Vergelijk je rechtsbijstand­verzekering
 • Laagste prijs garantie
 • Direct vandaag verzekerd
 • Vergelijk, kies en bespaar!

Geboortedatum
Postcode
Mijn woning is
Gezins­samenstelling

Waarom je rechtsbijstand­verzekering afsluiten bij ons?

Heldere informatie

Altijd duidelijke uitleg, bij producten en advies

De beste keuze staat bovenaan

Vergelijk en kies uit een groot aanbod

Antwoord op al je vragen

Onze experts staan dagelijks voor je klaar

Toegang tot slimme tools

Handig bij het maken van de juiste keuze

Misschien heb je, net als veel mensen, één van de volgende vragen

Sedley | expert rechtsbijstand

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering is een verzekering die hulp en advies biedt bij juridische problemen. Bijvoorbeeld als je wordt ontslagen omdat het bedrijf waar je werkt gaat reorganiseren.

leestijd 5 minuten

Wat dekt een rechtsbijstandverzekering?

Je kunt voor je rechtsbijstandverzekering kiezen uit verschillende dekkingen. Bijvoorbeeld voor conflicten waar je als consument mee te maken kan krijgen, maar ook zaken rondom je inkomen, woning of in het verkeer.

leestijd 5 minuten

Wat betekent franchise bij een rechtsbijstandverzekering?

Bij een rechtsbijstandverzekering kom je de term 'franchise' tegen. Dat is een drempelbedrag. Je verzekeraar helpt je pas als de schade boven dat bedrag uitkomt.

leestijd 3 minuten
We zijn het best bereikbaar via WhatsApp

Neem gerust contact met ons op als je meer wilt weten. We zijn er vandaag vanaf 08:00 uur.

Al meer dan 20 jaar duidelijk, transparant én voordelig

Met jouw support en met die van onze 1 miljoen klanten per jaar, blijven we de beste deals voor je vinden. En houden we de markt scherp.

9,2
Op basis van 4.585 klantbeoordelingen
10
30 november 2022
‘Snel en makkelijk vergelijken’
Anoniem, AMERSFOORT
10
29 november 2022
‘Snel’
Dhr. Aouden, AMSTERDAM

Wie vergelijken we?

Op onze website vergelijken wij ruim 40 rechtsbijstandverzekeringen van 36 verzekeraars of bemiddelaars

bekijk de hele lijst

Hoe verdienen we?

Het gebruik van onze website is voor jou helemaal gratis. Als je via onze website een rechtsbijstandverzekering afsluit, ontvangen wij hiervoor een eenmalige of doorlopende provisie van de verzekeraar.

lees meer over de beloning

Wat doen we voor jou?

Via onze website kun je verschillende rechtsbijstandverzekeringen met elkaar vergelijken en afsluiten. Hiervoor stellen we je een paar vragen.

lees wat we voor je doen

Meer informatie over je rechtsbijstand­verzekering? Lees hieronder verder.

Alles over het regelen van je rechtsbijstandverzekering

Ongeveer de helft van de Nederlanders heeft een rechtsbijstandverzekering. Dit zijn mensen die graag juridische hulp krijgen om hun recht te halen bij een conflict. Een rechtsbijstand verzekering kost per jaar ongeveer hetzelfde als een advocaat per uur. De premie voor een rechtsbijstandverzekering heb je er vaak al snel uit.

Bij Independer kun je tientallen rechtsbijstandverzekeraars vergelijken. Na het beantwoorden van een paar vragen zie je direct welke verzekering het beste bij jou past. Deze kun je direct online afsluiten. Zo heb je binnen enkele minuten een rechtsbijstandverzekering geregeld.

