Wanneer vergoedt je reisverzekering de schade?

Met een reisverzekering verzeker je onder meer de bagage die je meeneemt op vakantie. Raakt je bagage beschadigd of raak je wat kwijt door verlies of diefstal? Dan krijg je een vergoeding van je reisverzekeraar. Het is wel belangrijk dat je voorzichtig bent geweest en eerlijk bent over wat precies is gebeurd. Bij diefstal moet je meestal een aangifte van de politie laten zien.

Hoogte schadevergoeding

Elke verzekeraar heeft zijn eigen voorwaarden. Sommige spullen, zoals een camera of een iPad, worden maar tot een maximaal bedrag vergoed. En dat betekent dat je bij duurdere spullen niet alles vergoed krijgt. 

Twijfel je of je beschadigde of verloren bagage wordt vergoed door je verzekeraar? Neem dan contact op met je reisverzekeraar of bekijk wat er in je polisvoorwaarden staat. Je kunt ook altijd contact opnemen met Independer.

Wat te doen bij diefstal bagage?

Is je bagage gestolen of ben je iets kwijtgeraakt? Dan moet je ter plekke aangifte doen. Je ontvangt dan een aangiftebewijs, die je moet opsturen naar je reisverzekeraar. Raakt bagage vermist op de luchthaven, laat dan altijd een verslag opmaken door de luchtvaartmaatschappij. Kom je er later achter dat je iets bent verloren, maak hier dan wel melding van bij je reisverzekeraar. Wacht er niet mee tot na je vakantie.

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • RIVM
  • Rijksoverheid
  • GGD
  • ANWB

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Bas Knopperts. Hij is specialist op het gebied van reisverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld bij Radio 1 en het AD

Disclaimer

Het gebruik van de informatie is volledig de verantwoordelijkheid van de lezer. Bekijk voor meer informatie ook ons redactioneel beleid.

Awards

De reisverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder Website van het jaar en de Shopping Award.