Quarantaine in het buitenland

Moet je in het buitenland in quarantaine door corona? Dan moet je mogelijk extra kosten maken. Bij welke reisverzekering krijg je daarvoor een vergoeding? Je vindt het op deze pagina. 

Vakantie annuleren door corona

Wil je je vakantie annuleren door corona? Dan is goed om te weten dat een uitbraak van het coronacrisis niet meer wordt gezien als een plotselinge gebeurtenis. Je krijgt dan ook geen geld terug via je annuleringsverzekering. Bekijk hier de regels per reisverzekeraar. 

Veelgestelde vragen en antwoorden

Het is logisch dat je vragen hebt over reizen en het coronavirus. Wij zetten de meestgestelde vragen én antwoorden op een rijtje. Bekijk ze hier

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • RIVM
  • Rijksoverheid
  • GGD
  • ANWB

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Bas Knopperts. Hij is specialist op het gebied van reisverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld bij Radio 1 en het AD

Disclaimer

Het gebruik van de informatie is volledig de verantwoordelijkheid van de lezer. Bekijk voor meer informatie ook ons redactioneel beleid.

Awards

De reisverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder Website van het jaar en de Shopping Award.