Kan mijn reisorganisatie helpen bij annulering vanwege corona?

Heb je je reis via een reisorganisatie geboekt? Neem daar dan contact mee op. Bij veel reisorganisaties kun je de reis omboeken, je geld terugkrijgen of een tegoedbon krijgen om later een nieuwe reis te boeken. Bekijk hier de informatie van een aantal grote reisorganisaties:

Op vakantie? Bekijk ons actuele overzicht met de coronamaatregelen per land. Zo weet je precies waar je rekening mee moet houden. 

Krijg ik mijn geld terug via mijn annuleringsverzekering?

Helaas valt de uitbraak van het coronavirus niet meer onder een plotselinge gebeurtenis die voor een negatief reisadvies zorgt. Geld terug krijgen via je annuleringsverzekering vanwege het coronavirus, is daarom overal uitgesloten.

Goed om te weten: een annuleringsverzekering biedt wel dekking als je niet meer kan reizen omdat je besmet bent geraakt met corona.

Kan ik mijn reisverzekering of annuleringsverzekering opzeggen en de premie terugkrijgen als ik niet meer op reis ga?

Heb je een kortlopende reisverzekering afgesloten voor de vakantie die nu niet meer doorgaat? Dan kun je die opzeggen en krijg je je premie terug. Een doorlopende reisverzekering geldt voor het hele jaar en die kun je niet altijd meteen stopzetten. Want die is niet afgesloten voor één specifieke reis. 

Een annuleringsverzekering (kortlopend of doorlopend) kun je ook niet opzeggen. Want deze gaat namelijk meteen in nadat je hem hebt afgesloten. 

ABN Amro

Het coronavirus is geen geldige reden om te annuleren. Je kunt het beste contact opnemen met je reisorganisatie. Ook het eerder afbreken van je reis wordt niet vergoed.

Lees meer op de website van ABN Amro.

Aegon

Annuleren vanwege corona is geen bijzonder onvoorziene omstandigheid meer. Annulering is dus niet verzekerd. Wil je je reis annuleren omdat je zelf corona hebt? Dan is het afhankelijk van je dekking of je hiervoor verzekerd bent.

Lees meer op de website van Aegon.

Allianz Global Assistance

Een negatief reisadvies is geen geldige reden meer voor de annuleringsverzekering. Je krijgt dus ook geen kosten vergoed. Ben je besmet met corona waardoor je niet kan reizen? Dan krijg je wel een vergoeding. 

Lees meer op de website van Allianz.

ANWB

Boek je nu een reis naar een land met een oranje of rood reisadvies? Dan krijg je geen vergoeding voor schade, annuleringskosten of andere kosten die het gevolg zijn van corona. 

Lees meer op de website van de ANWB.

ASR

De annuleringsverzekering van ASR biedt geen dekking voor het annuleren of eerder afbreken van je reis vanwege een negatief reisadvies. 

Lees meer op de website van ASR

Centraal Beheer

Voor annuleringsverzekeringen die vanaf 17 maart 2020 zijn afgesloten, is er geen dekking voor annuleringen die met het coronavirus te maken hebben.

Lees meer op de website van Centraal Beheer.

De Europeesche

De standaard annuleringsverzekering biedt geen vergoeding als je de reis annuleert. Heb je een allrisk annuleringsverzekering afgesloten toen het reisadvies voor je bestemming groen of geel was? Dan krijg je 75% vergoed als je je reis annuleert vanwege het gewijzigde reisadvies, en de reisorganisatie geen kosten vergoed. 

Lees meer op de website van de Europeesche.

De Friesland

Wil je je reis annuleren omdat er een negatief reisadvies geldt? Dan krijg je de annuleringskosten niet vergoed. 

Lees meer op de website van De Friesland.

De Goudse

Een negatief reisadvies is geen geldige reden om te annuleren. Als je niet wilt reizen naar een gebied waar het virus voorkomt, of als je eerder naar huis wilt, kun je het beste contact opnemen met je reisorganisator of touroperator. Soms kun je omboeken naar een andere locatie. Ben jij of een reisgenoot besmet met corona? Dan krijg je wel een vergoeding voor het annuleren van je reis. 

Lees meer op de website van De Goudse.

De Internationale

De Internationale vergoedt de annuleringskosten niet, ook niet als je eerder naar huis wilt. Ook bij een negatief reisadvies is er geen dekking.

Lees meer op de website van De Internationale

Ditzo

De annuleringsverzekering van Ditzo biedt geen dekking voor het annuleren of eerder afbreken van je reis vanwege besmettingsgevaar. Ben jij of je reisgenoot besmet met corona? De verzekeraar zal per geval bekijken of er sprake is van ernstige ziekte en je in aanmerking komt voor een vergoeding. 

Lees meer op de website van Ditzo.

