Waarom je overlijdensrisicoverzekering opzeggen?

De meeste mensen zeggen hun overlijdensrisicoverzekering op omdat ze willen overstappen naar een andere overlijdensrisicoverzekering. Met overstappen kun je veel geld besparen. Dat komt doordat de premies de afgelopen jaren flink gedaald zijn. En omdat de verschillen tussen de duurste en de goedkoopste verzekeraar steeds groter geworden zijn.

Je kunt ook je overlijdensrisicoverzekering willen opzeggen omdat je denkt die niet meer nodig te hebben. Bedenk wel altijd goed of dat echt zo is. Want je hebt hem afgesloten voor je hypotheek of om bij overlijden je nabestaanden niet met een schuld op te zadelen. Het kan verstandiger zijn om over te stappen dan om op te zeggen.

Overlijdensrisicoverzekering voor je hypotheek opzeggen?

Als je voor je hypotheek een overlijdensrisicoverzekering hebt afgesloten, is het verstandig goed op te letten voordat je je verzekering opzegt. Wanneer de overlijdensrisicoverzekering namelijk verpand is aan de hypotheekverstrekker kunnen hier wat haken en ogen aan zitten. Zo zijn er hypotheekverstrekkers die kosten rekenen als je een andere overlijdensrisicoverzekering wilt afsluiten. Ook zijn er hypotheekverstrekkers die niet alle overlijdensrisicoverzekeraars accepteren. En in alle gevallen heb je expliciet toestemming nodig van je hypotheekverstrekker. Neem vooraf dus altijd even contact op!

Independer maakt het je graag gemakkelijker

We helpen je graag bij het opzeggen van je overlijdensrisicoverzekering. Wij kunnen de verzekering helaas niet voor je opzeggen, maar hebben wel een voorbeeld van een opzegbrief voor je. Als je die downloadt, invult en opstuurt is het opzeggen van je overlijdensrisicoverzekering zo gebeurd.

Zeg niet op voordat de nieuwe overlijdensrisicoverzekering loopt

Als je een overlijdensrisicoverzekering wilt opzeggen om over te stappen, moet je met één ding goed rekening houden. Dat is dat je er altijd voor zorgt dat je nieuwe overlijdensrisicoverzekering loopt vóórdat je de oude opzegt. Zo voorkom je dat je straks misschien onverzekerd bent.

Zorg dat je medisch geaccepteerd bent

Bij het aanvragen van een overlijdensrisicoverzekering controleert de verzekeraar je gezondheid. Dit gebeurt aan de hand van gezondheidsvragen of, bij een hogere leeftijd/verzekerd bedrag, met een keuring. Blijkt hieruit dat je niet helemaal gezond bent? Dan kan er contact worden opgenomen met je huisarts of behandelend arts, om meer informatie op te vragen. Aan de hand van deze informatie kan een verzekeraar besluiten je alleen te accepteren tegen een hogere premie of je aanvraag te weigeren. 

Vind je de premie te hoog? Dan is het misschien slim om niet over te stappen. Als je geweigerd bent kun je helaas niet overstappen van verzekering, tenzij je opnieuw een aanvraag doet.