regel je reisverzekering
 • vergelijken op prijs-kwaliteit
 • advies dat bij je past
 • gemak & service


Geboortedatum
Gezinsleden meeverzekeren?

Waarom afsluiten bij ons?

Altijd het beste product bovenaan

Ook als we die niet verkopen

Vergelijken op inhoud en prijs

Vind zelf de beste reisverzekering voor jou

Onze experts staan voor je klaar

Persoonlijk antwoord op al je vragen

Misschien heb je, net als veel mensen, één van de volgende vragen

Justin | expert reisverzekering

Heb ik een annuleringsverzekering nodig?

Een annuleringsverzekering is niet verplicht, maar wel verstandig. Als je je vakantie onverwachts moet annuleren, vergoedt deze verzekering de kosten die je al gemaakt hebt.

leestijd 3 minuten

Wanneer kan ik mijn reisverzekering opzeggen?

Na een jaar kun je je reisverzekering meestal dagelijks opzeggen. Er geldt wel een opzegtermijn van een maand.

leestijd 1 minuut

Wat valt er onder de dekking van mijn reisverzekering?

Je bagage valt standaard onder de dekking van je reisverzekering. Daarnaast kun je je tegen nog meer zaken verzekeren, zoals gevaarlijke sporten, medische hulp en wintersport.

leestijd 3 minuten
We zijn bereikbaar via WhatsApp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als je meer wilt weten. We zijn er morgen vanaf 09:30 uur.

Dit vinden onze klanten van ons

9,2

Op basis van 9.244 klantbeoordelingen

bekijk ze allemaal
Independer geeft een goed beeld van het aanbod. Echter zijn er ook mogelijk interessante aanbiedingen die niet worden getoond door Independer.
8,0
Anoniem, HAARLEM
2 dagen geleden, reisverzekering
Bij klikken naar pagina terug kom je bij de startpagina terecht en moet je alle gegevens weer invull
8,0
Anoniem, AMSTELVEEN
3 dagen geleden, reisverzekering
Simpel,snel ,hulp in mum of tijd lief providers...bij de independent vol vertrouweling....super. blij me....
10,0
Mevr. El.Wakili.Fatima, VENLO
5 dagen geleden, reisverzekering
was snel informatie te zien in mum in tijd ingenomen , lief contact providers.....super......
8,0
Mevr. R. Rachida, VENLO
5 dagen geleden, reisverzekering
Ik zit nog te wachten op de elektrische tandenborstel die ik zou krijgen voor het afsluiten van mijn zorgverzekering via Independer!
6,0
Anoniem, NIJMEGEN
6 dagen geleden, reisverzekering
Super blij me snel van dienst zijn, lief providers ....informatie loopt makkelijke...
10,0
Mevr. Rachida, VENLO
5 dagen geleden, reisverzekering
Duidelijke site en vergelijkingen. De reviews die bij verzekeringen/ verzekeraars staan slaan vaak niet op deze, maar op Independer. Dat is jammer.
8,0
Anoniem, AMSTELVEEN
2 weken geleden, reisverzekering
Snel een duidelijk overzicht welke verzekering het goedkoopst is en bij ons past. Scheelt ons best veel met de vorige verzekering!
10,0
Dhr. Vissers, VUGHT
2 weken geleden, reisverzekering
Overzichtelijk, goede vergelijking en makkelijk afsluiten
10,0
Dhr. van Willigen, VELDHOVEN
7 uur geleden, reisverzekering
Goede en duidelijke informatie. Fijn dat je in een oogopslag de verschillende verzekeringen kunt vergelijken.
10,0
Anoniem, ALPHEN AAN DEN RIJN
3 weken geleden, reisverzekering

Wie vergelijken we?

Op onze website kun je ruim 50 kortlopende en doorlopende reisverzekeringen vergelijken van 29 verzekeraars.

bekijk de hele lijst

Hoe verdienen we?

Het gebruik van onze website is voor jou helemaal gratis. Als je via onze website een reisverzekering vergelijkt en afsluit, dan ontvangen wij hiervoor een eenmalige of doorlopende vergoeding van de verzekeraar.

lees hoe dat precies zit

Wat doen we voor jou?

