regel je overlijdensverzekering
  • vergelijken op prijs-kwaliteit
  • compleet overzicht
  • gemak & service

Overlijdensrisico-verzekering vergelijken en afsluiten


Geboortedatum

Postcode

Rookgedrag
Wil je iemand
meeverzekeren?


Waarom afsluiten bij ons?

Altijd deskundige begeleiding

Begrijpelijk, compleet en op maat

Vergelijken op inhoud en prijs

De beste keuze voor jou staat altijd bovenaan

Onze experts staan voor je klaar

Persoonlijk antwoord op al je vragen

Misschien heb je, net als veel mensen, één van de volgende vragen

Sandra | expert overlijdensrisicoverzekeringen

Zijn er verschillende vormen overlijdensrisicoverzekering?

Een overlijdensrisicoverzekering kent drie vormen: gelijkblijvend, lineair dalend en annuïtair dalend. Het verschil zit in de hoogte van uitkering tijdens de looptijd.

leestijd 3 minuten

Overlijdensrisicoverzekering verplicht voor mijn hypotheek?

Het geeft de hypotheekverstrekker de zekerheid dat de hypotheek ook afbetaald wordt wanneer je komt te overlijden. Maar is niet altijd verplicht.

leestijd 5 minuten

Overlijdensrisicoverzekering bij een chronische aandoening?

Dat is via de normale weg vaak erg lastig. Daarom hebben wij een speciaal aanvraagtraject. Zodat je een verzekering op maat krijgt.

leestijd 4 minuten
We zijn bereikbaar via WhatsApp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als je meer wilt weten. We zijn er vandaag vanaf 08:30 uur.

Dit vinden onze klanten van ons

8,8

Op basis van 3.527 klantbeoordelingen

bekijk ze allemaal
duidelijke procedure aanvraag
8,0
Anoniem, HARDERWIJK
21 uur geleden, overlijdensrisicoverzekering
Snel en duidelijk
6,0
Anoniem, ZWOLLE
3 dagen geleden, overlijdensrisicoverzekering
Overzichtelijk en goede prijs
8,0
Anoniem, HENGELO OV
4 dagen geleden, overlijdensrisicoverzekering
Snel en duidelijk.
8,0
Anoniem, GIESBEEK
4 dagen geleden, overlijdensrisicoverzekering
Easy......
10,0
Dhr. Jans, HAREN GN
6 dagen geleden, overlijdensrisicoverzekering
Omdat het duidelijk en goed is, hedenmiddag gesproken met Dhr. Marvin de Bruin
8,0
Anoniem, NOOTDORP
6 dagen geleden, overlijdensrisicoverzekering
Duidelijke informatie en super volledig. Alles waar je nog een vraag over kunt hebben is het antwoord over te vinden op de site.
10,0
Anoniem, KRAGGENBURG
6 dagen geleden, overlijdensrisicoverzekering
Omdat je de vergelijkingen goed kan inzien met andere verzekeraars
8,0
Anoniem, ALMERE
6 dagen geleden, overlijdensrisicoverzekering
Goed
8,0
Anoniem, BERGEN OP ZOOM
6 dagen geleden, overlijdensrisicoverzekering
Tot zover tevreden
8,0
Dhr. den Otter, EDE GLD
6 dagen geleden, overlijdensrisicoverzekering

Wie vergelijken we?

Het liefst vergelijken wij alle 30 overlijdensrisico-verzekeraars. Voor 6 overlijdensrisicoverzekeraars kan dit helaas niet. De andere 24 kun je bij Independer vergelijken op prijs én inhoud.

bekijk de hele lijst

Hoe verdienen we?

Het gebruik van onze website is voor jou helemaal gratis. Als je via onze website een overlijdensrisico-verzekering afsluit, dan betaal je ons eenmalig een vast bedrag van € 195,-.

lees wat we daar voor doen

Wat doen we voor jou?

Je kunt bij ons overlijdensrisicoverzekeringen vergelijken én afsluiten. Bij het maken van een vergelijking kun je per product alle details bekijken, waardoor je een weloverwogen keuze kunt maken.

ontdek wat we nog meer voor je doen

Meer informatie over je overlijdensrisicoverzekering? Lees hieronder verder.

Alles over je overlijdensrisicoverzekering

Wat is een overlijdensrisicoverzekering?

Met een overlijdensrisicoverzekering (ORV) voorkom je dat je nabestaanden financiële problemen krijgen als jij overlijdt. Als je een partner hebt en één van jullie overlijdt, krijgt de achterblijvende partner te maken met hoge kosten. Een overlijdensrisicoverzekering keert dan een geldbedrag uit. 

Verschil overlijdensrisicoverzekering en uitvaartverzekering

Bij het overlijden van je partner moet de hypotheek of huur moet ineens door één persoon worden betaald. Of je moet extra kosten maken voor kinderopvang en huishoudelijke hulp. Met een overlijdensrisicoverzekering zorg je ervoor dat er in zo'n situatie geld vrijkomt waardoor je deze kosten wat makkelijker kunt opvangen. Een overlijdensrisicoverzekering biedt de zekerheid dat de achterblijvende partner of het gezin ook na het overlijden van één van jullie beiden door kan leven zoals je nu gewend bent. Vaak wordt een overlijdensrisicoverzekering verward met een uitvaartverzekering. Maar een uitvaartverzekering is bedoeld om de kosten van een uitvaart mee te betalen. Een overlijdensrisicoverzekering is bedoeld om de kosten na het overlijden te kunnen blijven betalen. Dat kunnen dus ook andere kosten zijn dan uitvaartkosten. Een ander belangrijk verschil is dat een uitvaartverzekering bij overlijden altijd uitkeert, maar een overlijdensrisicoverzekering keert alleen uit bij overlijden tijdens de looptijd. Er zit hierbij altijd een maximum aan de looptijd. Een overlijdensrisicoverzekering is een levensverzekering en wordt ook wel een risicoverzekering of een nabestaandenverzekering genoemd.


Overlijdensrisicoverzekering vergelijken: zo werkt het

Als je een overlijdensrisicoverzekering wilt afsluiten, kies je een bedrag dat je uitgekeerd wilt krijgen als je zou overlijden. Je betaalt daarvoor premie tijdens het aantal jaren waarin je verzekerd wilt zijn. Dat noemen we de looptijd van de verzekering. Je bepaalt dus zelf hoe lang de looptijd is. Mocht je overlijden tijdens de looptijd van de verzekering, wordt het door jou gekozen bedrag aan jouw nabestaanden uitgekeerd. Als je overlijdt buiten de looptijd, wordt er dus niets uitgekeerd. Je bouwt met een overlijdensrisicoverzekering namelijk geen kapitaal op.

Er zijn verschillende vormen en soorten overlijdensrisicoverzekeringen en aanbieders van overlijdensrisicoverzekeringen. En ook de premies kunnen onderling veel van elkaar verschillen. Hoe hoog jouw premie wordt, is afhankelijk van bijvoorbeeld je leeftijd, inkomen en rookgedrag. Daarom is de premie voor iedereen weer anders, en is ook voor iedereen verschillend wat de beste overlijdensrisicoverzekering is. Jouw overlijdensrisicoverzekering vergelijken is daarom verstandig. Independer helpt je snel de voor jou beste en voordeligste overlijdensrisicoverzekering te vinden. Zonder dat je er zelf veel tijd aan kwijt bent. Na het invullen van een aantal vragen kun je eenvoudig overlijdensrisicoverzekeringen vergelijken. Ook zie je meteen wat de premie wordt en wat voor jou de beste deal is. Wil je graag zelf overlijdensrisicoverzekeringen vergelijken? Dan kun je ook de andere overlijdensrisicoverzekeringen uitgebreid bekijken. Of er een paar naast elkaar zetten. Zo vind je bij Independer altijd de beste deal.

Overstappen overlijdensrisicoverzekering

Veel mensen denken dat overstappen gedoe is, maar niets is minder waar. Bovendien kun je er ook veel geld mee besparen. Gemiddeld maar liefst 9.500 euro over de gehele looptijd. Als je overlijdensrisico verzekering verpand is aan je hypotheek, kan het zijn dat je hypotheekverstrekker kosten rekent als je wilt overstappen. Maar meestal kun je tijdens de looptijd vrijwel direct je overlijdensrisicoverzekering opzeggen. Kun jij op je overlijdensrisico verzekering besparen? Dan kun je via Independer snel je nieuwe verzekering regelen. Let op: zeg nooit je oude verzekering op voordat je bij je nieuwe verzekeraar goedgekeurd bent!

