Geneeskundige kosten

De basisverzekering van je zorgverzekering vergoedt spoedeisende hulp in het buitenland. Maar die vergoeding gaat alleen tot het maximale tarief dat in Nederland geldt. Als de zorg duurder is dan wordt het soms vergoed door je aanvullende zorgverzekering. Controleer bij het afsluiten van je reisverzekering goed wat er al door je zorgverzekering vergoed wordt. Bepaal dan of die dekking voldoende is voor jouw vakantie, of dat je je reisverzekering moet uitbreiden met de dekking geneeskundige kosten. Lees meer over de dekking geneeskundige kosten.

Automobilistenhulp

Veel mensen sluiten pechhulp voor de auto vaak al af bij hun autoverzekering. Of via ANWB Route Mobiel. Het is goed om dit vooraf te controleren zodat je hierop kunt besparen. Lees meer over pechhulp bij je reisverzekering. Ga je altijd met het vliegtuig op vakantie dan hoef je je auto niet extra te verzekeren.

Ongevallenverzekering

Heb je al een ongevallenverzekering? Dan hoef je die niet meer bij je reisverzekering af te sluiten. Op die manier bespaar je op je reisverzekering. Maar een ongeval tijdens de wintersport of tijdens het beoefenen van onderwater- of een gevaarlijke sport, wordt niet vergoed door een ongevallenverzekering. Dit moet je bij je reisverzekering apart meeverzekeren met een dekking voor wintersport of gevaarlijke sporten.

Kortlopende reisverzekering of doorlopende reisverzekering?

Je kunt ook veel besparen door goed na te gaan of je een kortlopende of doorlopende reisverzekering moet afsluiten. Bekijk de voor- en nadelen.

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • RIVM
  • Rijksoverheid
  • GGD
  • ANWB

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Bas Knopperts. Hij is specialist op het gebied van reisverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld bij Radio 1 en het AD

Disclaimer

Het gebruik van de informatie is volledig de verantwoordelijkheid van de lezer. Bekijk voor meer informatie ook ons redactioneel beleid.

Awards

De reisverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder Website van het jaar en de Shopping Award.