opzeggen reisverzekering

Reisverzekering opzeggen

Het opzeggen van je reisverzekering kan na het eerste contractjaar. De meeste reisverzekeringen zijn dan elke maand te beƫindigen, sommige zelfs per direct. Je kunt de opzegging meestal 1 maand voordat het contract afloopt doorgeven. Je kan telefonisch contact op nemen met de verzekeraar of tussenpersoon. Het kan nog nodig zijn dat je de opzegging schriftelijk moet bevestigen.

Reisverzekering vergelijken

Opzeggen of dekking toevoegen?

Je reisverzekering bestaat uit verschillende onderdelen. Het kan natuurlijk zijn dat je gedurende het jaar onverwachts op wintersport gaat. Dan kun je altijd deze dekking toevoegen, ook hiervoor geldt dat deze na een jaar weer opgezegd mag worden.

Als je gaat samenwonen, kun je vaak beter samen een reisverzekering afsluiten. Dit is alleen geen reden om de huidige reisverzekeringen op te zeggen. Informeer vooraf welke reisverzekeringen jullie kunnen opzeggen en maak dan een vergelijking voor een nieuwe reisverzekering.

Heb je ook een annuleringsverzekering die je wilt opzeggen? Ook dit is na het eerste contractjaar mogelijk. Heb je een reis geboekt, dan vervalt hiervoor ook de annuleringsdekking. Sommige annuleringsverzekeringen zijn wel over te sluiten zodat een geboekte reis wel nog verzekerd is.

Voorbeeld opzegbrief

Vind je het lastig zelf een opzegbrief te schrijven? Gebruik onze voorbeeldbrief reisverzekering opzeggen.

Vergelijk 80 reisverzekeringen

Wie wil je verzekeren?


Wil je kinderen meeverzekeren?
Geboortedatum
Om je beter van dienst te zijn maakt Independer gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.