Daniel

Overlijdensrisicoverzekering vergelijkenen direct afsluiten!

Geboortedatum
bijv. 15-01-1970
Geslacht
Postcode
bijv. 1234 AB
Rookgedrag
Iemand meeverzekeren?
Controleer je ingevulde gegevens.

Wat is een overlijdensrisicoverzekering?

Een overlijdensrisicoverzekering keert bij overlijden van de verzekerde een vooraf afgesproken bedrag uit aan de partner of andere nabestaanden. Met dit bedrag kunnen je nabestaanden de kosten opvangen die na het overlijden betaald moeten worden, zoals de hypotheek of huur.

Heb ik een overlijdensrisicoverzekering nodig?

Als je een partner hebt en één van jullie beiden overlijdt, wordt de achterblijvende partner of het gezin vaak geconfronteerd met hoge kosten die nog maar moeilijk alleen te dragen zijn. De hypotheek of huur moet dan ineens door één persoon worden betaald. Of je moet extra kosten maken voor kinderopvang en huishoudelijke hulp. Met een overlijdensrisicoverzekering zorg je ervoor dat er in zo'n situatie geld vrijkomt waardoor je deze kosten wat makkelijker kunt opvangen. Een overlijdensrisicoverzekering biedt de zekerheid dat de achterblijvende partner of het gezin ook na het overlijden van één van jullie beiden door kan leven zoals je nu gewend bent.

Vaak wordt een overlijdensrisicoverzekering verward met een uitvaartverzekering. Maar een uitvaartverzekering is bedoeld om de kosten van een uitvaart mee te betalen. Een overlijdensrisicoverzekering is bedoeld om de kosten na het overlijden te kunnen blijven betalen. Dat kunnen dus ook andere kosten zijn dan uitvaartkosten. Een ander belangrijk verschil is dat een uitvaartverzekering bij overlijden altijd uitkeert, maar een overlijdensrisicoverzekering keert alleen uit bij overlijden tijdens de looptijd. Er zit hierbij altijd een maximum aan de looptijd. Een overlijdensrisicoverzekering is een levensverzekering en wordt ook wel een risicoverzekering of een nabestaandenverzekering genoemd.

Overlijdensrisicoverzekering vergelijken: zo werkt het

Als je een overlijdensrisicoverzekering wilt afsluiten, kies je een bedrag dat je uitgekeerd wilt krijgen als je zou overlijden. Je betaalt daarvoor premie tijdens het aantal jaren waarin je verzekerd wilt zijn. Dat noemen we de looptijd van de verzekering. Je bepaalt dus zelf hoe lang de looptijd is. Mocht je overlijden tijdens de looptijd van de verzekering, wordt het door jou gekozen bedrag aan jouw nabestaanden uitgekeerd. Als je overlijdt buiten de looptijd, wordt er dus niets uitgekeerd. Je bouwt met een overlijdensrisicoverzekering namelijk geen kapitaal op.
Er zijn verschillende vormen en soorten overlijdensrisicoverzekeringen en aanbieders van overlijdensrisicoverzekeringen. En ook de premies kunnen onderling veel van elkaar verschillen. Hoe hoog jouw premie wordt, is afhankelijk van bijvoorbeeld je leeftijd, inkomen en  rookgedrag. Daarom is de premie voor iedereen weer anders, en is ook voor iedereen verschillend wat de beste overlijdensrisicoverzekering is. Jouw overlijdensrisicoverzekering vergelijken is daarom verstandig.
Independer helpt je snel de voor jou beste en voordeligste overlijdensrisicoverzekering te vinden. Zonder dat je er zelf veel tijd aan kwijt bent. Na het invullen van een aantal vragen kun je eenvoudig overlijdensrisicoverzekeringen vergelijken. Ook zie je meteen wat de premie wordt en wat voor jou de beste deal is.
Wil je graag zelf overlijdensrisicoverzekeringen vergelijken? Dan kun je ook de andere overlijdensrisicoverzekeringen uitgebreid bekijken. Of er een paar naast elkaar zetten. Zo vind je bij Independer altijd de beste deal.

Medische acceptatie

Met een overlijdensrisicoverzekering dek je het financieel risico af mocht je overlijden. Een verzekeraar probeert het risico op overlijden globaal in te schatten door je leeftijd, inkomen en rookgedrag te vragen. Deze gegevens vragen we daarom van jou voor de vergelijking. Independer toont je vervolgens de premie op basis van deze gegevens. Daarbij gaan wij ervan uit dat je volledig gezond bent. Wil je de overlijdensrisicoverzekering afsluiten? Dan wil de verzekeraar dat ook graag controleren. Meestal zul je daarom een vragenlijst moeten invullen om aan te tonen dat je gezond bent. Maar het kan zijn dat de verzekeraar ook een medische keuring van je vraagt. Bijvoorbeeld als je een erg hoog bedrag wilt laten uitkeren. 

