Meerdaags festival en je reisverzekering

Ga je naar een meerdaags festival en heb je een reisverzekering? Dan zijn veel van je spullen gewoon verzekerd. Dus valt je telefoon in een plas bier of heeft de tent de windhoos niet overleefd? Dan kun je deze schade bij je verzekeraar claimen. Vaak geldt er wel een maximum aan wat je vergoedt krijgt. Check dus van tevoren de polisvoorwaarden. Heb je nog geen reisverzekering? Sluit die dan nog af voordat je vertrekt. 

Dagje festival? Check je inboedelverzekering

Ga je een dagje naar een festival? Dan heb je niks aan je reisverzekering. Wellicht wel aan je inboedelverzekering. Heb je die uitgebreid met een 'buitenshuisdekking'? Dan kun je op die verzekering de schade verhalen.  

Tent weggewaaid? Je bent zelf aansprakelijk

Het zal niet zo snel gebeuren, maar als je tent wegwaait en daarbij schade veroorzaakt bij anderen, dan ben jij daar aansprakelijk voor. Deze schade kun je laten vergoeden door je aansprakelijkheidsverzekering

Slecht weer: geen reden voor annulering

Niks zo veranderlijk als het weer. Helemaal in Nederland. Dreigt jouw festivalweekend in het water te vallen? Dan kun je de kosten van je festivalticket meestal niet op je annuleringsverzekering claimen. Er zijn maar een aantal verzekeraars die een allrisk annuleringsverzekering aanbieden. Pas bij code rood of oranje krijg je je geld terug. 

Auto vast in de modder?

Met de auto naar een festival gegaan? Dan is de kans groot dat je je auto in een weiland parkeerde. Na het weekend of aan het einde van de dag en wat zomerse regenbuitjes (het blijft Nederland), is de kans aanwezig dat het weiland veranderd is een modderpoel en dat je auto vast zit. Hieronder drie tips: 

  • ​Vraagt hulp aan omstanders. Zij kunnen je helpen de auto uit de modder te duwen. 
  • Laat omstanders de auto wegslepen door middel van een grote auto of een tractor van de plaatselijke boer. 
  • Mocht dit allemaal niet lukken? Schakel een bergingsbedrijf in. Zij kunnen je helpen op een professionele manier. Dit is vaak wel erg prijzig. En omdat dit niet onder je auto- of pechhulpverzekering valt, moet je die kosten zelf betalen.

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • RIVM
  • Rijksoverheid
  • GGD
  • ANWB

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Bas Knopperts. Hij is specialist op het gebied van reisverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld bij Radio 1 en het AD

Disclaimer

Het gebruik van de informatie is volledig de verantwoordelijkheid van de lezer. Bekijk voor meer informatie ook ons redactioneel beleid.

Awards

De reisverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder Website van het jaar en de Shopping Award.