annuleringsverzekering

Annuleringsverzekering: vergelijk en sluit af bij Independer

Ga je op vakantie? Sluit dan op tijd een reisverzekering en annuleringsverzekering af. De annuleringsverzekering geldt namelijk alleen als je deze binnen 7 dagen na het boeken van de reis afsluit. Ben je hier te laat mee? Dan heb je misschien geen dekking als je onverwachts niet op reis kunt of terug naar huis moet.

Annuleringsverzekering vergelijken

 

Dekking annuleringsverzekering

Als je onverwacht je reis moet annuleren brengt de reisorganisatie je hiervoor kosten in rekening. Meestal vergoedt je annuleringsverzekering deze kosten. Het moet hierbij dan wel gaan om onverwachte kosten. Als je bij het boeken van de reis al weet dat er iets aan de hand is of gaat gebeuren, krijg je deze kosten helaas niet vergoed.

Je annuleringsverzekering vergoedt je kosten bij de volgende gebeurtenissen:

 • overlijden of ernstige ziekte van jezelf, huisgenoten of 1e en 2e graads familieleden;
 • echtscheiding;
 • zwangerschap;

 • ernstige schade aan je huis of bedrijf;
 • werkloosheid na een vast dienstverband, als gevolg van onvrijwillig ontslag;
 • Je krijgt een nieuwe baan nadat je werkloos bent geweest;
 • het onverwacht niet krijgen van een noodzakelijk visum;
 • diefstal of uitval van het voertuig waarmee je op vakantie zou gaan (binnen 30 dagen voor vertrek).

Wil je meer weten over geldige redenen om te annuleren? Check onze website.

Uitsluiting annuleringsverzekering

In sommige situaties wil je je reis annuleren, maar krijg je helaas geen vergoeding vanuit je annuleringsverzekering. Je moet de kosten dan helemaal zelf betalen. Dat geldt voor deze situaties:

 • Je had de situatie van tevoren al verwacht. Bijvoorbeeld: Je hebt een nieuwe baan, en dit wist je al voordat je de reis hebt geboekt. Dit is geen onverwachte situatie.
 • Je krijgt ruzie met je reisgenoot.
 • Er is een terreurdreiging op de plaats van bestemming.

Annuleringsverzekering nodig?

Is één van bovenstaande situaties op jou van toepassing? Dan krijg je in de meeste gevallen de kosten vergoed uit je annuleringsverzekering. In sommige gevallen zijn er nog aanvullende voorwaarden aan verbonden. Check ze hier.

Welke situatie is op jou van toepassing?

Wat is een annuleringsverzekering?

Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten die je al gemaakt hebt als je (een deel van) je reis moet annuleren. Bijvoorbeeld vanwege een sterfgeval, ontslag of echtscheiding. Het moet gaan om een situatie die je bij het afsluiten van de annuleringsverzekering nog niet zag aankomen. Anders vergoedt de verzekeraar de gemaakte kosten waarschijnlijk niet.  

Kortlopende annuleringsverzekering

Een kortlopende annuleringsverzekering sluit je vaak tegelijk met een kortlopende reisverzekering. Deze geldt dan voor één vakantie. Je geeft van tevoren op hoe lang je weggaat en hoe duur je reis is. Sluit de annuleringsverzekering altijd binnen 7 dagen na het boeken van je reis af. Als je dit later doet, heb je namelijk geen dekking voor de geboekte reis. Lees meer over een kortlopende annuleringsverzekering.

Doorlopende annuleringsverzekering

Ga je vaker meerdere keren per jaar op vakantie of een weekendje weg? Dan is een doorlopende annuleringsverzekering een goede keuze. Je sluit deze namelijk voor een heel jaar af. Elke reis die je binnen dat jaar maakt valt onder je annuleringsverzekering, zelfs als je in Nederland blijft. Je moet wel altijd minimaal één overnachting hebben. Lees meer over een doorlopende annuleringsverzekering.

Schade melden op je annuleringsverzekering

Moet je je reis annuleren of moet je eerder terug? Dat is natuurlijk erg vervelend. Gelukkig vergoedt je annuleringsverzekering vaak de kosten. Om je schade vergoed te krijgen via je annuleringsverzekering moet je een schadeformulier invullen. Loopt je annuleringsverzekering via Independer? Download dan het schadeformulier voor je annuleringsverzekering.

Annuleringsverzekering toevoegen aan reisverzekering

Heb je al een doorlopende reisverzekering en wil je hier een annuleringsverzekering aan toevoegen? Er zijn reisverzekeringen die dan alsnog je al geboekte reis ook vergoeden. Zelfs als het langer dan 7 dagen geleden is dat je de reis hebt geboekt. Wil je een annuleringsverzekering toevoegen aan je bestaande reisverzekering? Informeer dan bij onze klantenservice voor de mogelijkheden.

Laatste nieuws annuleringsverzekering

Op ons weblog vind je het meest actuele nieuws rondom het onderwerp annuleringsverzekering:

Vergelijk 80 reisverzekeringen

Wie wil je verzekeren?


Wil je kinderen meeverzekeren?
Geboortedatum
Om je beter van dienst te zijn maakt Independer gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.