Wat dekt je reisverzekering voor je foto en video apparatuur?

Als je op vakantie gaat verzeker je met de bagagedekking je persoonlijke bagage tegen diefstal, verlies, vermissing of beschadiging. Alle reisverzekeraars hanteren maximale bedragen bij het uitbetalen van een schade. Alle reisverzekeraars hanteren bij foto-, film- en videoapparatuur maximale bedragen bij het uitbetalen van schade. De fotocamera heeft meestal een maximale vergoeding van € 1000,- tot € 3500,-.

Tussen de maximale vergoeding van je bagage kunnen grote verschillen zitten. Tijdens het vergelijken van de reisverzekeringen is het verstandig te letten op de verzekerde bedragen. Onder de dekking van je bagage vind je de maximale vergoedingen die de reisverzekeraar hanteert. Houd er rekening mee dat er vaak ook een eigen risico voor je bagage geldt.

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • RIVM
  • Rijksoverheid
  • GGD
  • ANWB

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Bas Knopperts. Hij is specialist op het gebied van reisverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld bij Radio 1 en het AD

Disclaimer

Het gebruik van de informatie is volledig de verantwoordelijkheid van de lezer. Bekijk voor meer informatie ook ons redactioneel beleid.

Awards

De reisverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder Website van het jaar en de Shopping Award.