Dekking doorlopende reisverzekering

Met een doorlopende reisverzekering kun je je voor verschillende situaties verzekeren. Standaard ben je verzekerd voor diefstal, vermissing of beschadiging van je bagage. Daarnaast is er nog een aantal aanvullende dekkingen. Welke dekking(en) je nodig hebt, hangt af van wat je tijdens je vakantie gaat doen. Je kunt je verzekeren voor:

  • Hulpverlening door een alarmcentrale.
  • Kosten voor opsporing en reddingsacties.
  • Repatriëring (onverwachte terugkeer naar huis vanwege een ongeval of ziekte).
  • Medische kosten in het buitenland.
  • Ongevallen.
  • Deelname aan wintersport, gevaarlijke sporten of onderwatersport.
  • Automobilistenhulp en vervangend vervoer als je met de auto op vakantie gaat.

Maak je op de website van Independer een vergelijking van reisverzekeringen? Dan kun je aangeven waar je je voor wilt verzekeren. Vervolgens kijken wij welke reisverzekering het meest geschikt is voor jouw vakantie of reis.

Doorlopende annuleringsverzekering

Bij een doorlopende reisverzekering kun je ook een doorlopende annuleringsverzekering afsluiten. Deze verzekering vergoedt de kosten als de reis onverwachts niet doorgaat of als je eerder terug moet. Na het boeken van een vakantie heb je zeven dagen de tijd om een annuleringsverzekering af te sluiten.

De annuleringsverzekering is niet verplicht, maar wel verstandig. Moet je je vakantie onverwachts annuleren vanwege bijvoorbeeld ziekte of een sterfgeval in je familie? Dan zijn de kosten van de geboekte reis gewoon voor jouw rekening. Denk aan de kosten voor een hotel, appartement of vliegreis. Een annuleringsverzekering vergoedt dan deze gemaakte kosten.

Kosten doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering kun je afsluiten voor een paar euro per maand / per persoon. De exacte premie hangt onder meer af van:  

  • De dekkingen die je kiest.
  • Je binnen of buiten Europa op vakantie gaat.
  • Voor hoeveel mensen je de doorlopende reisverzekering afsluit. 

Daarnaast verschillen de premies ook per reisverzekeraar. Doorlopende reisverzekeringen vergelijken is dan ook een verstandige keuze. Zo zie je snel welke verzekeraar voor jou het beste aanbod heeft en wat de verschillen zijn. 

Schade melden doorlopende reisverzekering

Heb je een doorlopende reisverzekering bij Independer en wil je schade melden? Dan kun je ons schadeformulier gebruiken. Je kunt het schadeformulier inscannen en opsturen naar schade@independer.nl. Per post is ook mogelijk. Stuur het dan op naar Independer Schade, antwoordnummer 1706, 1200 VB in Hilversum. 

Heb je de verzekering ergens anders afgesloten? Stuur het formulier dan rechtstreeks naar je reisverzekeraar. Die neemt de schade vervolgens verder in behandeling.

Nog ergens hulp bij nodig?

035 626 55 44

vandaag vanaf 09:30 uur