Productwijzers geschreven door Verbond van Verzekeraars

De productwijzers worden geschreven door het Verbond van Verzekeraars. Dat is een belangenvereniging van verzekeraars die actief zijn op de Nederlandse markt. De leden van het Verbond van Verzekeraars vertegenwoordigen ruim 95% van de Nederlandse verzekeringsmarkt. De vereniging is onafhankelijk en wordt bestuurd en betaald door de aangesloten leden.

Wat kun je met een productwijzer?

Als je verzekering af wilt sluiten dan kan een productwijzer een handig hulpmiddel zijn. Het helpt je in te kunnen schatten of je de verzekering wel echt nodig hebt. En ook of de verzekering wel precies doet wat jij er van verwacht. Verder vind je in de productwijzer wat de verzekeraar met de premie doet die jij voor de verzekering betaalt en wat er gebeurd als je de verzekering eerder wil stoppen.

Hou er wel rekening mee dat productwijzers alleen algemene informatie over verzekeringen bevatten. De polisvoorwaarden en de eigenschappen van een bepaald soort verzekering verschillen bij elke verzekeraar verschillen. In de vergelijking van overlijdensrisicoverzekeringen op Independer zie je die verschillen duidelijk aangegeven. En als je meer wilt weten kun je vanuit die vergelijking ook gemakkelijk van elke verzekering de polisvoorwaarden bekijken.

Productwijzer voor overlijdensrisicoverzekering

Het Verbond van Verzekeraars heeft ook voor overlijdensrisicoverzekeringen een productwijzer gemaakt. Die vind je hier.