Niet-roker: pas als je twee jaar gestopt bent met roken

Verzekeraars maken in premie onderscheid tussen rokers en niet-rokers. Een roker betaalt voor een overlijdensrisicoverzekering een fors hogere premie dan iemand die niet rookt. Dit komt omdat roken niet gezond voor je is, en dus ook een hoger risico is voor de verzekeraar. Een verzekeraar ziet je echter pas als niet-roker als je langer dan twee jaar gestopt bent met roken. Hierdoor betaal je in de periode altijd nog de rokerspremie.

Finvita Ik stop met roken geeft gelijk een gunstige premie!

Independer heeft samen met volmachthouder Dazure een unieke overlijdensrisicoverzekering ontwikkeld voor mensen die recent gestopt zijn met roken of van plan zijn te stoppen met roken. Dit product is van verzekeraar Finvita en heet Ik stop met roken. Waar andere verzekeraars je een rokerspremie geven als je recent gestopt bent met roken of van plan bent te stoppen, geeft Finvita je een veel gunstigere premie. Deze premie zit namelijk heel dicht bij de niet-rokerspremie. Hierdoor bespaar je een hoop premie, en word je dus beloond voor het feit dat je bent gestopt met roken of gaat stoppen met roken. Naast dit speciale product, heeft Finvita sowieso een tarief die heel gunstig is ten opzichte van andere verzekeraars.

Premie Finvita Ik stop met roken

Je betaalt de eerste 2,5 jaar, vanaf de start van de polis, een premie die net iets hoger is dan de niet-rokerspremie. Als je na 2,5 jaar niet rookt, gaat je premie omlaag naar de niet-rokerspremie. Rook je na 2,5 jaar toch? Dan gaat je premie flink omhoog naar de rokerspremie.

Ben je binnen die 2,5 jaar al 2 jaar gestopt met roken? Dan heb je ook eerder recht op de niet-rokerspremie. Je mag de gunstige premie dus aanvragen als je twee jaar lang niet gerookt hebt.

Hoe kan ik deze overlijdensrisicoverzekering aanvragen?

Door een vergelijking voor een overlijdensrisicoverzekeringen te maken op Independer, kom je dit product tegen. Uiteraard alleen als je recent gestopt bent met roken of als je van plan bent te stoppen met roken. Hier vind je meer informatie over dit product.

Ik heb al een overlijdensrisicoverzekering. Hoe stap ik over?

Overstappen is heel eenvoudig. We helpen je er graag bij. Wat moet je doen:

  1. Maak een vergelijking op Independer en sluit het product ‘Ik stop met roken’ af.
  2. De verzekeraar vraagt je online een aantal vragen over je gezondheid en laat je weten of je geaccepteerd bent voor de polis.
  3. Als je bent geaccepteerd zeg je je oude verzekering op. Dit kan meestal maandelijks. Gebruik hiervoor onze opzegbrief. Lees meer over opzeggen en overstappen. 

We begeleiden je in dit hele proces en ons team staan altijd voor je klaar als je vragen hebt.