Dekking wijzigen

Het wijzigen van je reisverzekering is geen geldige reden om de verzekering op te mogen zeggen. Zit je in het eerste contractjaar en wil je een dekking toevoegen? Dan is dat vaak mogelijk. De dekking van je doorlopende reisverzekering verlagen kan bij de meeste verzekeraars niet in het eerste contractjaar.

Samenwonen

Ook samenwonen is geen geldige reden om in het eerste contractjaar je polis te beëindigen. Het is wel mogelijk om in het eerste contractjaar gezinsleden toe te voegen aan je polis. 

Ga je binnenkort op vakantie? Geef de aanpassingen dan voor de reis door aan de verzekeraar.

Verhuizen

Verhuizen is geen geldige reden om je reisverzekering te beëindigen. Het is wel belangrijk dat je verzekeraar op de hoogte is van je nieuwe adres. Geef dit daarom op tijd door.

Mijn Vaste Lasten Bewaker

Heb je via Independer een verzekering afgesloten? Dan krijg je van ons automatisch een account voor Mijn Vaste Lasten Bewaker. Daar kun je je adres of rekeningnummer wijzigen, opzeggen of een schade melden.

Naar Mijn Vaste Lasten Bewaker

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • RIVM
  • Rijksoverheid
  • GGD
  • ANWB

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Bas Knopperts. Hij is specialist op het gebied van reisverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld bij Radio 1 en het AD

Disclaimer

Het gebruik van de informatie is volledig de verantwoordelijkheid van de lezer. Bekijk voor meer informatie ook ons redactioneel beleid.

Awards

De reisverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder Website van het jaar en de Shopping Award.