Via onze website kun je je reisverzekering vergelijken en afsluiten. Wij helpen je daarbij als je wilt. En ook na het afsluiten kun je ons bereiken voor vragen of hulp.

ontdek wat we nog meer voor je doen

Meer informatie over je reisverzekering? Lees hieronder verder.

Reisverzekering vergelijken en afsluiten: zo makkelijk doe je dat

Independer heeft een uitgebreide online vergelijking van reisverzekeringen, met daarin ruim 50 kortlopende en doorlopende reisverzekeringen van 29 verzekeraars. Via Independer kun je heel eenvoudig een annuleringsverzekering of reisverzekering vergelijken en afsluiten. Nadat je een vergelijking hebt gemaakt en de voor jou meest geschikte verzekering hebt geselecteerd, kun je direct jouw reisverzekering afsluiten. Dat kan helemaal online en je ziet direct of je bent goedgekeurd voor de reisverzekering.

Kortlopende reisverzekering

Voor een korte vakantie is een kortlopende reisverzekering het voordeligst. Maar ga je per jaar vaker dan één keer op vakantie, of ga je langer dan 14 dagen op reis? Dan is een doorlopende reisverzekering al snel goedkoper. Je hoeft je dan ook geen zorgen te maken als je een keer een weekendje weg gaat. Via Independer kun je snel zowel een kortlopende als doorlopende reisverzekering vergelijken. We geven altijd aan wat in jouw situatie het beste is.

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering sluit je over het algemeen af als je langer dan 21 dagen of meerdere keren per jaar op vakantie gaat. Het is dan vaak goedkoper om een doorlopende reisverzekering af te sluiten dan een kortlopende reisverzekering. Je hoeft dan niet elke keer een losse reisverzekering af te sluiten en telkens opnieuw poliskosten te betalen.

Doorlopende reisverzekering bijna altijd voordeliger

Een doorlopende reisverzekering is al snel goedkoper dan een kortlopende reisverzekering. Ga je met een heel gezin op reis, dan ligt het omslagpunt ongeveer bij een vakantie van 2 weken. Ga je dus met je gezin 15 dagen of langer op reis? Dan is een doorlopende reisverzekering meestal goedkoper. Voor een verzekering van één of twee personen ligt de grens op een week of 3. Zeker als je er daarnaast ook nog een paar dagen tussenuit gaat, is de doorlopende verzekering voordeliger.? Ook voor een annuleringsverzekering geldt dat een doorlopende vaak goedkoper is dan een kortlopende. Maak je bij ons een vergelijking voor een kortlopende reisverzekering en ben je voordeliger uit met een doorlopende? Dan geven we je direct een seintje op onze website zodat je de goede keuze kunt maken. 

Bekijk de voordelen van een doorlopende en kortlopende reisverzekering.

Wat kost een reisverzekering?

Wat een reisverzekering kost, hangt van een aantal zaken af. Bijvoorbeeld waar je vakantie naar toe gaat, welke dekking je wilt en hoeveel personen je meeverzekert. Gemiddeld kost een kortlopende reisverzekering eenmalig enkele tientallen euro's, en een doorlopende reisverzekering een paar euro per maand.

Wat beïnvloedt de premie van een reisverzekering?

De premie van je reisverzekering wordt door een aantal zaken beïnvloed:

 • De reisduur: voor een weekendje weg betaal je minder premie dan voor een lange reis van vier weken.
 • De dekking: kies je voor alleen een basisdekking dan betaal je een stuk minder premie dan wanneer je je ook verzekert voor bijvoorbeeld gevaarlijke sporten en pechhulp.
 • De bestemming: ga je op vakantie naar een ver land buiten Europa dan betaal je meer premie.
 • Aantal personen op de polis: als je alleen een reisverzekering voor jezelf afsluit, is dat natuurlijk goedkoper dan wanneer je ook gezinsleden meeverzekert.
 • De verzekeraar: premies verschillen per verzekeraar, ook al kies je voor dezelfde dekking.?

Goedkope reisverzekering: bespaar met onze tips

Wil je een reisverzekering afsluiten? Bedenk dan goed of je bepaalde dekkingen echt nodig hebt. Misschien heb je geneeskundige kosten al bij je zorgverzekering meeverzekerd of automobilistenhulp bij je autoverzekering. Hetzelfde geldt voor een ongevallenverzekering. Bekijk onze tips en voorkom dat je je dubbel verzekert. Hiermee bespaar je veel geld en sluit je een goedkope reisverzekering af.

