Reisverzekering met dekking gevaarlijke sporten

Wanneer je een reisverzekering afsluit, is duiken niet standaard meeverzekerd. Je hebt daarvoor een aanvullende dekking nodig voor gevaarlijke sporten. Maar ook dan kunnen er bepaalde situaties zijn die zijn uitgesloten. Zo ben je bij sommige reisverzekeraars alleen verzekerd als je niet dieper duikt dan bijvoorbeeld 20 meter, terwijl andere reisverzekeraars hiervoor geen limiet hebben. Ook maakt het uit of je een diploma hebt en of er een begeleider is tijdens het duiken. Informeer dus goed bij je reisverzekeraar welke voorwaarden er gelden, zodat je niet achteraf voor vervelende verrassingen komt te staan. 

Met auto op duikvakantie? Check regels in andere landen

Ga je met de auto op duikvakantie? Houd dan rekening met regels die gelden in andere landen. Natuurlijk heb je een autoverzekering nodig, maar in veel landen is het ook verplicht om bijvoorbeeld een veiligheidshesje, gevarendriehoek of brandblusser bij je te hebben. Ook met navigatieapparatuur en mobiele apps die je waarschuwen voor flitsmeldingen moet je oppassen. Daar kun je een boete voor krijgen, of in een erger geval wordt de apparatuur in beslag genomen.

De exacte regels zijn per land verschillend. Informeer dus goed van tevoren wat er per land verplicht is. Voor de populairste vakantielanden hebben we dat in dit artikel op een rijtje gezet. 

Neem ook je groene kaart mee. Daarmee laat je zien dat je auto verzekerd is. Ook staan daar belangrijke gegevens van je auto en handige telefoonnummers op.

Zorgverzekering dekt spoedeisende hulp tot Nederlands tarief

Wanneer er tijdens het duiken een ongeval plaatsvindt en je spoedeisende hulp nodig hebt, worden de kosten hiervan vergoed door je zorgverzekering. Maar die vergoeding gaat alleen tot het maximale tarief dat in Nederland geldt. Als de kosten hoger uitvallen dan dit Nederlandse tarief, wordt dit gedeelte weer vergoed door een reisverzekering met dekking voor gevaarlijke sporten. Als je die dekking niet hebt, betaal je de kosten zelf. Vooral in landen buiten Europa waar de zorgkosten hoger liggen dan in Nederland, kan dat behoorlijk oplopen.

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • RIVM
  • Rijksoverheid
  • GGD
  • ANWB

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Bas Knopperts. Hij is specialist op het gebied van reisverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld bij Radio 1 en het AD

Disclaimer

Het gebruik van de informatie is volledig de verantwoordelijkheid van de lezer. Bekijk voor meer informatie ook ons redactioneel beleid.

Awards

De reisverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder Website van het jaar en de Shopping Award.