Ontslag in sommige gevallen geldige reden

Bij sommige annuleringsverzekeringen is ontslag een geldige reden om je vakantie te annuleren. Het moet wel gaan om werkeloosheid als gevolg van een onvrijwillig ontslag. Bij sommige verzekeraars valt het ontslag van een tijdelijke baan ook onder de dekking. Controleer goed wat er in je polisvoorwaarden staat.

Annuleren door nieuwe baan? Vaak aanvullende voorwaarden

Ook het krijgen van een nieuwe baan kan een reden zijn om je reis te moeten annuleren. Hierbij stellen reisverzekeraars vaak wel aanvullende voorwaarden. Bijvoorbeeld dat het nieuwe arbeidscontract voor minimaal zes maanden of een jaar moet zijn of dat je werkloos was en daarvoor een uitkering kreeg. 

Ben je werkloos en krijg je een tijdelijke baan aangeboden? Dan stellen reisverzekeraars meestal de voorwaarde dat het om een baan gaat van minimaal 20 uur en voor langer dan 6 of 12 maanden. Het verschilt per verzekeraar bij welke redenen je wel en geen gebruik kunt maken van je annuleringsverzekering. Check voor de exacte regels altijd even je polisvoorwaarden of neem contact op met je reisverzekeraar.