Rechtsbijstand verzekering vergelijken: zo werkt het

Bij Independer kun je eenvoudig je rechtsbijstandverzekering vergelijken en de verzekering vinden die bij jou past. Je beantwoordt eerst enkele vragen over je persoonlijke situatie. Ook kun je aangeven in welke gevallen je graag een beroep op rechtsbijstand wilt kunnen doen. Daarna zie je direct wat voor jou de beste deals zijn die je direct kunt afsluiten. Je kunt alle rechtsbijstandverzekeringen bekijken en met elkaar vergelijken. Binnen tien minuten heb je al een goede rechtsbijstandverzekering geregeld.

Wat valt er onder een rechtsbijstandverzekering?

Met een rechtsbijstandverzekering verzeker je je van juridische hulp bij een conflict. Meestal kun je ook advies inwinnen als er nog geen conflict is. Je wordt geholpen door juristen die in dienst zijn van je rechtsbijstandverzekeraar. Met een rechtsbijstandverzekering krijg je advies en bemiddeling bij een conflict. Is er een rechter bij betrokken of is er specialistische kennis nodig? Dan wordt de zaak vaak uitbesteed. Je hebt dan twee opties: zelf een advocaat kiezen of een advocaat regelen via de verzekeraar. Kies je voor een advocaat via de rechtsbijstandverzekering? Dan worden de kosten volledig vergoed. Deze kosten vallen onder externe kosten. In de polisvoorwaarden vind je tot welk bedrag deze kosten bij je rechtsbijstand verzekering zijn meeverzekerd.

Rechtsbijstandverzekering: verschillende dekkingen

Bij een rechtsbijstandverzekering kun je kiezen uit verschillende dekkingen:

 • Consument: denk aan een conflict bij kopen of huren, of bijvoorbeeld een conflict met je internetprovider.
 • Inkomen: bijvoorbeeld een (dreigend) ontslag of een ander conflict met je werkgever. Vaak valt hier ook een conflict met je pensioenfonds of uitkeringsinstantie onder.
 • Wonen: denk aan een conflict met de verhuurder van je woning of rondom de aankoop van een huis. Meestal valt een conflict met de buren ook onder deze dekking.
 • Verkeer: voor conflicten die ontstaan waarbij jij als fietser, voetganger of bestuurder van een auto of motor betrokken bent.
 • Fiscaal recht en vermogen: bijvoorbeeld conflicten over de aan- of verkoop van aandelen, obligaties en opties. Ook conflicten waar de belastingrechter bij betrokken is, zijn verzekerd. Deze dekking bieden we niet standaard aan. Wil je je hiervoor wel verzekeren? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag.​

Rechtsbijstandverzekering opzeggen

Heb je al een rechtsbijstandverzekering en wil je die opzeggen? Independer helpt je op weg met een kant en klare opzegbrief. Deze hoef je alleen maar in te vullen en naar je rechtsbijstandsverzekeraar te sturen. Sommige rechtsbijstandverzekeringen kun je ieder moment opzeggen. Andere kun je pas na het eerste jaar dagelijks opzeggen met een opzegtermijn van één maand. Hoelang je opzegtermijn is, vind je in de polisvoorwaarden.

Ondergrens bij claims

Rechtsbijstandverzekeringen werken met franchise. De franchise is het bedrag dat de rechtsbijstandverzekeraar als ondergrens aanhoudt om een claim wel of niet in behandeling te nemen. Ligt jouw claim onder dat bedrag? Dan word je helaas niet geholpen. Ligt het erboven? Dan helpen ze je wel. 

