Voorbeeld 1

Twee personen die met Shoestring 15 dagen naar Thailand gaan, betalen voor hun kortlopende reis- en annuleringsverzekering € 270, 98. Deze premie betalen ze aan Mondial Assistance, de verzekeraar waarmee Shoestring samenwerkt. Sluit dit stel apart een reis-en annuleringsverzekering af dan is het veel goedkoper uit.  Een doorlopende reis- en annuleringsverzekering van Delta Lloyd (afgesloten via Independer) kost € 108,40 voor twee personen, daarvoor is dit stel het hele jaar door verzekerd . Sluiten zij alleen voor deze reis een reis- en annuleringsverzekering af dan is ING een goede keus met een premie van € 177,83.

Reis- en annuleringsverzekering: 2 volw. + 2 kind, 15 dagen Dekking: wereld, reisongevallen, medische kosten, bagage Verschil
Mondial Assistence (kortlopend) €270,98
Delta Lloyd (doorlopend) €108,40 - €162,58
ING (kortlopend) €177,83 - €93,15

Voorbeeld 2

Een gezin, bestaande uit 4 personen, boekt bij Arke een autovakantie van drie weken naar Frankrijk. De kortlopende reis-en annuleringsverzekering die via Arke wordt aangeboden kost dit gezin € 486,20. Het gaat om een zeer uitgebreide verzekering van de Europeesche, de reisverzekeraar waar Arke mee samenwerkt. Een passende doorlopende reisverzekering van Zelf.nl kost dit voor gezin € 147,95. Dat is inclusief een bagagedekking van € 2.500,- per persoon en bij annulering worden alle kosten vergoed. Met deze reisverzekering van Zelf.nl is het gezin het hele jaar door verzekerd.

Reis- en annuleringsverzekering: 4 personen, 21 dagen Dekking: Europa, reisongevallen, medische kosten, bagage, geld/cheques, pechhulp auto Verschil
Europeesche (korlopend) €486,20
Zelf.nl (doorlopend) €147,95 - €338,25
OHRA (kortlopend) €178,46 - €307,74

Voorbeeld 3

Een gezin, bestaande uit vier personen, gaat 15 dagen naar Griekenland met Vaya.nl. Zij boeken er direct een annuleringsverzekering (€ 177,71) en een reisverzekering (€ 105,31) bij. Deze verzekeringen zijn van Europeesche, waarmee Vaya.nl samenwerkt. Met een doorlopende reis- en annuleringsverzekering van Zelf.nl (€ 108,82) zijn deze mensen veel voordeliger uit. Voor dat bedrag zijn ze het hele jaar door verzekerd.

Reis- en annuleringsverzekering: 2 volw. + 2 kind., Europadekking, 15 dagen Dekking: Europa, reisongevallen, medische kosten, bagage. Verschil
Unigarant (kortlopend) €283,02
Zelf.nl (doorlopend) €108,82 - €174,20
OHRA (kortlopend) €177,83 - €133,55

Vergelijk en bespaar

Deze drie voorbeelden tonen aan dat het niet verstandig is om bij een touroperator direct bij een reis een reisverzekering af te sluiten. Wil je een reisverzekering afsluiten nadat je een reis hebt geboekt, doe dat dan snel. Een annuleringsverzekering moet je vaak binnen 7 dagen na het boeken van de reis hebben afgesloten. Omdat deze verzekering veelal onderdeel uitmaakt van een reisverzekering moet je er dus snel bij zijn. Bij Independer kun je ruim 65 reisverzekeringen vergelijken. Na het invullen van je persoonlijke gegevens en je wensen zie je direct welke verzekeraar voor jou het voordeligst is. Veel doorlopende reisverzekeringen kun je direct online afsluiten via Independer.

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • RIVM
  • Rijksoverheid
  • GGD
  • ANWB

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Bas Knopperts. Hij is specialist op het gebied van reisverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld bij Radio 1 en het AD

Disclaimer

Het gebruik van de informatie is volledig de verantwoordelijkheid van de lezer. Bekijk voor meer informatie ook ons redactioneel beleid.

Awards

De reisverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder Website van het jaar en de Shopping Award.