Kan mijn reisorganisatie helpen bij annulering vanwege corona?

Heb je je reis via een reisorganisatie geboekt? Neem daar dan contact mee op. Bij veel reisorganisaties kun je de reis omboeken, je geld terugkrijgen of een tegoedbon krijgen om later een nieuwe reis te boeken. Bekijk hier de informatie van een aantal grote reisorganisaties:

Kan ik mijn reisverzekering of annuleringsverzekering opzeggen en de premie terugkrijgen als ik niet meer op reis ga?

Heb je een kortlopende reisverzekering afgesloten voor de vakantie die nu niet meer doorgaat? Dan kun je die opzeggen en krijg je je premie terug. Een doorlopende reisverzekering geldt voor het hele jaar en die kun je niet altijd meteen stopzetten. Want die is niet afgesloten voor één specifieke reis. 

Een annuleringsverzekering (kortlopend of doorlopend) kun je ook niet opzeggen. Want deze gaat namelijk meteen in nadat je hem hebt afgesloten. 

Krijg ik mijn geld terug via mijn annuleringsverzekering?

Helaas valt de uitbraak van het coronavirus niet meer onder een plotselinge gebeurtenis die voor een negatief reisadvies zorgt. Geld terug krijgen via je annuleringsverzekering vanwege het coronavirus, is daarom overal uitgesloten.

Goed om te weten: een annuleringsverzekering biedt wel dekking als je niet meer kan reizen omdat je besmet bent geraakt met corona. Wil je zeker weten hoe dit bij jouw verzekering geregeld is? Check dan goed de polisvoorwaarden van je verzekering. Of lees de informatie op de website. Via het overzicht hieronder klik je eenvoudig door naar de juiste informatie.

Laatste nieuws coronavirus

Hieronder vind je alle artikelen die we hebben geschreven rondom het coronavirus. Houd voor de laatste ontwikkelingen ons weblog in de gaten.

Meer Nederlanders met zorgen op reis: recordaantal reisverzekeringen afgesloten Nooit eerder sloten Nederlanders zo massaal een reisverzekering af als nu. De afgelopen twee maanden ligt het aantal verkochte verzekeringen maar liefst 65 procent hoger dan vóór corona. Dat blijkt uit een analyse van prijsvergelijker Independer op verzoek van BNR.... lees meer
Vlucht gemist: worden de kosten vergoed? Je kunt bijna geen krant of nieuwssite openen zonder te lezen over de lange wachtrijen op Schiphol. Er wordt gewaarschuwd om niet te laat te komen. Maar je moet ook weer niet té vroeg zijn, want dan mag je de... lees meer
Vakantiegeld binnen, maar hoe gaan we nu op vakantie? Nu de wereld zich weer opent, gaan steeds meer mensen op vakantie. Maar: corona is niet weg. Met de uitbetaling van vakantiegeld voor de deur, is het logisch dat je een uitstapje wil maken. Maar let op: je kunt nog... lees meer
Lees de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus