doorlopende reisverzekering

Doorlopende reisverzekering

Met een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar door verzekerd. Ook als je een weekendje weggaat binnen Nederland. Ga je langer dan 21 dagen per jaar op vakantie, ongeacht of dit een aaneengesloten periode is? Dan is  een doorlopende reiverzekering voordeliger dan een kortlopende reisverzekering. Een doorlopende reisverzekering kost meestal maar een paar euro per maand.Reisverzekering vergelijken  

Dekking doorlopende reisverzekering

Met een doorlopende reisverzekering kun je je voor verschillende situaties verzekeren. Standaard ben je verzekerd voor diefstal, vermissing of beschadiging van je bagage. Daarnaast is er nog een aantal aanvullende dekkingen. Welke dekking(en) je nodig hebt, hangt af van wat je tijdens je vakantie gaat doen. Je kunt je verzekeren voor:

  • Hulpverlening door een alarmcentrale.
  • Kosten voor opsporing en reddingsacties.
  • RepatriĆ«ring (onverwachte terugkeer naar huis vanwege een ongeval of ziekte).
  • Geneeskundige kosten voor als je ziek wordt op vakantie.
  • Ongevallen.
  • Deelname aan wintersport, gevaarlijke sporten of onderwatersport.
  • Automobilistenhulp als je met de auto op vakantie gaat.

Maak je op de website van Independer een vergelijking van reisverzekeringen? Dan kun je aangeven waar je je voor wilt verzekeren. Vervolgens kijken wij welke doorlopende reisverzekering het meest geschikt is voor jouw vakantie.

Doorlopende annuleringsverzekering

Bij een doorlopende reisverzekering kun je ook een doorlopende annuleringsverzekering afsluiten. Deze verzekering vergoedt de kosten als de reis onverwachts niet doorgaat of als je eerder terug moet. Na het boeken van een vakantie heb je zeven dagen de tijd om een annuleringsverzekering af te sluiten.

De annuleringsverzekering is niet verplicht, maar wel verstandig. Want als je je vakantie onverwachts moet annuleren vanwege bijvoorbeeld ziekte of een sterfgeval in je familie, zijn de kosten van de geboekte reis wel gewoon voor jouw rekening. Denk aan de kosten voor een hotel, appartement of vliegreis. Een annuleringsverzekering vergoedt dan deze gemaakte kosten. 

Vergelijk 80 reisverzekeringen

Wie wil je verzekeren?


Wil je kinderen meeverzekeren?
Geboortedatum
Om je beter van dienst te zijn maakt Independer gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.