Kan mijn reisorganisatie helpen bij annulering vanwege corona?

Heb je je reis via een reisorganisatie geboekt? Neem daar dan contact mee op. Bij veel reisorganisaties kun je de reis omboeken, je geld terugkrijgen of een tegoedbon krijgen om later een nieuwe reis te boeken. Bekijk hier de informatie van een aantal grote reisorganisaties:

Kan ik mijn reisverzekering of annuleringsverzekering opzeggen en de premie terugkrijgen als ik niet meer op reis ga?

Heb je een kortlopende reisverzekering afgesloten voor de vakantie die nu niet meer doorgaat? Dan kun je die opzeggen en krijg je je premie terug. Een doorlopende reisverzekering geldt voor het hele jaar en die kun je niet altijd meteen stopzetten. Want die is niet afgesloten voor één specifieke reis. 

Een annuleringsverzekering (kortlopend of doorlopend) kun je ook niet opzeggen. Want deze gaat namelijk meteen in nadat je hem hebt afgesloten. 

Krijg ik mijn geld terug via mijn annuleringsverzekering?

Helaas valt de uitbraak van het coronavirus niet meer onder een plotselinge gebeurtenis die voor een negatief reisadvies zorgt. Geld terug krijgen via je annuleringsverzekering vanwege het coronavirus, is daarom overal uitgesloten.

Goed om te weten: een annuleringsverzekering biedt wel dekking als je niet meer kan reizen omdat je besmet bent geraakt met corona. Wil je zeker weten hoe dit bij jouw verzekering geregeld is? Check dan goed de polisvoorwaarden van je verzekering. Of lees de informatie op de website. Via het overzicht hieronder klik je eenvoudig door naar de juiste informatie.

Laatste nieuws coronavirus

Hieronder vind je alle artikelen die we hebben geschreven rondom het coronavirus. Houd voor de laatste ontwikkelingen ons weblog in de gaten.

Pech gehad op vakantie? Hier heb je recht op Na een warme zomer beginnen de scholen weer en keren werknemers terug van vakantie. Lang niet voor iedereen was een zorgeloze reis weggelegd. Honderdduizenden auto’s kregen panne, koffers bleven achter op luchthavens, campings werden ontruimd door bosbranden en vakantiegangers werden... lees meer
Spullen in caravan niet altijd verzekerd Vertrek je vroeg met de caravan om de drukte op weg te omzeilen? Dan is het handig om de caravan een dag van tevoren alvast in te pakken. Misschien gaat je laptop mee om nog een laatste werkmail te sturen.... lees meer
Vakantie geannuleerd door bosbranden Op dit moment zijn er in verschillende vakantielanden bosbranden. Zoals in Frankrijk, Portugal en Spanje. De hitte en droogte blijft daar ook nog aanhouden en het einde van de bosbranden lijkt dan ook nog niet in zicht. Niet alleen de... lees meer
Lees de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • RIVM
  • Rijksoverheid
  • GGD
  • ANWB

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Bas Knopperts. Hij is specialist op het gebied van reisverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld bij Radio 1 en het AD

Disclaimer

Het gebruik van de informatie is volledig de verantwoordelijkheid van de lezer. Bekijk voor meer informatie ook ons redactioneel beleid.

Awards

De reisverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder Website van het jaar en de Shopping Award.