Sabine

Spaarrekening? Vergelijk en open!

Welke rekening past bij jou?

Alles over het vinden van de beste spaarrekening

Als je wilt gaan sparen dan wil je het spaargeld veilig wegzetten tegen de hoogste spaarrente. Maar niet alleen de spaarrente is belangrijk. Ook de voorwaarden die erbij horen moet je goed bekijken. Bij Independer kun je snel een spaarrekening of deposito vinden die precies aan je wensen voldoet, met de hoogste spaarrente. Je vindt meteen een overzicht met alle rentatarieven.

Spaarrekening vergelijken: zo werkt het

Wil je direct zien welke spaarrekening of deposito de hoogste spaarrente heeft? Dat kun je simpel met één druk op de knop zien. Je krijgt dan vrijwel alle spaarrekeningen of deposito’s te zien met alle rentatarieven en de hoogste spaarrente bovenaan. Je ziet meteen of de spaarrekening of deposito onder het Nederlands Garantiestelsel valt en wat de plus- en minpunten van de spaarrekening zijn. Je kunt spaarrekeningen sorteren op rente en klantcijfer en de details bekijken. Heb je de beste gevonden? Dan kun je meestal direct naar de aanbieder gaan om de spaarrekening of deposito meteen te openen.
Wil je geen minimuminleg hebben of per maand een vast bedrag sparen? Kies dan voor ‘Help mij kiezen’. Je hoeft maar een paar vragen in te vullen en je krijgt direct het resultaat van de beste spaarrekeningen en deposito’s die voldoen aan jouw eisen. Spaar- of depositorekeningen met zeer afwijkende voorwaarden die zich niet of zeer lastig laten vergelijken met reguliere producten nemen wij niet mee in de vergelijking. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan klimspaardeposito producten, kinderspaarrekeningen en groensparen. Daarnaast vergelijken wij geen zakelijke spaarrekeningen.

Spaarrentes en rentetarieven

Sparen is een goede manier om je geld tegen een laag risico voor even of langere tijd opzij te zetten. Maar wat gebeurt er nu met je spaargeld? Eigenlijk leent je bank het spaargeld van jou en leent het weer uit aan anderen. Hiervoor krijg jij rente en diegene aan wie ze het geld uitlenen betaalt rente. Het rentetarief of rentepercentage wordt door de banken vastgesteld. Dat doen zij op basis van de rente die de Europese Centrale Bank vaststelt en veel andere factoren (zoals bijvoorbeeld de kosten die de bank maakt). Het rentepercentage van een deposito staat vast, die van een spaarrekening is variabel. Banken kunnen dit elk moment aanpassen. Houd daarom de spaarrente goed in de gaten. Je kunt namelijk veel voordeel halen uit het overzetten van je spaargeld naar een andere spaarrekening met een hogere rente. Bekijk de actuele rentetarieven van ruim 130 spaarrekeningen van vrijwel alle banken.

Deposito vergelijken: anders dan gewoon sparen

Als je wilt sparen met een deposito werkt het ietsje anders dan bij een spaarrekening. Je spaart ook geld, maar bij een deposito zet je het spaargeld voor een afgesproken periode vast tegen een vaste spaarrente. Die periode (de looptijd) kan variëren van een maand tot meerdere jaren. Daarvoor ontvang je vaak een hogere rente dan op een gewone spaarrekening. Meestal is het niet mogelijk in de tussentijd geld op te nemen of bij te storten. Wil je spaarrente van deposito's vergelijken? Dan kun je terecht bij Independer. Klik op 'Toon deposito's'  en je ziet direct een overzicht van de aanbieders van deposito's met een looptijd van 5 jaar. Wil je je spaargeld korter of langer vastzetten? Kies dan bovenaan de vergelijking voor een andere looptijd.

Depositogarantiestelsel

Veel mensen zijn op zoek naar de hoogste spaarrente voor hun spaarrekening of deposito. Maar de spaarrekening met de hoogste spaarrente is natuurlijk niet altijd de beste. Let altijd goed op in welk land de bank onder toezicht staat, of de bank is aangesloten bij een depositogarantiestelsel, en of het haar bankvergunning met anderen deelt. Het depositogarantiestelsel zorgt ervoor dat je je geld wat je op je spaarrekening of deposito hebt staan terug krijgt als je bank failliet gaat. De hoogte van het maximale bedrag wat je terug krijgt hangt af van het land waarbij de bank is aangesloten. De meeste banken die in Nederland actief zijn, zijn aangesloten bij het Nederlands Depositogarantiestelsel. Je krijgt per rekeninghouder maximaal € 100.000 terug. Je kunt in de vergelijking van spaarrekeningen en depostio's snel zien in welk land de bank is aangesloten, of de vergunning wordt gedeeld en wat het maximale bedrag is.