Maximale vergoedingen reisverzekering

Goed om te weten dat je bagage altijd tot een maximaal bedrag is verzekerd. Dat bedrag verschilt per reisverzekeraar en per accessoire. Zo vergoedt de ene reisverzekeraar een bedrag van 100 euro, terwijl andere verzekeraars een paar duizend euro vergoeden. Vind je een bepaalde dekking erg belangrijk bij je reisverzekering? Bijvoorbeeld voor fotoapparatuur, andere electronica of kampeerspullen? Controleer dan altijd wat er in je polisvoorwaarden staat. In onze vergelijking kun je ook per reisverzekering zien wat de maximale vergoedingen zijn. Dan weet je zeker dat je de best passende verzekering kiest.

Reisverzekering: Europadekking en werelddekking

Naast de keuze voor een doorlopende- of kortlopende reisverzekering, kun je ook kiezen voor een Europadekking of werelddekking. Wat je nodig hebt, hangt natuurljik van je bestemming af.. Verzekeraars hebben de wereld in twee dekkingsgebieden ingedeeld:

 • Europadekking - Alle landen binnen Europa. Inclusief Madeira, de Canarische Eilanden, de Azoren en alle niet- Europese landen die grenzen aan de Middellandse Zee. Dit houdt in dat ook Marokko, Tunesië, Algerije, Libië, Egypte, Israel, Libanon en Aziatisch Turkije onder de dekking vallen.
 • Werelddekking - Alle landen en werelddelen

Verschillende dekkingen meeverzekeren

Een reisverzekering biedt standaard dekking voor verlies, schade of diefstal van je bagage. Afhankelijk van je vakantie en wat je al bij andere verzekeringen hebt ondergebracht, kun je je reisverzekering uitbreiden met dekking voor:

Op basis van de dekkingen die je nodig hebt, zoeken wij de best passende reisverzekering voor je uit.?


Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering ook een annuleringsverzekering afsluiten. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten als je de reis toch moet annuleren. Bijvoorbeeld door een ongeval, ernstige ziekte of overlijden. Wil je je reis annuleren vanwege een situatie die je al langere tijd zag aankomen? Dan biedt een annuleringsverzekering geen dekking.

Wat kost een annuleringsverzekering?

Wat een annuleringsverzekering kost, hangt af van de totale kosten van je reis. De premie van een annuleringsverzekering is meestal tussen de 5 en 6 procent van de totale reissom. Daar komen ook nog poliskosten en assurantiebelasting bij. Hoe hoger de reissom, hoe meer premie je dus betaalt voor je annuleringsverzekering.

Opzeggen oude reisverzekering

Je reisverzekering opzeggen kun je schriftelijk of per email bij jouw huidige verzekeraar regelen. Een nieuwe reisverzekering afsluiten is zo gebeurd. Je kunt binnen 5 minuten je reisverzekering vergelijken en zo de beste reisverzekering vinden. Zo gemakkelijk is het vinden en afsluiten van een reisverzekering via Independer.

Wij staan voor je klaar

Independer hecht veel waarde aan een uitstekende klantenservice. Daarom hebben we al onze experts zelf opgeleid voor vragen over jouw reisverzekering. Mocht je onze hulp nodig hebben dan krijg je dus altijd iemand van Independer aan de lijn en geen medewerker van een zogenaamd callcenter. Lees zelf wat andere klanten van Independer vinden. Neem contact op met onze klantenservice of bekijk online de meest gestelde vragen over reisverzekeringen.

Schade melden?

Wil je een schade melden op je reisverzekering of heb je direct hulp nodig? Hier lees je hoe dat werkt. 