FBTO

FBTO vergoedt de annuleringskosten niet, ook niet als je eerder naar huis wilt. Ook bij een negatief reisadvies is er geen dekking. Ben je besmet met corona en kan je niet reizen? Dan heb je een doktersverklaring nodig om een vergoeding te krijgen. 

Lees meer op de website van FBTO

HEMA

Je vakantie annuleren vanwege het coronavirus valt niet onder je annuleringsverzekering. Ook niet als er een negatief reisadvies geldt. Ben je voor vertrek ernstig ziek geworden door corona? Dan zijn de annuleringskosten wel gedekt. 

Lees meer op de website van HEMA.

ING

Annuleringskosten worden alleen nog vergoed als er op het moment van boeken geen negatief reisadvies geldt. Dus sluit je nu een annuleringsverzekering af voor een land waar een negatief reisadvies geldt? Dan kan je deze niet gebruiken om je reis te annuleren. 

Lees meer op de website van ING.

Interpolis

Heb je een annuleringsverzekering afgesloten na 25 maart 2020, of is je Alles in één Polis verlengt op of na 1 november 2020? Dan is er geen dekking bij annulering door het coronavirus. Bijvoorbeeld bij het annuleren vanwege een negatief reisadvies of inreisverbod. 

Lees meer op de website van Interpolis.

Klaverblad

Een doorlopende reis- en annuleringsverzekering biedt mogelijk dekking voor annuleringskosten.

Lees meer op de website van Klaverblad

Nationale Nederlanden

Het annuleren van je reis door corona wordt niet vergoed. 

Lees meer op de website van Nationale Nederlanden

Now Go

De annuleringsverzekering van Now Go vergoedt de annuleringskosten niet. Je kunt het beste contact opnemen met je reisorganisatie.

Lees meer op de website van Now Go

OHRA

Een negatief reisadvies is geen geldige reden om je annuleringsverzekering in te schakelen. Als je je vakantie wil annuleren vanwege het coronavirus, neem dan contact op met je reisorganisatie. 

Lees meer op de website van OHRA.

Reaal

De annuleringsverzekering van Reaal vergoedt de annuleringskosten niet. Je kunt het beste contact opnemen met je reisorganisatie.

Lees meer op de website van Reaal

SNS

Het annuleren of eerder afbreken van je reis wordt niet vergoed. Je kunt het beste contact opnemen met je reisorganisatie.

Lees meer op de website van SNS.

Unigarant

Annuleringskosten die het gevolg zijn van het coronavirus worden niet vergoed. Unigarant adviseert om contact op te nemen met je reisorganisatie.

Lees meer op de website van Unigarant.

Unigarant Simpelweg

Het annuleren of tussentijds beëindigen van je reis valt niet onder de dekking van de annuleringsverzekering.

Univé

Het annuleren van je vakantie in verband met het coronavirus valt niet onder de dekking van je annuleringsverzekering. Ook het eerder afbreken van je vakantie wordt niet vergoed.

Lees meer op de website van Univé.

ZLM

Het annuleren van je reis valt niet onder de annuleringsverzekering. Wil je annuleren, neem dan contact op met je reisorganisatie. Ook het eerder afbreken van je vakantie wordt niet vergoed. 

Lees meer op de website van ZLM.

Meer informatie

Heb je een andere vraag? We kunnen je het snelste helpen via WhatsApp:

06- 10 02 02 05

Laatste nieuws coronavirus

Hieronder vind je alle artikelen die we hebben geschreven rondom het coronavirus. Houd voor de laatste ontwikkelingen ons weblog in de gaten.

Nieuwe regels coronavirus Oostenrijk: dit zijn de gevolgen voor wintersporters Oostenrijk heeft de inreisregels vanuit Nederland behoorlijk aangescherpt. Een flinke tegenvaller voor een groot deel van de wintersporters, want zo’n 60% viert zijn of haar wintersport in dit land. Vanaf vrijdag 24 december moet je bij aankomst in Oostenrijk tien... lees meer
Dubbel eigen risico door uitstel zorg Doordat steeds meer ziekenhuizen de planbare zorg afschalen of zelfs staken, dreigen grote groepen patiënten twee keer hun eigen risico te moeten betalen. Dat gebeurde bij vorige coronagolven ook al, maar sindsdien is er niets veranderd. Dat zegt de Patiëntenfederatie... lees meer
Uitgestelde zorg: dit krijg je vergoed als je voor een behandeling naar het buitenland gaat Ga je naar het buitenland voor een niet-spoedeisende behandeling? Dan loop je het risico dat de kosten niet worden vergoed door je zorgverzekering. Waar moet je precies op letten als je voor een behandeling naar het buitenland gaat? Uitgestelde zorg in... lees meer
Lees de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus