Wanneer kan ik mijn doorlopende annuleringsverzekering gebruiken?

Heb je een vakantie geboekt, maar kan deze onverwachts niet doorgaan? Dan kun je gebruikmaken van je doorlopende annuleringsverzekering. Deze vergoedt de kosten die je al gemaakt hebt voor het boeken van de reis. Denk aan de kosten voor je vlucht, je hotel of excursies die je al betaald had. 

De volgende situaties zijn meeverzekerd met je doorlopende annuleringsverzekering:

  • ​Een eerste-of tweedegraads familielid dat overlijdt of ernstig ziek of gewond raakt.
  • Je ouders of kinderen hebben dringende zorg nodig, en er is niemand anders die deze zorg kan geven.
  • Het onverwachts verliezen van je baan of juist het krijgen van een nieuwe baan.
  • Je krijgt onverwachts een nieuwe woning.
  • Je (partner) wordt zwanger. 
  • Je kunt geen noodzakelijke inentingen krijgen.
  • Je kunt geen visum krijgen.
  • Je kunt niet meer terecht op je verblijfslocatie, bijvoorbeeld omdat de eigenaar van het hotel overlijdt of ernstig ziek is. Of de locatie vanwege brand niet meer bewoonbaar is.
  • Je gaat scheiden.
  • Je kunt je vervoersmiddel niet meer gebruiken vanwege een oorzaak waar je zelf niets aan kunt doen, bijvoorbeeld storm of diefstal. 

Bekijk ook altijd wat er in de polisvoorwaarden van je doorlopende annuleringsverzekering staat. De specifieke situaties die wel en niet onder de dekking vallen, verschillen namelijk per verzekering.

Doorlopende annuleringsverzekering ook geldig tijdens reis

Goed om te weten: je doorlopende annuleringsverzekering geldt ook tijdens je reis. Wanneer er dan iets gebeurt en je onverwachts eerder naar huis moet, worden de kosten vergoed die je al gemaakt had. Zo krijg je je geld terug dat je al betaald had voor hotelovernachtingen. 

"Let op: de doorlopende annuleringsverzekering vergoedt alleen de kosten van een onverwachte gebeurtenis. Zag je de situatie al aankomen? Dan is dit uitgesloten van de dekking."

- Rianne, expert annuleringsverzekeringen

Doorlopende annuleringsverzekering vaak tegelijk met doorlopende reisverzekering

Een doorlopende annuleringsverzekering sluit je vaak tegelijk af met een doorlopende reisverzekering. Via de reisverzekeringvergelijker van Independer, kun je naast reisverzekeringen ook doorlopende annuleringsverzekeringen vergelijken. Bij een beperkt aantal verzekeraars kun je ook alleen de annuleringsverzekering afsluiten zonder de reisverzekering. Bij Independer is dit niet mogelijk.

Sluit doorlopende annuleringsverzekering binnen 7 dagen na boeken reis

Wil je een annuleringsverzekering afsluiten, doe dit dan binnen 7 dagen na het boeken van de reis. Ben je later dan deze 7 dagen, informeer dan bij de tussenpersoon of verzekeraar of je annuleringsverzekering nog geldig is voor jouw reis. Is het niet mogelijk bij de verzekeraar van je voorkeur? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij kijken graag voor je of er nog andere mogelijkheden zijn.

Maximale vergoedingen per reisverzekeraar

Houd er rekening mee dat er een maximum zit aan het bedrag dat je doorlopende annuleringsverzekering vergoedt voor het annuleren van de reis. Meestal is dat 1500 euro per persoon of per polis. Er zijn ook verzekeraars die 2000 of 2500 euro vergoeden. 

In onze vergelijking kun je de bedragen per verzekeraar vinden onder het kopje 'Dekking'.

Nog ergens hulp bij nodig?

035 626 55 44

vandaag vanaf 09:30 uur

Laatste nieuws over annuleringsverzekeringen

Met de auto op vakantie? In deze landen gelden er doorreisbeperkingen Wil je binnenkort binnen Europa op vakantie? Dan moet je rekening houden met de coronamaatregelen op je bestemming. Soms mag je een land bijvoorbeeld alleen in als je een vaccinatiebewijs of een negatieve coronatest hebt. Of moet je bij aankomst... lees meer
Bosbranden op je vakantiebestemming: wat heb je aan je reisverzekering? Op dit moment zijn er in verschillende vakantielanden bosbranden. Zoals in Griekenland, Spanje en Italië. Veel mensen zijn op de vlucht. Ook vakantiegangers moeten hun verblijf verlaten. Hoe zit het met je reisverzekering en annuleringsverzekering bij bosbranden?  Reisverzekering regelen voor vertrek Heb... lees meer
Festivals en corona: ben je verzekerd? Dansen met tienduizenden tegelijkertijd op een groot festivalterrein. Het zit er nog even niet in. Op dit moment zijn alleen eendaagse evenementen met beperkingen toegestaan. Het is nog de vraag of meerdaagse festivals na 1 september wel kunnen doorgaan. Ben... lees meer
Lees meer nieuws over reisverzekeringen