Wat kan een rechtsbijstandverzekering betekenen in het geval van ontslag?

Je kunt om verschillende redenen je baan kwijtraken, iets wat erg vervelend is.  Zo kun je op staande voet worden ontslagen, maar het bedrijf kan ook failliet gaan. Je wil dan ook graag weten waar je allemaal recht op hebt. Bijvoorbeeld hoe het zit met je ontslagvergoeding en of je wel zomaar mag worden ontslagen. Het is prettig als je daarbij een beroep kunt doen op een juridisch specialist die alles weet van arbeidsrecht. Met behulp van een rechtsbijstandverzekering kun je een antwoord krijgen op deze vragen.

Een rechtsbijstandverzekering kent verschillende soorten dekkingen, bijvoorbeeld voor wonen, verkeer en inkomen. Om een beroep op de rechtsbijstandverzekering te kunnen doen bij ontslag, heb je de dekking inkomen nodig. Via een specialist van je rechtsbijstandverzekering word je dan goed geïnformeerd over verschillende zaken zoals de ontslagvergoeding en de rechtvaardigheid van het ontslag. Is alleen een advies niet voldoende? Dan kan de jurist met je werkgever onderhandelen en alles goed op papier zetten. Mocht er hierna nog steeds geen overeenstemming zijn, is het vaak ook mogelijk om naar de rechter te stappen. Op deze pagina lees je meer over ontslag en je rechtsbijstandverzekering.  

Rechtsbijstandverzekering vergelijken

Rechtsbijstandverzekering bij ontslag op staande voet

Waar heb ik allemaal recht op bij een ontslag op staande voet? Heb ik in dat geval iets aan een rechtsbijstandverzekering? Lees op het onze pagina rechtsbijstandverzekering bij ontslag op staande voet.

Rechtsbijstandverzekering bij ontslag met vaststellingsovereenkomst

Afspraken rond je ontslag worden meestal in een vaststellingsovereenkomst vastgelegd. Daar kan het een en ander misgaan, of je kan het niet eens zijn met je werkgever over de overeenkomst. Lees meer op onze pagina rechtsbijstandverzekering bij ontslag met vaststellingsovereenkomst.

Rechtsbijstandverzekering bij ontslag boventallig verklaard

Ben je boventallig verklaard waardoor je ontslagen wordt? Dan moet dat op een nette manier gebeuren. Lees meer op onze pagina rechtsbijstand bij ontslag boventallig verklaard.

Rechtsbijstandverzekering bij failliet bedrijf

Gaat het bedrijf waarvoor je werkt failliet? Dan zul je ook je baan verliezen. Lees op onze pagina rechtsbijstandverzekering bij failliet bedrijf waar je in dat geval recht op hebt.

Rechtsbijstandverzekering bij niet verlengen tijdelijk contract

Heb jij een tijdelijk contract dat eerder wordt beëindigd dan afgesproken? Dan moet het bedrijf zich wel aan bepaalde regels houden. Als dat niet het geval is kun je gebruik maken van rechtsbijstand. Bekijk onze pagina rechtsbijstand bij niet verlengen tijdelijk contract.

Ontslagen en geen rechtsbijstandverzekering?

Heb je geen rechtsbijstandverzekering? Dan is het natuurlijk slim die alsnog af te sluiten. Je weet nu immers hoe handig het soms kan zijn. Je hebt er voor deze situatie alleen niets meer aan. Wel kun je gebruikmaken van de diensten van een rechtsbijstandsverzekeraar tegen een vaste prijs. Via Independer krijg je korting op de prepaid rechtshulp van DAS.

Sluit rechtsbijstandverzekering op tijd af

Bij een rechtsbijstandverzekering heb je vaak met wachttijd te maken: het duurt even voordat je van de verzekering gebruik kunt maken. Wanneer je pas een rechtsbijstandverzekering afsluit als je ontslagen bent of zeer binnenkort ontslagen wordt, ben je dus te laat. Ook vergoedt je rechtsbijstandverzekering geen conflicten die je kunt zien aankomen. Om die reden is het erg belangrijk om niet te lang te wachten met het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering. Dan heb je garantie op goede rechtsbijstand.

Vergelijk en sluit rechtsbijstandverzekering af via Independer

Ben je op zoek naar een goede rechtsbijstandverzekering voor jouw situatie? Vergelijk rechtsbijstandverzekeringen via Independer en kijk waar jij het beste uit bent. Bij Independer kun je ruim 40 verschillende rechtsbijstandverzekeringen vergelijken.

Vergelijk ruim 40 verzekeringen

Postcode
Geboortedatum
Woonsituatie
Gezinssamenstelling

Gezinssamenstelling

Een rechtsbijstandverzekering sluit je af voor alle leden van je gezin. Je gezinssamenstelling heeft invloed op de premie.

Om je beter van dienst te zijn maakt Independer gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.