Verzekerd voor schade, diefstal en pechhulp

Een belangrijke dekking van je reisverzekering is die voor medische kosten. Erg handig als je in een land met dure medische zorg in het ziekenhuis komt te liggen. Maar blijf je in Nederland? Dan zijn medische kosten gewoon verzekerd op je zorgverzekering. Toch kan een reisverzekering in Nederland een goede keuze zijn. Dat heeft te maken met drie dekkingen: bagage, schade aan je verblijf en pechhulp.


Bagage

Ook als je binnen Nederland vakantie viert kan er van alles met je bagage gebeuren. Denk bijvoorbeeld aan het laten vallen van je fotocamera of diefstal van je smartphone of dure zonnebril. Zodra je met je ingepakte koffer naar de auto loopt, valt je bagage niet meer onder je inboedelverzekering. Heb je geen aparte buitenshuisverzekering? Dan is een reisverzekering afsluiten een slim idee.


Schade aan je verblijf

Al ben je nog zo voorzichtig, per ongeluk schade aan je vakantiehuisje of hotelkamer veroorzaken kan iedereen overkomen. Een gebroken koffiekopje kun je vast zelf nog wel betalen, maar bij grotere schades kan dat anders zijn. Wist je dat dit niet verzekerd is op je aansprakelijkheidsverzekering? Met een reisverzekering ben je hier wél voor gedekt.


Pechhulp

Heb je nog geen aparte pechhulpverzekering? Dan kun je je reisverzekering met deze dekking uitbreiden. Deze extra dekking heet ook wel ‘automobilistenhulp’. Hiermee heb je recht op hulp en vervangend vervoer als je auto tijdens de vakantie kapot gaat.

3 veelgestelde vragen

Kies de beste reisverzekering voor jou

Ga je deze zomer in Nederland op vakantie? Of ga je binnenkort een lang weekend naar een camping of bungalowpark? Sluit dan nu nog een reisverzekering af. Heb je er al een? Check dan eens of het beter en goedkoper kan. Bij Independer vind je eenvoudig de reisverzekering die het best bij je past. Gevonden? Aanvragen is zo geregeld.

Vergelijk reisverzekeringen

Hoe zit het dan met je annuleringsverzekering?

Inmiddels weet iedereen dat een annulering vanwege corona niet meer door de annuleringsverzekering vergoed wordt. Maar voor alle andere annuleringsredenen geldt hij nog wel gewoon. Dus kan je vakantie niet doorgaan, of moet je eerder naar huis, vanwege ziekte of overlijden van een naast familielid? Dan kun je gewoon een beroep doen op je annuleringsverzekering.

Op vakantie naar het buitenland?

Check dan ons handige actuele overzicht met alle coronamaatregelen per vakantieland. Zo weet je precies waar je rekening mee moet houden en ga je goed voorbereid op weg. 


Vakantie 2022: actueel overzicht

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • RIVM
  • Rijksoverheid
  • GGD
  • ANWB

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Bas Knopperts. Hij is specialist op het gebied van reisverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld bij Radio 1 en het AD

Disclaimer

Het gebruik van de informatie is volledig de verantwoordelijkheid van de lezer. Bekijk voor meer informatie ook ons redactioneel beleid.

Awards

De reisverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder Website van het jaar en de Shopping Award.