Wat zijn hart- en vaatziekten?

In Nederland waren er op 1 januari 2019 1,7 miljoen mensen met een hart- en vaatziekte. Er vallen verschillende aandoeningen onder hart- en vaatziekten. Denk bijvoorbeeld aan beroertes en hartritmestoornissen. 

ORV afsluiten met een hart- en vaatziekte

Het afsluiten van een ORV met een hart- en vaatziekte kan wel eens lastig zijn. De verzekeraar kijkt naar de levensverwachting en maakt op basis daarvan een afweging van de premie. Die kan wel eens fors hoger zijn dan je had verwacht.

Speciale service Independer

Bij Independer kun je gewoon een ORV vragen als je een hart- en vaatziekte hebt. Wij vinden het namelijk belangrijk dat zoveel mogelijk mensen zich kunnen verzekeren. We helpen je graag met een speciale service. Stelt je verzekeraar een veel hogere premie voor dan je verwachtte? Dan helpen we je met een second opinion. Ook doen we, in overleg, een extra aanvraag bij een andere verzekeraar. Vervolgens kan je de verzekering kiezen die het beste bij je past.

Verzekeraar verhoogt premie

Onze gratis second opinion kan je gebruiken als je verzekeraar de premie verhoogd, waardoor de verzekering onbetaalbaar wordt. Onze experts denken dan met je mee. Zij zien bijna dagelijks vergelijkbare dossiers. Ze kunnen dus goed inschatten of de hogere premie marktconform is. Je krijgt extra zekerheid door je aanvraag bij een andere verzekeraar voor te leggen. Rekent die verzekeraar een soortgelijke verhoging? Dan weet je dat je goed zit. Is de premie lager? Dan kan je besparen. Voor deze extra service betaal je bij Independer geen extra kosten.

Afwijzing van de verzekeraar

Ontvangt u van de verzekeraar een afwijzing dan valt dat natuurlijk vies tegen. Independer gaat graag een stapje verder en laat het daar niet bij. Wordt je aanvraag afgewezen dan dienen wij kosteloos een tweede aanvraag voor je in bij een andere verzekeraar. Zo vergroten wij de kans op succes zonder dat je daar extra voor betaalt.