Overlijdensrisicoverzekering los van hypotheek afsluiten

Vaak zal de verplichte overlijdensrisicoverzekering door de hypotheekverstrekker worden aangeboden. Van de bank waar je je hypotheek afsluit of van een verzekeraar waarmee de bank of de hypotheekverstrekker afspraken heeft gemaakt. Dat is voor jou meestal niet de voordeligste optie. Daarom is het goed om te weten dat het bijna altijd mogelijk is een losse overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Vaak kun je daarmee veel goedkoper uitkomen.

Als je je overlijdensrisicoverzekering los wilt afsluiten van je hypotheek, vraag dan altijd na waar je verzekering aan moet voldoen. Welke vorm moet je kiezen en voor welk bedrag en looptijd moet je hem afsluiten.

Bij sommige hypotheekverstrekkers krijg je een lagere rente wanneer je ook je overlijdensrisicoverzekering via hen afsluit. De premie die je betaalt voor je verzekering is dan wel vaak een stuk hoger dan wanneer je hem los afsluit. Bekijk dan altijd goed of de korting op je hypotheekrente wel opweegt tegen de hogere premie die je betaalt. Heb je een hypotheekadviseur? Dan kun je dit natuurlijk altijd met je adviseur bespreken.