Nieuws over reisverzekeringen

Voorjaarsschoonmaak: haal de bezem door je verzekeringsmap Het heeft dan wel (nat) gesneeuwd deze week, maar het is toch echt lente. Tijd dus voor de voorjaarsschoonmaak! Vergeet daarbij ook je verzekeringsmap (of –doos, of –stapel) niet. Dit kan je soms een hoop geld besparen. Veel mensen zijn... lees meer
Verlopen coronavoucher? Dit is wat je kan doen Inmiddels hebben we al een jaar te maken met het coronavirus. En het is dus ook al meer dan een jaar geleden dat de eerste vakanties werden geannuleerd. Kon jouw reis ook niet doorgaan? Dan is de kans groot dat... lees meer
Vakantie boeken in coronatijd Ga je nog op vakantie tijdens de voorjaarsvakantie? Of gebruik je deze winterdagen om een zomervakantie te boeken? We dromen natuurlijk het liefst over palmbomen en blauwe stranden. Maar door het coronavirus blijft het voorlopig de vraag waar we heen... lees meer
meer nieuws op ons weblog

Eigen klantenservice reisverzekering

Independer vindt het belangrijk dat je goed advies krijgt bij het vergelijken en afsluiten van een reisverzekering. Daarom hebben we al onze experts zelf opgeleid. Heb je een vraag of heb je hulp nodig bij het afsluiten van je reisverzekering? Je krijgt dan altijd iemand van onze eigen klantenservice aan de telefoon. We helpen je natuurlijk ook per mail of via social media met je reisverzekering. Lees zelf wat andere klanten die hun reisverzekering bij Independer afsloten daarvan.

Waarom je reisverzekering vergelijken bij Independer?

Independer heeft ruim 13 jaar ervaring met het online vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Inmiddels hebben al meer dan 140.000 consumenten hun reisverzekering via Independer afgesloten. Binnen enkele minuten vergelijkt Independer voor jou ruim 80 reisverzekeringen. We helpen je ook met de keuze tussen een doorlopende en een kortlopende reisverzekering. Nadat je een keuze hebt gemaakt voor een reisverzekering, kun je die direct afsluiten. Jouw aanvraag wordt direct beoordeeld, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Jouw voordelen bij Independer:

 • Niet goed, geld terug (14 dg)
 • Eenvoudig reisverzekering vergelijken
 • Online afsluiten
 • Eigen klantenservice?

Niet goed, geld terug

Sluit je een reisverzekering af bij Independer, dan heb je 14 dagen bedenktijd. Dit houdt in dat je binnen 14 dagen nadat je de verzekering hebt afgesloten, deze nog kunt opzeggen. Je krijgt de premie die je al hebt betaald helemaal terug (tenzij je schade hebt gehad).

Eenvoudig reisverzekering vergelijken

Door onze jarenlange ervaring in het vergelijken en afsluiten van reisverzekeringen weten wij als geen ander wat belangrijk is in een reisverzekering. Daarom vergelijken wij ook niet alleen op prijs maar ook op kwaliteit.

Na het invullen van een paar gegevens en de keuze welke dekking jij nodig hebt op reis, laten we je een top 3 zien. Dit zijn de reisverzekeringen die voor jouw persoonlijke situatie de beste prijs-kwaliteit hebben. Als we geen samenwerking hebben met een verzekeraar die nog goedkoper is dan vind je die altijd in de vierde kolom. Ons overzicht is namelijk altijd objectief en volledig. Als je wilt, kun je de reisverzekeringen nog met elkaar vergelijken en de polisvoorwaarden bekijken.

Online afsluiten

Heb je met onze vergelijking een goede keuze kunnen maken voor een reisverzekering? Bij Independer kun je jouw reisverzekering ook direct eenvoudig afsluiten. Na het maken van de vergelijking kies je welke reisverzekering je wilt afsluiten. Dat gaat heel gemakkelijk en helemaal online. Binnen een paar minuten kun je jouw reisverzekering al geregeld hebben en goed verzekerd op reis!

Op reis tijdens corona?

In het buitenland gelden verschillende maatregelen. Independer heeft een actueel overzicht gemaakt. Je vindt per land alle actuele beperkingen en informatie over het coronapaspoort. Zo weet je precies waar je rekening mee moet houden. 

vakantie 2021 corona: actueel overzicht

Independer gebruikt cookies

Independer gebruikt cookies en vergelijkbare technieken om de website te verbeteren en je relevante advertenties te kunnen laten zien. De partijen waarmee we samenwerken kunnen dan zien dat je onze website hebt bezocht. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.