Externe kosten bij een rechtsbijstandverzekering

Als je een rechtsbijstandverzekering afsluit, kom je vaak de term externe kosten tegen. Wat wordt er met externe kosten bedoeld en moet je daar op letten bij het afsluiten? Wij leggen het je uit op deze pagina.

Rechtsbijstandverzekering vergelijken

Rechtsbijstandverzekering: wat zijn externe kosten?

Als je de juridische hulp van jouw rechtsbijstandverzekering inschakelt, helpen de juristen van de rechtsbijstandverzekeraar je. De rechtsbijstandverzekeraar heeft juristen in dienst met allerlei verschillende specialisaties. Zij kunnen je bijna altijd helpen bij jouw conflict. Kunnen ze dat niet? Dat wordt jouw conflict aan een andere advocaat uitbesteed. Die advocaat mag je zelf kiezen. De kosten van die advocaat, zijn de zogenaamde externe kosten. Hieronder valleen ook andere kosten voor externe deskundigen of rapporten die nodig zijn om jouw conflict te behandelen. Als je voor de rechter moet verschijnen, moet dat soms met een advocaat. Die advocaat is vaak niet in dienst van de rechtsbijstandverzekeraar. Dan worden er dus ook externe kosten gemaakt.

Hoogte dekking externe kosten rechtsbijstand

In veel gevallen kunnen de juristen van de rechtsbijstandverzekeraar jou helpen bij jouw conflict. Maar als er een andere advocaat wordt ingeschakeld, kunnen de kosten best snel oplopen. Kies dus niet voor een rechtsbijstandverzekering met een heel lage dekking voor externe kosten.

Vergelijk rechtsbijstandverzekeringen op externe kosten

De dekking voor externe kosten verschillen per rechtsbijstandverzekering. Ook kan de dekking verschillen per soort conflict. Wil je een rechtsbijstandverzekering afsluiten? Vergelijk dan ook goed hoe het zit met externe kosten. Bij de detailinformatie van de verzekeringen, zie je welke externe kosten er gedekt zijn bij die verzekering.

Rechtsbijstandverzekering vergelijken

Postcode
Geboortedatum
Woonsituatie
Gezinssamenstelling

Gezinssamenstelling

Een rechtsbijstandverzekering sluit je af voor alle leden van je gezin. Je gezinssamenstelling heeft invloed op de premie.

Om je beter van dienst te zijn maakt Independer gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.