer is.

Goedkope overlijdensrisicoverzekering: ga vergelijken

Er zijn tientallen overlijdensrisicoverzekeringen, de premieverschillen tussen deze verzekeringen zijn heel groot. Om na te gaan welke verzekeraar voor jouw de laagste premie heeft, is het verstandig om een vergelijking te maken.

Goedkope overlijdensrisicoverzekering: kies de juiste dekkingsvorm

Naast het verzekerde bedrag bepaalt ook de dekkingsvorm de hoogte van de premie. Er zijn 3 verschillende dekkingsvormen, gelijkblijvend, annuitair en linear dalend. Bij een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering blijft het verzekerde bedrag de hele looptijd gelijk. Dit is duurder dan een annuïtair dalende of lineair dalende verzekering, waarbij het verzekerde bedrag gedurende de looptijd afneemt. De dalende varianten worden vooral in combinatie met een hypotheek afgesloten.

Goedkope overlijdensrisicoverzekering: accepteer niet meteen het aanbod van je bank

Sluit niet zomaar een overlijdensrisicoverzekering af bij je bank/geldverstrekker, maar vraag meerdere offertes op. De hypotheekaanbieder mag je niet verplichten daar de verzekering af te sluiten, want koppelverkoop is verboden.

Goedkope overlijdensrisicoverzekering: kies voor jaarbetaling

Hoe vaker een verzekeraar de premie moet incasseren hoe hoger de kosten zijn. Het incasseren van een maandelijkse premie kost de verzekeraar meer dan een jaarlijkse incasso. Je kunt overwegen om de premie per jaar te betalen in plaats van per maand. Bij sommige verzekeraars scheelt dat tientallen euro’s per jaar.

Niet alleen prijs is belangrijk

Voor een goede overlijdensrisicoverzekering is het verstandig om naast de premie ook te kijken naar de voorwaarden van een product. Hierin zijn namelijk ook grote verschillen te ontdekken. Een aantal verzekeraars hebben bijvoorbeeld een en-bloc clausule. Met deze clausule in de polisvoorwaarden, mogen de verzekeraars de premie van jouw verzekering verhogen. Ook zijn er verzekeraars die, als je besluit om halverwege de verzekering te beëindigen, een gedeelte van de premie aan je teruggeven. Met deze en nog andere aspecten houdt onze vergelijking allemaal rekening, want naast prijs kijken wij ook naar de kwaliteit van de producten.