Sluit een overlijdensrisicoverzekering af als je je woning huurt

Als je een hypotheek afsluit is het de normaalste zaak van de wereld om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Je wilt immers niet dat je nabestaanden in financiële problemen komen als jij overlijdt. Met het bedrag dat je nabestaanden uitgekeerd krijgen kan (een deel van) de hypotheek worden afgelost, maar kan je er ook voor zorgen dat zij de dingen kunnen blijven doen die zij gewend zijn. Precies om deze redenen is het ook verstandig om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten als je je woning huurt:

  • ​Met het geld uit een overlijdensrisicoverzekering kan je zorgen dat je partner (of gezin) de huur van de woning kan blijven betalen.
  • Met het geld uit een overlijdensrisicoverzekering kunnen je nabestaanden hun leven voortzetten zoals ze dat gewend zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kosten voor hobby’s of het volgen van een studie.

Overlijdensrisicoverzekering niet verplicht, wel verstandig

Als je je woning huurt ben je niet verplicht om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Dit komt omdat je geen lening aangaat bij een bank, terwijl je dit bij een koophuis wel doet. Maar als jij overlijdt staat het leven van je nabestaanden enorm z’n kop. Met een overlijdensrisicoverzekering voorkom je dat je nabestaanden, ook als je een huurwoning hebt, opeens moeten verhuizen of een belangrijke inkomstenbron verliezen.