Hoe is jouw bagage verzekerd bij reisverzekering?

Als je bagage op vakantie verliest of als er iets gestolen wordt of beschadigd raakt, wil je graag een schadevergoeding. Vooral als het dure spullen zijn zoals een camera, telefoon of iPad zijn. Maar wanneer krijg je een vergoeding van je reisverzekering en hoeveel?

Reisverzekering vergelijken

Wanneer krijg je schadevergoeding bij een reisverzekering?

Met een reisverzekering verzeker je onder meer de bagage die je meeneemt op vakantie. Raakt je bagage beschadigt of raak je wat kwijt door verlies of diefstal? Dan krijg je een vergoeding van je reisverzekeraar. Het is wel belangrijk dat je voorzichtig bent geweest en eerlijk bent over wat precies is gebeurd. Bij diefstal moet je meestal een aangifte van de politie laten zien.

Hoe hoog is de schadevergoeding bij een reisverzekering?

Elke verzekeraar heeft zijn eigen voorwaarden. Sommige spullen, zoals een camera of een iPad, worden maar tot een maximaal bedrag vergoed. En dat betekent dat je bij duurdere spullen niet alles vergoed krijgt. Twijfel je of jouw beschadigde of verloren bagage wordt gedekt door je verzekeraar? Neem dan contact op met je reisverzekeraar. Dan weet je meteen of je een vergoeding krijgt en hoe hoog die is. Nog niet je bagage verzekerd voor je vakantie? Vergelijk en sluit eenvoudig een reisverzekering met bagagedekking via Independer.

Wat te doen bij diefstal bagage?

Is je bagage gestolen of ben je iets kwijtgeraakt? Dan moet je ter plekke aangifte doen. Je ontvangt dan een aangiftebewijs, die je moet opsturen naar je reisverzekeraar. Raakt bagage vermist op de luchthaven, laat dan altijd een verslag opmaken door de luchtvaartmaatschappij. Kom je er later achter dat je iets bent verloren, maak hier dan wel melding van bij je reisverzekeraar. Wacht er niet mee tot na je vakantie.

Vergelijk 80 reisverzekeringen

Wie wil je verzekeren?


Wil je kinderen meeverzekeren?
Geboortedatum
Om je beter van dienst te zijn maakt Independer gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.