Dekking telefoon en je reisverzekering

Heb je schade aan je telefoon tijdens je vakantie? Of is je telefoon gestolen? Dan valt vaak dit onder bagagedekking. Lees meer over dekking telefoon reisverzekering.

Dekking fototoestel en video apparatuur reisverzekering

De meeste mensen nemen een camera of fototoestel mee op vakantie. Stel dat er iets mis gaat en je hebt schade aan je camera. Wat dekt je reisverzekering dan?

Dekking iPad of tablet reisverzekering

Als je je iPad of tablet meeneemt op vakantie wil je die natuurlijk goed verzekeren. Dat kan via je reisverzekering. Lees meer over de dekking van je iPad of tablet en reisverzekering.

Dekking wintersport

Ga je op wintersport? Denk dan aan een aparte dekking op je reisverzekering. Zonder deze dekking ben je niet voldoende verzekerd. Lees meer over dekking wintersport reisverzekering.

Dekking reisverzekering studie of stage in het buitenland

Ga je naar het buitenland voor je studie? Bijvoorbeeld om daar stage te lopen of een werkopdracht te doen? Dit valt niet onder je standaard reisverzekering. Lees meer over de dekking buitenlandse studie of stage.

Dekking geneeskundige kosten

Medische kosten die je in het buitenland maakt, worden als eerste vergoed door je zorgverzekering. Deze vergoeding kan te laag zijn waardoor je alsnog de kosten moet betalen. Om dit te voorkomen zijn er twee mogelijkheden om dit wel goed te verzekeren: de aanvullende verzekering van je zorgverzekering of de dekking geneeskundige kosten op je reisverzekering. Lees meer over dekking geneeskundige kosten.

Dekking onderwatersport

Als je van plan bent om te gaan duiken tijdens je vakantie is het verstandig goed naar je reisverzekering te kijken. Je hebt dan namelijk een extra dekking voor onderwatersport nodig. Lees meer over de dekking onderwatersport als je wilt gaan duiken op vakantie.

Dekking gevaarlijke sporten

Ga je tijdens je vakantie een gevaarlijke sport beoefenen zoals bergbeklimmen of abseilen? Dan is het belangrijk dat je reisverzekering hiervoor dekking biedt. Lees meer over de dekking gevaarlijke sporten.

Heb je een annuleringsverzekering? Goed om te weten dat die ook geldt tijdens een vakantie in Nederland. Je moet wel een overnachting geboekt hebben.

- Sharon, expert reisverzekeringen

Dekking automobilisten hulp

Ga je met de auto op vakantie? Dan wil je natuurlijk niet met pech langs de weg staan. Toch kan dit wel gebeuren. Denk daarom vooraf al aan een pechhulpverzekering. Deze dekking voor automobilistenhulp kun je ook bij je reisverzekering nemen. Lees hier meer over pechhulp bij je reisverzekering.

Dekking bij overlijden en blijvend invaliditeit

Bij het afsluiten van een reisverzekering kun je ook kiezen voor een ongevallendekking. Je krijgt dan een vaste vergoeding bij overlijden of wanneer je blijvend invalide raakt. Lees meer over de ongevallendekking.

Europa of werelddekking

Ga je een reisverzekering afsluiten? Dan kun je kiezen uit een Europa- of een werelddekking. Bedenk je van tevoren goed of je een werelddekking nodig hebt. Deze verzekering is namelijk duurder dan een reisverzekering met Europadekking. Lees meer over Europadekking of werelddekking.

Dekking contant geld

Veel verzekeraars hebben een dekking voor contant geld in hun reisverzekering opgenomen. Let wel goed op: dit is een vrij dure dekking. Kies hier dus alleen voor als je weet dat je veel contant geld mee gaat nemen naar het buitenland.

Dekking reisverzekering in Nederland

De dekking van je reisverzekering geldt ook gewoon als je in Nederland op vakantie gaat of een weekendje of nachtje weg bent. Er moet wel altijd een geboekte overnachting zijn. Lees meer over de dekking van de reisverzekering in Nederland.

Dekking reisverzekering tijdens zakenreis

Een reisverzekering geeft je dekking tijdens een vakantie. Een zakenreis is natuurlijk geen vakantie maar werk. Dat is dus niet standaard verzekerd. Vaak kun je dit extra meeverzekeren.

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • RIVM
  • Rijksoverheid
  • GGD
  • ANWB

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Bas Knopperts. Hij is specialist op het gebied van reisverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld bij Radio 1 en het AD

Disclaimer

Het gebruik van de informatie is volledig de verantwoordelijkheid van de lezer. Bekijk voor meer informatie ook ons redactioneel beleid.

Awards

De reisverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder Website van het jaar en de Shopping Award.