1. Premie overlijdensrisicoverzekering blijft dalen

De premie van een overlijdensrisicoverzekering is onder andere afhankelijk van je levensverwachting. En die is de afgelopen jaren gestegen. Daarmee daalt de kans dat verzekeraars moeten uitkeren en gaat de premie omlaag.

Ook is de concurrentie tussen de verzekeraars groter geworden, wat ook zorgt voor lagere premies.

2. Verzekeraar informeert niet over premiedaling

Verzekeraars voeren een premiedaling niet door bij bestaande verzekerden. Sterker nog, als klant word je ook niet geïnformeerd over premiedalingen. Verzekeraars zijn blij met al die klanten die forse premies betalen, en willen dat graag zo houden. Als je wilt profiteren van een premiedaling, moet je zelf actie ondernemen.

3. Ondanks hogere leeftijd toch minder premie

Je denkt misschien dat je bij een andere verzekeraar meer premie betaalt omdat je ouder bent geworden. Maar doordat de premies zo fors zijn gedaald kunnen veel mensen flink geld besparen.

Stappenplan oversluiten overlijdensrisicoverzekering

Neem de volgende stappen om te bepalen of oversluiten voor jou een goede keuze is:

  • Pak je huidige polis erbij. Daar staat hoeveel premie je nu betaalt en wat de einddatum is van je overlijdensrisicoverzekering.
  • Maak een vergelijking op onze website. Vul hier hetzelfde verzekerde bedrag en einddatum in als op je polis. Je ziet snel welke "nieuwe" premie in jouw geval geldt.
  • Kun je besparen? Vraag de nieuwe verzekering aan.
  • Let op dat je nooit je oude overlijdensrisicoverzekering stopzet voordat je nieuwe verzekering is geaccepteerd. Anders kan bijvoorbeeld de financiering van jouw huis in gevaar komen.​

Verpande overlijdensrisicoverzekering oversluiten

Ook als je overlijdensrisicoverzekering verpand is aan je hypotheek kun je overstappen. Wel moet je met een aantal zaken rekening houden. Meer daarover lees je in dit artikel.