Wij staan voor je klaar

Independer hecht veel waarde aan een uitstekende klantenservice. Daarom hebben we al onze experts zelf opgeleid. Heb je hulp nodig? Bijvoorbeeld bij je rechtsbijstandverzekering vergelijken? Dan kun je bij ons terecht. Heb je dus nog vragen over een rechtsbijstandverzekering? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Nieuws over rechtsbijstandverzekeringen

Voorjaarsschoonmaak: haal de bezem door je verzekeringsmap Het heeft dan wel (nat) gesneeuwd deze week, maar het is toch echt lente. Tijd dus voor de voorjaarsschoonmaak! Vergeet daarbij ook je verzekeringsmap (of –doos, of –stapel) niet. Dit kan je soms een hoop geld besparen. Veel mensen zijn... lees meer
Verlopen coronavoucher? Dit is wat je kan doen Inmiddels hebben we al een jaar te maken met het coronavirus. En het is dus ook al meer dan een jaar geleden dat de eerste vakanties werden geannuleerd. Kon jouw reis ook niet doorgaan? Dan is de kans groot dat... lees meer
Fors meer rechtsbijstandverzekeringen afgesloten in corona-tijd, maar is dat zinvol? Sinds het coronavirus het land in zijn greep heeft nemen aanvragen voor rechtsbijstandverzekeringen flink toe. Independer ziet een stijging van circa 20 procent t.o.v. februari. Er is daarbij ook toenemende belangstelling voor de modules die dekking bieden voor werk en... lees meer
meer nieuws op ons weblog

Waarom een rechtsbijstandverzekering afsluiten via Independer?

Independer heeft ruim 20 jaar ervaring met het online vergelijken en afsluiten van verzekeringen. In de afgelopen jaren hebben ruim 350.000 bezoekers op onze website naar een rechtsbijstandverzekering gekeken. Binnen enkele minuten vergelijkt Independer voor jou tientallen rechtsbijstandverzekeringen. Nadat je een keuze hebt gemaakt voor een rechtsbijstandverzekering kun je direct de rechtsbijstandverzekering afsluiten. Je aanvraag wordt direct beoordeeld. Dit zijn de voordelen van het afsluiten van een rechtbijstandverzekering bij Independer:

 • Eenvoudig je rechtsbijstand verzekering vergelijken
 • Direct verzekerd van rechtshulp
 • Eigen klantenservice
 • Niet goed, geld terug (14 dagen)​

Eenvoudig rechtsbijstandverzekering vergelijken

Rechtsbijstandverzekeringen vergelijken bij Independer is heel eenvoudig. Je hoeft maar een paar gegevens in te vullen en je ziet direct welke rechtsbijstandverzekering het beste bij jou past. Als je wilt, kun je ook de voorwaarden van de rechtsbijstandverzekering bekijken.

Eigen klantenservice rechtsbijstand verzekering

Independer vindt het belangrijk dat je goed advies krijgt bij je rechtsbijstand verzekering. Daarom hebben we al onze adviseurs zelf opgeleid. Heb je een vraag of heb je hulp nodig bij het vergelijken of afsluiten van een rechtsbijstandverzekering? Bel ons dan gerust. Je krijgt altijd iemand van onze eigen klantenservice aan de telefoon.

Direct verzekerd van rechtsbijstand

Heb je de rechtsbijstandverzekering gevonden die het beste bij jou past? Dan kun je die direct online afsluiten. Je aanvraag voor een rechtsbijstandverzekering wordt direct beoordeeld. Zo regel je binnen enkele minuten een goede rechtsbijstandverzekering.

Niet goed, geld terug

Sluit je een rechtsbijstandverzekering via Independer af, dan heb je 14 dagen bedenktijd. Dit houdt in dat je binnen 14 dagen na het afsluiten van de rechtsbijstandverzekering deze nog kunt afzeggen. Je krijgt de premie die je al hebt betaald helemaal terug, tenzij je al gebruik hebt gemaakt van je rechtsbijstandverzekering

Independer gebruikt cookies

Independer gebruikt cookies en vergelijkbare technieken om de website te verbeteren en je relevante advertenties te kunnen laten zien. De partijen waarmee we samenwerken kunnen dan zien dat je onze website hebt bezocht. Kies je voor weigeren, dan plaatsen we alleen functionele en analytische cookies. Meer informatie, ook over je instellingen aanpassen, vind je in ons cookiebeleid.