Soorten overlijdensrisicoverzekeringen

Als je een overlijdensverzekering gaat afsluiten moet je onder andere bedenken welk bedrag je uitgekeerd wilt krijgen bij overlijden, hoe lang je de verzekering wilt laten lopen én wat voor soort overlijdensrisicoverzekering het beste bij jouw situatie past. Vooral dat laatste punt roept nogal eens vragen op. Overlijdensrisicoverzekeringen zijn er namelijk in verschillende vormen en soorten.

Hypotheek en overlijdensrisicoverzekering

Als je een huis koopt is het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering of levensverzekering vaak verplicht. Zeker als je een hypotheek wilt afsluiten met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De hypotheekverstrekker heeft daarmee namelijk de zekerheid dat de hypotheeklening altijd afbetaald wordt, ook als je overlijdt voordat de hypotheek is afbetaald. Vaak wordt de overlijdensrisicoverzekering dan verpand aan de hypotheekverstrekker. Dat betekent dat het geld dat uitgekeerd wordt bij overlijden direct naar de hypotheekverstrekker wordt overgemaakt.

Een overlijdensrisicoverzekering wordt meestal ook door de hypotheekverstrekker aangeboden. Maar het is bijna altijd mogelijk een overlijdensrisicoverzekering los af te sluiten. Daarmee ben je over het algemeen veel goedkoper uit. Heb je je overlijdensrisicoverzekering bij de hypotheekverstrekker afgesloten? Dan kun je vaak nog overstappen om voordeliger uit te zijn. Maar het kan wel zijn dat je een verpande overlijdensrisicoverzekering hebt. Vraag dan eerst toestemming aan je hypotheekverstrekker om over te stappen. In principe zal die een overstap altijd toestaan. Er kunnen wel kosten aan verbonden zijn.

Medische acceptatie

Met een overlijdensrisicoverzekering dek je het financieel risico af mocht je overlijden. Een verzekeraar probeert het risico op overlijden globaal in te schatten door je leeftijd, inkomen en rookgedrag te vragen. Deze gegevens vragen we daarom van jou voor de vergelijking. Independer toont je vervolgens de premie op basis van deze gegevens. Daarbij gaan wij ervan uit dat je volledig gezond bent. Wil je de overlijdensrisicoverzekering afsluiten? Dan wil de verzekeraar dat ook graag controleren. Meestal zul je daarom een vragenlijst moeten invullen om aan te tonen dat je gezond bent. Maar het kan zijn dat de verzekeraar ook een medische keuring van je vraagt. Bijvoorbeeld als je een erg hoog bedrag wilt laten uitkeren.

In sommige gevallen kan het lastig zijn om een overlijdensiriscoverzekering af te sluiten. Heb je bijvoorbeeld diabetes of heb je kanker gehad? Verzekeraars vragen dan een veel hogere premie. Independer vindt het niet eerlijk dat je weinig te kiezen hebt. Daarom hebben wij een speciaal aanvraagtraject voor mensen met diabetes opgezet: Overlijdensirisco Op Maat. 

Niet gezond: hogere premie

Als je niet volledig gezond bent houdt dat voor de verzekeraar in dat jij een (iets) grotere kans op overlijden hebt dan een gemiddeld gezond persoon. De premie kan dan hoger worden dan je in onze vergelijking hebt gezien. In het uiterste geval kan de verzekeraar je zelfs weigeren.

Wij staan voor jou klaar

Independer hecht veel waarde aan een uitstekende klantenservice. Daarom hebben we al onze medewerkers zelf opgeleid. Heb je hulp nodig, bijvoorbeeld omdat je er even niet uitkomt bij het vergelijken van overlijdensrisicoverzekeringen? Dan kun je bij ons terecht.