Niet gezond: hogere premie

Als je niet volledig gezond bent houdt dat voor de verzekeraar in dat jij een (iets) grotere kans op overlijden hebt dan een gemiddeld gezond persoon. De premie kan dan hoger worden dan je in onze vergelijking hebt gezien. In het uiterste geval kan de verzekeraar je zelfs weigeren.

Overstappen overlijdensrisicoverzekering

Veel mensen denken dat overstappen gedoe is, maar niets is minder waar. Bovendien kun je er ook veel geld mee besparen. Gemiddeld maar liefst 9.500 euro over de gehele looptijd. Als je overlijdensrisico verzekering verpand is aan je hypotheek, kan het zijn dat je hypotheekverstrekker kosten rekent als je wilt overstappen. Maar meestal kun je tijdens de looptijd vrijwel direct je overlijdensrisicoverzekering opzeggen. Kun jij op je overlijdensrisico verzekering besparen? Dan kun je via Independer snel je nieuwe verzekering regelen. Let op: zeg nooit je oude verzekering op voordat je bij je nieuwe verzekeraar goedgekeurd bent!

Soorten overlijdensrisicoverzekeringen

Als je een overlijdensverzekering gaat afsluiten moet je onder andere bedenken welk bedrag je uitgekeerd wilt krijgen bij overlijden, hoe lang je de verzekering wilt laten lopen én wat voor soort overlijdensrisicoverzekering het beste bij jouw situatie past. Vooral dat laatste punt roept nogal eens vragen op. Overlijdensrisicoverzekeringen zijn er namelijk in verschillende vormen en soorten.

Hypotheek en overlijdensrisicoverzekering

Als je een huis koopt is het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering of levensverzekering vaak verplicht. Zeker als je een hypotheek wilt afsluiten met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De hypotheekverstrekker heeft daarmee namelijk de zekerheid dat de hypotheeklening altijd afbetaald wordt, ook als je overlijdt voordat de hypotheek is afbetaald. Vaak wordt de overlijdensrisicoverzekering dan verpand aan de hypotheekverstrekker. Dat betekent dat het geld dat uitgekeerd wordt bij overlijden direct naar de hypotheekverstrekker wordt overgemaakt.
Een overlijdensrisicoverzekering wordt meestal ook door de hypotheekverstrekker aangeboden. Maar het is bijna altijd mogelijk een overlijdensrisicoverzekering los af te sluiten. Daarmee ben je over het algemeen veel goedkoper uit.
Heb je je overlijdensrisicoverzekering bij de hypotheekverstrekker afgesloten? Dan kun je vaak nog  overstappen om voordeliger uit te zijn. Maar het kan wel zijn dat je een verpande overlijdensrisicoverzekering hebt. Vraag dan eerst toestemming aan je hypotheekverstrekker om over te stappen. In principe zal die een overstap altijd toestaan. Er kunnen wel kosten aan verbonden zijn.

 

Wij staan voor jou klaar

Independer hecht veel waarde aan een uitstekende klantenservice. Daarom hebben we al onze medewerkers zelf opgeleid. Heb je hulp nodig, bijvoorbeeld omdat je er even niet uitkomt bij het vergelijken van overlijdensrisicoverzekeringen? Dan kun je bij ons terecht.
Je krijgt altijd een professionele medewerker aan de lijn, geen medewerker van een zogenaamd callcenter. En klanten waarderen dat: de helft van onze klanten geeft ons een 9 of een 10 nadat ze een levensverzekering via Independer hebben afgesloten.

Nieuws over overlijdensrisico

Overlijdensrisicoverzekeraar moet begrijpelijker schrijven
23 mei 2017
Een overlijdensrisicoverzekering is een eenvoudig product. Zolang de verzekering loopt, krijgen j...

Wanneer heb je een overlijdensrisicoverzekering nodig?
28 april 2017
Weet jij of je gezin zonder geldproblemen verder kan leven als je er niet meer bent? Je hoopt nat...

Checklist voor verzekeringen als je gaat verhuizen
24 maart 2017
Ga je binnenkort verhuizen? Dan ben je misschien wel aan het kijken naar nieuwe meubels, of een n...

Actuele discussies over overlijdensrisico

Overlijdensrisicoverzekering na beroerte
7 april 2017
Beste Rick, Het is van verzekeraars niet bekend hoe ze een bepaalde ziekte- aandoening beoordele...

Overlijdensrisicoverzekering na beroerte
7 april 2017

Overlijdensrisicoverzekering & getrouwd & kinderen
4 april 2017
Beste Jamina, Als ik het zelf zo lees dan is alleen het leven van meneer verzekerd, dat betekend...

 
 

Waarom een orv (overlijdensrisicoverzekering) via Independer?

Independer heeft veel ervaring met het online vergelijken en afsluiten van overlijdensrisicoverzekeringen. Al duizenden klanten hebben hun overlijdensrisicoverzekering via Independer afgesloten. Independer vergelijkt binnen een paar seconden meer dan 35 overlijdensrisicoverzekeringen voor jou. Je ziet dan direct welke overlijdensrisicoverzekering voor jouw situatie de laagste premie kent. Vervolgens kun je een offerte aanvragen of de overlijdensrisicoverzekering meteen afsluiten. In sommige gevallen kan dat zelfs helemaal online; sneller kan niet!

Bij Independer:

  • Vind je meer dan 35 verzekeringen
  • Kun je simpel je premie berekenen
  • Kun je direct online een offerte aanvragen
  • Krijg je hulp van onze eigen klantenservice
  • Kun je als diabetespatiënt gebruik maken van ons speciale aanvraagtraject: Overlijdensrisicoverzekering Op Maat.

Meer dan 35 verzekeringen

Independer heeft de meest uitgebreide online vergelijking van overlijdensrisicoverzekeringen in Nederland, met daarin meer dan 35 verschillende verzekeringen. Wij vergelijken meer dan de helft van alle beschikbare overlijdensrisicoverzekeringen. We garanderen dat de voordeligste overlijdensrisicoverzekeringen van Nederland in onze vergelijking staan. Zodat onze klanten de beste deals kunnen afsluiten bij Independer.

Independer Keurmerk

Wij vinden dat je blindelings op een overlijdensrisicoverzekering moet kunnen vertrouwen. Het Independer Keurmerk geeft je die zekerheid. Een orv-product met Independer Keurmerk biedt jou een goed product en een uitstekende service. Nu én in de toekomst. Want we blijven voor je checken of je nog de beste deal hebt.

Online offerte voor je orv

Bij Independer kun je direct online een offerte op je scherm krijgen. Daarvoor hoef je slechts een paar gegevens in te vullen. De offerte krijg je altijd ook van ons gemaild. Natuurlijk is iedere offerte vrijblijvend. Je kiest daarna zelf of je deze verzekering bij ons wil afsluiten en dat kan op ieder gewenst moment.

Hulp van eigen klantenservice voor je orv

Voor al je vragen rondom overlijdensrisicoverzekeringen kun je terecht bij ons eigen klantenservice voor levensverzekeringen. Onze professionele medewerkers staan dagelijks voor je klaar om je per telefoon en e-mail te helpen bij al je vragen. Independer hecht veel waarde aan een uitstekende klantenservice. Daarom hebben we al onze medewerkers zelf opgeleid. Je krijgt dus altijd iemand van Independer aan de lijn, en geen medewerker van een zogenaamd call center. En klanten waarderen dat: de helft van onze klanten geeft ons een 9 of een 10 nadat ze een overlijdensrisicoverzekering via Independer hebben afgesloten.

Klanten die bij ons een overlijdensrisicoverzekering afsloten

Beoordelingen zijn door klanten geschreven na het afsluiten van een verzekering. We tonen alle beoordelingen over ons. Independer scoort gemiddeld een 8,8 uit 948 beoordelingen.

Voordelen van Independer

RISICOVERZEKERING EX-KANKERPATIËNTEN
Ex-kankerpatiënten kunnen óók overlijdensrisicoverzekeringen vergelijken.

INDEPENDER KEURMERK
Wij checken alle voorwaarden. De beste verzekeringen krijgen het Independer Keurmerk.

HULP KLANTENSERVICE
Onze klantenservice helpt je graag bij vragen of het afsluiten van je overlijdensrisicoverzekering.

Voordelen van Independer
experts

Klantenservice overlijdensrisicoverzekeringen

Verzekeren lastig? Wij maken het graag gemakkelijk voor je. Wij zetten alles helder op een rij en helpen je met kiezen en afsluiten. Onze klantenservice staat voor je klaar en beantwoordt graag je vragen.


035 - 626 57 80 Nu gesloten. Donderdag 8:00 weer bereikbaar

Zoekresultaten
Geen resultaat gevonden. Verfijn je zoekopdracht.
Om je beter van dienst te zijn maakt Independer gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.

Postcode

Vul hier jouw postcode in als jij degene bent van wie je het overlijden wilt verzekeren. Als dat iemand anders is, vul je zijn of haar postcode in.

Heb je een overlijdensrisicoverzekering nodig voor een nieuwe hypotheek, omdat je gaat verhuizen? Vul dan de postcode van je nieuwe adres in.

Rookgedrag

Je rookgedrag zegt iets over je gezondheid. Dit is daarom van invloed op de premie. Ben je onlangs gestopt of van plan te stoppen met roken? De verzekeraar vindt je pas een niet-roker als je langer dan twee jaar niet gerookt hebt. Misschien is er wel een speciaal tarief voor je beschikbaar.