Wat is kanker?

In Nederland zijn er ieder jaar 120.000 nieuwe meldingen van mensen met kanker. Kanker is een verzamelnaam voor verschillende ziekten waarbij lichaamscellen zich ongecontroleerd vermenigvuldigen. Andere weefsels in het lichaam worden dan aangetast. Kanker wordt ook wel kwaadaardige tumoren of nieuwvormingen genoemd. Er zijn veel soorten kanker, met verschillende symptomen, oorzaken en behandelmethodes.

ORV afsluiten met kanker

Het afsluiten van een ORV met kanker kan wel eens lastig zijn. De verzekeraar kijkt naar de levensverwachting en maakt op basis daarvan een afweging van de premie. Die kan wel eens fors hoger zijn dan je had verwacht.

​Speciale service Independer

Heb jij of je partner kanker? Dan kan je bij Independer gewoon een ORV aanvragen. Wij vinden het namelijk belangrijk dat zoveel mogelijk mensen een verzekering kunnen afsluiten. Daarom hebben we een speciale service ontwikkeld. Is de premie die de verzekeraar aan je voorstelt veel hoger dan verwacht? Dan helpen we je met een second opinion. En doen we in overleg ook een aanvraag bij een andere verzekeraar. Vervolgens kan je de best passende verzekering kiezen. Voor deze extra service betaal je bij Independer geen extra kosten.

Heb je kanker gehad? Vanaf 1 januari geldt er een nieuwe regeling als je een overlijdensrisicoverzekering wil afsluiten: de schone-lei regeling. Dit betekent dat ex-kankerpatiënten tien jaar nadat alle tekens van de ziekte verdwenen zijn (complete remissie), niet meer hoeven te melden dat zij kanker hebben gehad. Was je jonger dan 21 toen de diagnose kanker werd gesteld? Dan hoef je vijf jaar na complete remissie niet meer te melden dat je kanker hebt gehad.

Hogere premie

Is de verzekering onbetaalbaar omdat je verzekeraar de premie heeft verhoogd? Dan kun je gebruikmaken van onze kosteloze second opinion. Onze experts helpen je graag. Zij zien bijna dagelijks dit soort dossiers, waardoor ze goed kunnen inschatten of de premieverhoging marktconform is. Bestaat de kans dat je bij een andere verzekeraar goedkoper uit bent? Dan kan je je aanvraag ook bij een andere verzekeraar voorleggen. Is de premie bij die verzekeraar lager? Dan kan je daar gelijk van profiteren.

Aanvraag afgewezen

Ontvang je een afwijzing van de verzekeraar? Dan valt dat natuurlijk vies tegen. Independer zet graag een stapje verder en laat het daar niet bij. Wordt je aanvraag afgewezen? Dan dienen we kosteloos een tweede aanvraag voor je in bij een andere verzekeraar. Zo is de kans op succes groter. Zonder dat je daar extra voor betaalt.