besparen reisverzekering

Besparen reisverzekering: tips van Independer

Bij een reisverzekering kun je verschillende dekkingen afsluiten. Sommige dekkingen heb je misschien ook al bij andere verzekeringen afgesloten. Wil je besparen op je reisverzekering? Let dan goed op welke dekkingen je kiest. En check altijd op voorwaarden, die kunnen per verzekering verschillen.

Geneeskundige kosten

De basisverzekering van je zorgverzekering vergoedt spoedeisende hulp in het buitenland. Maar die vergoeding gaat alleen tot het maximale tarief dat in Nederland geldt. Als de zorg duurder is dan wordt het soms vergoed door je aanvullende zorgverzekering. Controleer bij het afsluiten van je reisverzekering goed wat er al door je zorgverzekering vergoed wordt. Bepaal dan of die dekking voldoende is voor jouw vakantie, of dat je je reisverzekering moet uitbreiden met de dekking geneeskundige kosten. Lees meer over de dekking geneeskundige kosten.

Ongevallenverzekering

Heb je al een ongevallenverzekering? Dan hoef je die niet meer bij je reisverzekering af te sluiten. Op die manier bespaar je op je reisverzekering. Maar een ongeval tijdens de wintersport of tijdens het beoefenen van onderwater- of een gevaarlijke sport, wordt niet vergoed door een ongevallenverzekering. Dit moet je bij je reisverzekering apart meeverzekeren met een dekking voor wintersport of gevaarlijke sporten.

Automobilistenhulp

Veel mensen sluiten pechhulp voor de auto vaak al af bij hun autoverzekering. Of via ANWB Route Mobiel. Het is goed om dit vooraf te controleren zodat je hierop kunt besparen. Lees meer over pechhulp bij je reisverzekering. Ga je altijd met het vliegtuig op vakantie dan hoef je je auto niet extra te verzekeren.

Kortlopende reisverzekering of doorlopende reisverzekering?

Je kunt ook veel besparen door goed na te gaan of je een kortlopende of doorlopende reisverzekering moet afsluiten. Bekijk de voor- en nadelen.

Besparen reisverzekering door goed vergelijken

Je kunt ook veel op je reisverzekering besparen door een goede vergelijking van reisverzekeringen te maken. Vooral bij doorlopende reisverzekeringen zijn er grote premieverschillen. Voor de duurste doorlopende reisverzekering betaal je ruim twee keer zoveel premie als voor de goedkoopste.

Via Independer kun je:

  • Reisverzekeringen vergelijken en direct afsluiten.
  • Kiezen uit een groot aanbod.
  • Hulp krijgen bij de keuze voor een kortlopende of doorlopende reisverzekering.
  • Zes dagen per week telefonische bespaartips krijgen van onze experts.
Reisverzekering vergelijken

Vergelijk 80 reisverzekeringen

Wie wil je verzekeren?


Wil je kinderen meeverzekeren?
Geboortedatum
Om je beter van dienst te zijn maakt Independer gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.