schade melden

Schade melden reisverzekering

Als je op vakantie gaat sluit je vaak een reisverzekering af. Liever wil je daar geen gebruik van maken, maar het kan wel nodig zijn. Wil je een schade melden voor je reisverzekering of heb je direct hulp nodig? Hier lees je meer over wat je moet doen.

Reisverzekering vergelijken

Spoedeisende hulp

Is je reis begonnen en heb je spoedeisende hulp nodig? Bel dan met de alarmcentrale van je zorg- of reisverzekeraar. Bij het afsluiten van je reisverzekering ontvang je een pasje of polisblad met daarop het alarmnummer. Dit alarmnummer is 24 uur per dag vanuit het buitenland te bereiken.

Tips schadeformulier

Moet je een schadeformulier invullen? Denk dan aan deze tips.

  • Stuur belangrijke papieren mee voor het beoordelen van jouw schade. Denk aan de verklaring van de politie of een reisleiding, nota’s van medische behandelingen of bonnen van spullen die je opnieuw moest kopen.
  • Is er iets gestolen of verloren? Dan moet je ter plekke aangifte doen. Je ontvangt een aangiftebewijs. Stuur deze mee met je schadeformulier.

Lees meer over je schadeformulier invullen.

Niet spoedeisende schade melden

Ben je bagage kwijtgeraakt op vakantie of wil je andere niet spoedeisende schade melden? Doe dit dan direct bij thuiskomst met behulp van een schadeformulier. Heb je je reisverzekering via Independer afgesloten? Dan kun je het schadeformulier inscannen of opsturen naar Independer:

  • Inscannen: schade@independer.nl
  • Opsturen: Independer Schade, Antwoordnummer 1706, 1200 VB in Hilversum.

Wij zullen ervoor zorgen dat jouw schadeformulier zo snel mogelijk in behandeling wordt genomen door de verzekeraar. Als je je reisverzekering niet bij Independer hebt afgesloten kun je het beste naar je reisverzekeraar zelf gaan. Bekijk hoe je schade meldt per verzekeraar in ons overzicht.

Annuleringsverzekering: ook melden via schadeformulier

Kun je niet op vakantie of moet je eerder naar huis? Dan maak je gebruik van je annuleringsverzekering. Ook dan moet je ook een schadeformulier invullen en opsturen. Vergeet ook hier niet belangrijke papieren mee te sturen. Verzekeraars kunnen voor een melding van een annulering soms een apart schadeformulier hebben. Ben je niet via Independer verzekerd? Kijk dan op de website van je reisverzekeraar voor het juiste schadeformulier.

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen reisverzekering of neem contact op met onze klantenservice. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 21:00 uur op telefoonnummer: 035-6265544 of per e-mail op info@independer.nl.

 

Om je beter van dienst te zijn maakt Independer gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.