Sparen met de hoogste spaarrente

Als je wilt sparen op een goede spaarrekening dan zoek je naast goede voorwaarden uiteraard naar de hoogste spaarrente. Zo haal je namelijk het meeste rendement uit je spaargeld. Als je je spaargeld al op een spaarrekening hebt staan, is het slim om regelmatig spaarrentes te vergelijken. Geeft jouw spaarrekening wel de hoogste spaarrente? Een nieuwe spaarrekening is makkelijk te openen. Het overzetten van je spaargeld is dus zo gebeurd.

Vragen over sparen? Wij staan voor je klaar

Independer hecht veel waarde aan eerlijke informatie. Via ons weblog en forum proberen wij onze bezoekers altijd van actuele informatie rondom spaarrekeningen te voorzien. Heb je toch een vraag voor ons? Neem dan gerust contact met ons op. Of kijk bij de meest gestelde vragen over sparen.

Nieuws over spaarrekeningen

Liever niet sparen? Dit zijn de spaaralternatieven
12 februari 2018
Nog nooit kreeg je zó weinig rente op je spaarrekening. Ben je ook op zoek naar een alternatief? ...

Liever niet sparen? Los af op je hypotheek!
9 februari 2018
De spaarrentes zijn op dit moment historisch laag. Een goed moment dus om even te kijken naar een...

Liever niet sparen? Investeer in vastgoed!
22 januari 2018
De spaarrentes zijn nog nooit zo laag geweest. Een goed moment dus om eens na te denken over alte...

Discussies over spaarrekeningen

Waarschuwing klanten Triodos bank
21 mei 2019
Triodos: precies waar Franz Kafka -de bureaucratie en de onpersoonlijke maatschappij krijgt steed...

Weg met de ING (voorheen Postbank) Rentepunten !
9 april 2019
helemaal eens met al deze reacties van de afgelopen (zeven!) jaar alweer. Heel Nederland denkt er...

Weg met de ING (voorheen Postbank) Rentepunten !
9 april 2019
Frank schreef: > > > Echt klinkklare onzin. Veel producten zijn goedkoper dan bij ande...

 
 

Sparen: waarom je spaarrekening vergelijken bij Independer?

Independer heeft ruim 15 jaar ervaring met het online vergelijken en afsluiten van financiële producten. Binnen enkele seconden kun je ruim 130 spaarrekeningen en deposito’s vergelijken en zie je de rentetarieven op een rijtje. Nadat je een keuze hebt gemaakt voor een spaarrekening, kun je meestal direct een spaarrekening openen bij de spaarbank van jouw keuze. Je kunt dus direct beginnen met sparen.

Hoogste spaarrentes en rentetarief op een rij

De hoogste spaarrentes vind je gemakkelijk en snel op ons actuele overzicht. Je hoeft daar niet eerst je vragen of wensen in te vullen, maar je ziet direct een overzicht met de hoogste spaarrentes. Op zoek naar een deposito? Ook als je voor deposito kiest vind je direct de hoogste spaarrentes. Wil je op de hoogte blijven van al het belangrijke nieuws over spaarrentes? Meld je dan aan voor de Rente Alert. Zo kan je snel en gemakkelijk zien of je meer uit je spaargeld kunt halen! Zo kun je altijd sparen met de beste spaarrente.

Direct aanvragen en direct sparen

Heb je een spaarrekening of deposito gevonden die aan jouw wens voldoet? Dan kun je die meteen online openen of aanvragen. Zo regel je snel en makkelijk je nieuwe spaarrekening of deposito.

Detail informatie

Zit je al in het zoekresultaat en wil je toch nog meer weten? Dan kun je altijd kijken bij ‘detail informatie’ voor meer gedetailleerde informatie over de spaarrekeningen. Je ziet bijvoorbeeld in een overzicht of er opnamekosten zijn, wat het tijdstip van de rentebetaling is, of een betaalrekening verplicht is en wanneer de laatste wijziging van het rentetarief was.

Helder overzicht

Independer biedt je een helder overzicht van vrijwel alle spaarrekeningen en deposito’s in Nederland. De voorwaarden en plus- en minpunten worden in het overzicht meegenomen. Je kunt dus direct een keuze kunt maken voor de bank die bij jouw wensen past. De rentetarieven worden dagelijks ververst zodat je altijd zeker kunt zijn van de juiste rente.

Voordelen van Independer

HOOGSTE SPAARRENTE
De hoogste spaarrentes vind je snel en gemakkelijk. Je ziet direct alle rentes overzichtelijk op een rij.

OPEN DIRECT SPAARREKENING
Spaarrekening of deposito naar jouw wens gevonden? Open deze dan direct bij de aanbieder.

DETAIL INFORMATIE
Meer weten over een spaarrekening? We tonen alle details van rekeningen in de vergelijking.

Voordelen van Independer
experts

Wij helpen je graag

Heb je een vraag over spaarrekeningen of deposito's? Wij staan voor je klaar en helpen je graag verder.


035 - 626 57 80 Nu gesloten. Vandaag 8:00 weer bereikbaar

Zoekresultaten
Geen resultaat gevonden. Verfijn je zoekopdracht.