Kan mijn reisorganisatie helpen bij annulering vanwege corona?

Heb je je reis via een reisorganisatie geboekt? Neem daar dan contact mee op. Bij veel reisorganisaties kun je de reis omboeken, je geld terugkrijgen of een tegoedbon krijgen om later een nieuwe reis te boeken. Bekijk hier de informatie van een aantal grote reisorganisaties:

Krijg ik mijn geld terug via mijn annuleringsverzekering?

Bij de meeste annuleringsverzekeringen is een negatief reisadvies geen geldige reden om je geld terug te krijgen. Maar er zijn een paar uitzonderingen. 

Helaas valt de uitbraak van het coronavirus niet meer onder een plotselinge gebeurtenis die voor een negatief reisadvies zorgt. Geld terug krijgen via je annuleringsverzekering vanwege het coronavirus, is daarom overal uitgesloten.

Kan ik mijn reisverzekering of annuleringsverzekering opzeggen en de premie terugkrijgen als ik niet meer op reis ga?

Heb je een kortlopende reisverzekering afgesloten voor de vakantie die nu niet meer doorgaat? Dan kun je die opzeggen en krijg je je premie terug. Een doorlopende reisverzekering geldt voor het hele jaar en die kun je niet altijd meteen stopzetten. Want die is niet afgesloten voor één specifieke reis. 

Een annuleringsverzekering (kortlopend of doorlopend) kun je ook niet opzeggen. Want deze gaat namelijk meteen in nadat je hem hebt afgesloten. 

ABN Amro

Het coronavirus is geen geldige reden om te annuleren. Je kunt het beste contact opnemen met je reisorganisatie. Ook het eerder afbreken van je reis wordt niet vergoed.

Lees meer op de website van ABN Amro.

Aegon

Geldt er op je reisbestemming code oranje of rood? Dan krijg je alleen een vergoeding van de annuleringskosten als je aan alle volgende voorwaarden voldoet: 

  • ​je vertrekt binnen 7 dagen;
  • je hebt allriskdekking; 
  • je reisverzekering is voor 14 maar 2020 afgesloten; 
  • je reis is voor 14 maart 2020 geboekt 
  • je reisverzekering biedt geen betaling, voucher of omboeking. 

Lees meer op de website van Aegon.

Allianz Global Assistance

Voor de kortlopende en doorlopende annuleringsverzekering is er geen dekking. Dus als je je reis annuleert vanwege de uitbraak van het coronavirus, worden deze kosten niet vergoed. Ook niet als je de dekking ‘Terreuraanslagen en natuurrampen’ hebt afgesloten. Het coronavirus wordt namelijk niet gezien als natuurramp. 

Lees meer op de website van Allianz.

*Update 19-3-2020*: heb je bij Allianz een kortlopende reis- en/of annuleringsverzekering afgesloten voor een specifieke reis die je nu niet meer kan maken? Dan kun je deze opzeggen of doorschuiven naar een later te boeken reis.

ANWB

Boek je nu een reis naar een land met een oranje of rood reisadvies? Dan krijg je geen vergoeding voor schade, annuleringskosten of andere kosten die het gevolg zijn van corona. 

Lees meer op de website van de ANWB.

ASR

De annuleringsverzekering van ASR biedt geen dekking voor het annuleren of eerder afbreken van je reis vanwege besmettingsgevaar.

Centraal Beheer

Voor annuleringsverzekeringen die vanaf 17 maart 2020 zijn afgesloten, is er geen dekking voor annuleringen die met het coronavirus te maken hebben.

Lees meer op de website van Centraal Beheer.

De Europeesche

De standaard annuleringsverzekering biedt geen vergoeding als je de reis annuleert. Heb je een allrisk annuleringsverzekering afgesloten toen het reisadvies voor je bestemming groen of geel was? Dan krijg je 75% vergoed als je je reis annuleert vanwege het gewijzigde reisadvies, en de reisorganisatie geen kosten vergoed. 

Lees meer op de website van de Europeesche.

De Friesland

Wil je je reis annuleren omdat er een negatief reisadvies geldt? Dan krijg je de annuleringskosten niet vergoed. Heb je de dekking Extra Annuleringsredenen afgesloten? Dan krijg je alleen een vergoeding als je de dekking voor 24 februari 2020 hebt afgesloten. 

Lees meer op de website van De Friesland.

De Goudse

Een negatief reisadvies is geen geldige reden om te annuleren. Als je niet wilt reizen naar een gebied waar het virus voorkomt, of als je eerder naar huis wilt, kun je het beste contact opnemen met je reisorganisator of touroperator. Soms kun je omboeken naar een andere locatie.

Lees meer op de website van De Goudse.

De Internationale

De Internationale vergoedt de annuleringskosten niet, ook niet als je eerder naar huis wilt. Ook bij een negatief reisadvies is er geen dekking.

