1. Wat is het verschil tussen een kortlopende en een doorlopende reisverzekering?

Een kortlopende reisverzekering sluit je voor één vakantie af. De verzekering stopt daarna automatisch. Een doorlopende reisverzekering geldt voor het hele jaar. Ga je meer dan 14 dagen per jaar op vakantie? Dan is een doorlopende reisverzekering al snel goedkoper.

Lees meer over de verschillen tussen een kortlopende en doorlopende reisverzekering.

2. Waarvoor heb ik een annuleringsverzekering nodig?

Kun je onverwachts niet op vakantie? Bijvoorbeeld omdat je ziek bent, plotseling je baan kwijtraakt of te maken krijgt met een sterfgeval in de familie? Dan wil je je vakantie annuleren, maar heb je er natuurlijk wel al voor betaald. Een annuleringsverzekering vergoedt deze kosten. Deze verzekering is niet verplicht, maar wel verstandig. In de meeste gevallen moet je een annuleringsverzekering afsluiten binnen 7 dagen na het boeken van de reis.

3. Wat valt er onder de dekking van een reisverzekering?

Verlies of diefstal van of schade aan je bagage, valt onder de standaarddekking van een reisverzekering. Daarnaast kun je je reisverzekering nog met verschillende dekkingen uitbreiden. Bijvoorbeeld voor gevaarlijke sporten, wintersport, medische kosten of automobilistenhulp. Welke dekking(en) je nodig hebt, hangt van je vakantie af. Check ook wat je al bij andere verzekeringen hebt verzekerd.

4. Hoe zeg ik mijn reisverzekering op?

Loopt je reisverzekering een jaar? Dan kun je deze dagelijks opzeggen. Wel geldt er een opzegtermijn van een maand. Je reisverzekering opzeggen kan in veel gevallen online. Bekijk op de website van je reisverzekeraar wat de opzegmogelijkheden zijn of neem contact op met onze klantenservice.

5. Hoe meld ik schade?

Wil je schade melden? Dan kun je gebruikmaken van ons schadeformulier. Stuur altijd belangrijke papieren mee die van belang kunnen zijn voor het beoordelen van de schade. Bijvoorbeeld een verklaring van de politie of nota's van medische behandelingen.

Lees meer over schade melden.