Eigen reisverzekering afsluiten

Heb je zelf geen reisverzekering? Dan is het voor je kind verstandig om een eigen reisverzekering af te sluiten. Als je kind naar het buitenland op vakantie gaat, kan hij of zij bij hulp altijd de alarmcentrale van de verzekeraar bellen. De hulpverleners van de alarmcentrale geven de juiste adviezen.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Met een reisverzekering verzeker je je voor schades tijdens jouw vakantie. Bijvoorbeeld beschadiging of diefstal van je spullen (zoals je bagage, fotocamera of kleding). Maar ook als er iets met jou gebeurt (bijvoorbeeld als je ziek wordt of je been breekt). 

Je kunt een kortlopende of doorlopende reisverzekering afsluiten. Gaat je kind maar een keer per jaar een paar dagen op vakantie dan is een kortlopende reisverzekering de beste keuze. Gaat hij of zij meerdere keren per jaar, sluit dan een doorlopende reisverzekering af. Lees meer over de verschillen tussen een kortlopende en doorlopende reisverzekering.

Dekkingsgebied reisverzekering

Voor de premie van je reisverzekering maakt het uit naar welk land je op vakantie gaat. Voor een vakantie buiten Europa betaal je meer premie dan voor een vakantie binnen Europa. Blijf je in Nederland? Goed om te weten dat ook daar je reisverzekering geldt, mits je een overnachting boekt.

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • RIVM
  • Rijksoverheid
  • GGD
  • ANWB

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Bas Knopperts. Hij is specialist op het gebied van reisverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld bij Radio 1 en het AD

Disclaimer

Het gebruik van de informatie is volledig de verantwoordelijkheid van de lezer. Bekijk voor meer informatie ook ons redactioneel beleid.

Awards

De reisverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder Website van het jaar en de Shopping Award.