Lees meer op de website van De Internationale

Ditzo

De annuleringsverzekering van Ditzo biedt geen dekking voor het annuleren of eerder afbreken van je reis vanwege besmettingsgevaar.

Lees meer op de website van Ditzo.

FBTO

FBTO vergoedt de annuleringskosten niet, ook niet als je eerder naar huis wilt. Ook bij een negatief reisadvies is er geen dekking.

Lees meer op de website van FBTO

HEMA

Je vakantie annuleren vanwege het coronavirus valt niet onder je annuleringsverzekering. Ook niet als er een negatief reisadvies geldt. 

Lees meer op de website van HEMA.

ING

Annuleringskosten worden alleen nog vergoed als er op het moment van boeken geen negatief reisadvies geldt. Dus sluit je nu een annuleringsverzekering af voor een land waar een negatief reisadvies geldt? Dan kan je deze niet gebruiken om je reis te annuleren. 

Lees meer op de website van ING.

Interpolis

Heb je een annuleringsverzekering afgesloten na 25 maart 2020, of is je Alles in één Polis verlengt op of na 1 november 2020? Dan is er geen dekking bij annulering door het coronavirus. Bijvoorbeeld bij het annuleren vanwege een negatief reisadvies of inreisverbod. 

Lees meer op de website van Interpolis.

Klaverblad

Heb je op of na 18 maart 2020 een annuleringsverzekering afgesloten bij Klaverblad? Dan kun je die niet gebruiken om annuleringskosten vanwege het coronavirus vergoed te krijgen. Voor bestaande klanten geldt dit als je op of na 12 maart 2020 een reis hebt geboekt.

Lees meer op de website van Klaverblad.

Now Go

De annuleringsverzekering van Now Go vergoedt de annuleringskosten niet. Je kunt het beste contact opnemen met je reisorganisatie.

Lees meer op de website van Now Go

OHRA

Een negatief reisadvies is geen geldige reden om je annuleringsverzekering in te schakelen. Als je je vakantie wil annuleren vanwege het coronavirus, neem dan contact op met je reisorganisatie. 

Lees meer op de website van OHRA.

Reaal

De annuleringsverzekering van Reaal vergoedt de annuleringskosten niet. Je kunt het beste contact opnemen met je reisorganisatie.

Lees meer op de website van Reaal

SNS

Het annuleren of eerder afbreken van je reis wordt niet vergoed. Je kunt het beste contact opnemen met je reisorganisatie.

Lees meer op de website van SNS.

Unigarant

Annuleringskosten die het gevolg zijn van het coronavirus worden niet vergoed. Unigarant adviseert om contact op te nemen met je reisorganisatie.

Lees meer op de website van Unigarant.

Unigarant Simpelweg

Het annuleren of tussentijds beëindigen van je reis valt niet onder de dekking van de annuleringsverzekering.

Univé

Het annuleren van je vakantie in verband met het coronavirus valt niet onder de dekking van je annuleringsverzekering. Ook het eerder afbreken van je vakantie wordt niet vergoed.

Lees meer op de website van Univé.

ZLM

Het annuleren van je reis valt niet onder de annuleringsverzekering. Wil je annuleren, neem dan contact op met je reisorganisatie. Ook het eerder afbreken van je vakantie wordt niet vergoed. 

Lees meer op de website van ZLM.

Meer informatie

Op ons weblog vind je de belangrijkste vragen en antwoorden over het coronavirus en je verzekeringen. En alles met betrekking tot je zorgverzekering lees je op deze pagina. Heb je een andere vraag? We kunnen je het snelste helpen via WhatsApp: 06- 10 02 02 05

Laatste nieuws coronavirus

Hieronder vind je alle artikelen die we hebben geschreven rondom het coronavirus. Houd voor de laatste ontwikkelingen ons weblog in de gaten.

Verlopen coronavoucher? Dit is wat je kan doen Inmiddels hebben we al een jaar te maken met het coronavirus. En het is dus ook al meer dan een jaar geleden dat de eerste vakanties werden geannuleerd. Kon jouw reis ook niet doorgaan? Dan is de kans groot dat... lees meer
Jongeren burn-out door corona Corona heeft een grote invloed op ons leven. Alle (sociale) beperkingen en onzekerheid kunnen een flinke weerslag hebben op je mentale gezondheid. Uit onderzoek blijkt dat een heel groot deel van de Nederlandse jongeren burn-out klachten heeft. Een serieus probleem,... lees meer
Vakantie boeken in coronatijd Ga je nog op vakantie tijdens de voorjaarsvakantie? Of gebruik je deze winterdagen om een zomervakantie te boeken? We dromen natuurlijk het liefst over palmbomen en blauwe stranden. Maar door het coronavirus blijft het voorlopig de vraag waar we heen... lees meer
Lees de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus