Dekkingen bij je rechtsbijstandverzekering: welke zijn er?

Wil je een rechtsbijstandverzekering afsluiten? Dan kun je zelf kiezen in welke gevallen je gebruik wilt maken van rechtsbijstand. De meeste mensen verzekeren zich in ieder geval voor conflicten waar je als consument mee te maken kunt krijgen. Daarnaast kun je je ook nog verzekeren voor conflicten rondom je inkomen, je huur-of koophuis of conflicten die in het verkeer ontstaan.

Rechtsbijstandverzekering voor consumenten

Als consument kun je te maken krijgen met verschillende conflicten.. Kom je er onderling niet uit? Dan biedt jouw rechtsbijstandverzekering hulp. Lees meer over de dekking consument.

Rechtsbijstandverzekering voor wonen

Met de dekking wonen ben je verzekerd voor conflicten over je huur- of koophuis.

Rechtsbijstandverzekering voor fiscaal recht en vermogen

De dekking fiscaal recht en vermogen is handig voor mensen die beleggen. Onder deze rubriek vallen conflicten rondom jouw vermogen.

Rechtsbijstandverzekering voor inkomen

Rondom je inkomen kan natuurlijk onenigheid ontstaan. Met de dekking inkomen ben je verzekerd voor verschillende conflicten rondom je inkomen en je werk.

Rechtsbijstandverzekering voor verkeer

Er ontstaan geregeld conflicten na een verkeersongeval. Niet alleen met de auto, maar ook te voet of op de fiets. Met de dekking verkeer kun je een beroep doen op je rechtsbijstand in zo’n geval.

Kun je de dekking wijzigen?

Wil je meer of minder rubrieken verzekeren dan je nu hebt? Dan kun je de dekking wijzigen en rubrieken toevoegen of juist weglaten. Hierbij mag een rubriek toevoegen altijd. Als je een rubriek wilt stopzetten heb je meestal een maand opzegtermijn. Wil je iets veranderen? Hou dan met twee dingen rekening:

  1. Als er als een conflict loopt en je wilt daarom de dekking toevoegen heb je er niets aan. Bestaande conflicten zijn namelijk altijd uitgesloten van de dekking 
  2. Met aan andere dekking ben je misschien bij een andere verzekeraar voordeliger uit. Maak daarom altijd een nieuwe vergelijking.

Maak een vergelijking van rechtsbijstandverzekeringen

Heb je hulp nodig bij het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering? Maak dan een vergelijking voor je rechtsbijstandverzekering. Mocht je vragen hebben, kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice. Onze experts helpen je graag verder.

Rechtsbijstandverzekering vergelijken

Rechtsbijstandverzekering vergelijken

Postcode
Geboortedatum
Woonsituatie
Gezinssamenstelling

Gezinssamenstelling

Een rechtsbijstandverzekering sluit je af voor alle leden van je gezin. Je gezinssamenstelling heeft invloed op de premie.

Om je beter van dienst te zijn maakt Independer gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.