Wat is reuma?

In Nederland waren er op 1 januari 2019 260.000 mensen met reuma. Reuma is een verzamelnaam voor verschillende soorten reumatische aandoeningen. bij reumatoïde artritis heb je last van chronische ontstekingen van meerdere gewrichten (polyartritis).

ORV afsluiten met reuma

Het afsluiten van een ORV met reuma kan wel eens lastig zijn. De verzekeraar kijkt naar de levensverwachting en maakt op basis daarvan een afweging van de premie. Die kan wel eens fors hoger zijn dan je had verwacht.

Speciale service Independer

Independer vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen zich kunnen verzekeren. Daarom hebben we een speciale service ontwikkeld. Heb jij of je partner reuma? Dan kun je bij Independer gewoon een aanvraag doen voor een ORV. Is de premie die de verzekeraar aan je voorstelt veel hoger dan verwacht? Dan helpen we je met een second opinion en doen we, in overleg, ook bij een andere verzekeraar een aanvraag. De beste passende verzekering kun je dan kiezen. Voor deze service betaal je bij Independer geen extra kosten.

Verhoogde premie

Verhoogt de verzekeraar de premie, waardoor de verzekering onbetaalbaar is geworden? Maak dan gebruik van onze gratis second opinion. Onze experts zien bijna dagelijks dit soort dossiers en denken graag met je mee. Ze kunnen vaak goed inschatten of de premieverhoging marktconform is. Denken we dat je bij een andere verzekeraar misschien kan besparen? Dan kan je ervoor kiezen je aanvraag ook bij een andere verzekeraar voor te leggen. Krijg je dan dezelfde verhoging? Dan weet je dat je goed zit. Is de premie bij die verzekeraar lager? Dan kan je daar gelijk van profiteren.

Is je aanvraag afgewezen?

Ontvang je van de verzekeraar een afwijzing, dan valt dat natuurlijk vies tegen. Independer gaat graag een stapje verder en laat het daar niet bij. Wordt je aanvraag afgewezen, dan dienen wij kosteloos een tweede aanvraag voor je in bij een andere verzekeraar. Zo vergroten wij de kans op succes zonder dat je daar extra voor betaalt.