Soorten levensverzekeringen

Er zijn verschillende soorten levensverzekeringen. Zoals overlijdensrisicoverzekeringen, uitvaartverzekeringen, kapitaalverzekeringen en lijfrenteverzekeringen. Maar ook pensioenen, spaarverzekeringen en beleggingsverzekeringen worden soms als levensverzekering aangeduid. 

Een overlijdensrisicoverzekering en uitvaartverzekering zijn verzekeringen die een vast bedrag uitkeren als de verzekerde komt te overlijden. 
Kapitaalverzekeringen of lijfrenteverzekeringen zijn verzekeringen die uitkeren bij in leven zijn. Als een verzekering uitkeert bij overlijden én bij leven, dan heet die in de regel een gemengde verzekering. 

Bij Independer kun je terecht voor informatie, vergelijken en afsluiten van de levensverzekering overlijdensrisicoverzekering.

Levensverzekering: overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering sluit je af om nabestaanden te beschermen tegen de mogelijke financiële problemen na je overlijden. Je verzekert een bepaald bedrag naar keuze en jij of je partner betaalt daarvoor premie gedurende een vastgesteld aantal jaren. Dit is de looptijd van de verzekering. Overlijdensrisicoverzekeringen zijn er in verschillende vormen en looptijden. Welke je kiest is vaak afhankelijke van de reden waarvoor je de verzekering sluit.

Welke levensverzekering is verplicht bij mijn hypotheek?

Als je een huis koopt en daarvoor een hypotheek afsluit, is het soms verplicht om een levensverzekering af te sluiten. Het type levensverzekering wat dan bedoeld wordt is meestal een overlijdensrisicoverzekering. 

Je hypotheekverstrekker doet meestal een aanbieding voor een overlijdensrisicoverzekering van de bank waar je ook je hypotheek afsluit. Het is goed om te weten dat het bijna altijd mogelijk is een overlijdensrisicoverzekering los af te sluiten. Daarmee ben je in de meeste gevallen goedkoper uit. Vraag wel altijd na welke eisen er gesteld worden aan je overlijdensrisicoverzekering.

"De premies van overlijdensrisicoverzekeringen zijn de laatste jaren enorm gedaald. De kans is groot dat je veel premie bespaart als je overstapt. Maak een vergelijking van overlijdensrisicoverzekeringen om te zien wat het verschil is."

- Esther, expert overlijdensrisicoverzekeringen