Je krijgt altijd een professionele medewerker aan de lijn, geen medewerker van een zogenaamd callcenter. En klanten waarderen dat: de helft van onze klanten geeft ons een 9 of een 10 nadat ze een levensverzekering via Independer hebben afgesloten. Neem contact op met onze klantenservice, of bekijk online de meest gestelde vragen over overlijdensrisicoverzekeringen.

Nieuws over overlijdensrisicoverzekeringen

Overlijdensrisicoverzekering en belastingaangifte Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met de Belastingdienst. De belastingaangifte komt er weer aan. Veel mensen vragen Independer wat ze nu moeten opgeven bij de belasting over hun overlijdensrisicoverzekering. In dit artikel leggen we... lees meer
Premie overlijdensrisicoverzekering omlaag na stoppen met roken Wie stopt met roken doet niet alleen goed voor de gezondheid, het loont ook financieel. Toch meldt 60 procent van de mensen dat stoppen niet bij de verzekeraar, waardoor teveel premie wordt betaald voor de overlijdensrisicoverzekering. "Dat scheelt een ruime... lees meer
Ex-roker laat 355 euro per jaar aan premiebesparing liggen Ruim 70% van de ex-rokers met een overlijdensrisicoverzekering (ORV) verliest veel geld. Zij weten namelijk niet dat ze in aanmerking komen voor de lagere niet-rokerspremie als ze twee jaar gestopt zijn. Dat blijkt uit onderzoek van Q&A Insights & Consultancy... lees meer
meer nieuws op ons weblog

Waarom een ORV (overlijdensrisicoverzekering) via Independer?

Independer heeft veel ervaring met het online vergelijken en afsluiten van overlijdensrisicoverzekeringen. Al duizenden klanten hebben hun overlijdensrisicoverzekering via Independer afgesloten. Independer vergelijkt binnen een paar seconden meer dan 25 overlijdensrisicoverzekeringen voor jou. Je ziet dan direct welke overlijdensrisicoverzekering voor jouw situatie de laagste premie kent. Vervolgens kun je de overlijdensrisicoverzekering meteen afsluiten. In sommige gevallen kan dat zelfs helemaal online; sneller kan niet!

Bij Independer:

  • Vind je meer dan 25 verzekeringen
  • Kun je simpel je premie berekenen
  • Krijg je hulp van onze eigen klantenservice
  • Kun je als diabetespatiënt gebruik maken van ons speciale aanvraagtraject: Overlijdensrisicoverzekering Op Maat.

Meer dan 25 verzekeringen

Independer heeft de meest uitgebreide online vergelijking van overlijdensrisicoverzekeringen in Nederland, met daarin meer dan 25 verschillende verzekeringen. Wij vergelijken meer dan de helft van alle beschikbare overlijdensrisicoverzekeringen. We garanderen dat de voordeligste overlijdensrisicoverzekeringen van Nederland in onze vergelijking staan. Zodat onze klanten de beste deals kunnen afsluiten bij Independer.

Independer Keurmerk

Wij vinden dat je blindelings op een overlijdensrisicoverzekering moet kunnen vertrouwen. Het Independer Keurmerk geeft je die zekerheid. Een ORV met Independer Keurmerk biedt jou een goed product en een uitstekende service. Nu én in de toekomst. Want we blijven voor je checken of je nog de beste deal hebt.

Hulp van eigen klantenservice

Voor al je vragen rondom overlijdensrisicoverzekeringen kun je terecht bij ons eigen klantenservice voor levensverzekeringen. Onze professionele medewerkers staan dagelijks voor je klaar om je per telefoon en e-mail te helpen bij al je vragen. Independer hecht veel waarde aan een uitstekende klantenservice. Daarom hebben we al onze medewerkers zelf opgeleid. Je krijgt dus altijd iemand van Independer aan de lijn, en geen medewerker van een zogenaamd call center. En klanten waarderen dat: de helft van onze klanten geeft ons een 9 of een 10 nadat ze een overlijdensrisicoverzekering via Independer hebben afgesloten.

Independer gebruikt cookies

Independer gebruikt cookies en vergelijkbare technieken om de website te verbeteren en je relevante advertenties te kunnen laten zien. De partijen waarmee we samenwerken kunnen dan zien dat je onze website hebt bezocht. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.