Hypotheek en je overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering wordt vaak afgesloten bij een hypotheek. Het is niet verplicht om je overlijdensrisicoverzekering bij je hypotheekverstrekker af te sluiten. Vaak betaal je dan een hogere premie dan nodig is. Je kunt gerust een losse overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Heb je je overlijdensrisicoverzekering in het verleden bij je hypotheekverstrekker afgesloten? Dan bestaat er een grote kans dat je kunt besparen. Overstappen is niet moeilijk en we helpen je graag.

Kapitaalverzekering opzeggen tijdens looptijd

Net als een overlijdensrisicoverzekering kun je een kapitaalverzekering ook tijdens de looptijd opzeggen. Dit wordt soms ook afkopen genoemd. Hier kunnen bij een kapitaalverzekering wel (fiscale) gevolgen aan verbonden zijn. Bijvoorbeeld als deze gekoppeld is aan je hypotheek of je als de premies hebt afgetrokken van de belasting. Ook worden er vaak afkoopkosten berekend. Zoek altijd goed uit wat de financiële gevolgen zijn van afkoop voordat je beslist om dit te doen. Hiervoor kun je contact opnemen met je verzekeraar.

Overstappen overlijdensrisicoverzekering

Het kan in sommige gevallen voordelig zijn om over te stappen naar een andere verzekeraar. Wil je meer weten over het overstappen of het oversluiten van je overlijdensrisicoverzekering? Lees onze pagina's over overstappen of oversluiten.

(Niet-)Rokers en overlijdensrisicoverzekering

Wanneer je rookt betaal je een hogere premie voor je overlijdensrisicoverzekering. Ben je gestopt met roken? Dan kan je in aanmerking komen voor een lagere premie. Lees meer over je overlijdensrisicoverzekering en roken.