Vind een spaarrekening die past
  • Vergelijk en open
  • Advies dat bij je past
  • Gemak & service

We hielpen afgelopen maand 42.000 bezoekers met het vergelijken van een spaarrekening

Waarom een spaarrekening vergelijken via Independer?

Actueel en volledig

Vergelijken en direct aanvragen

Altijd het beste product bovenaan

Alle spaarrentes op een rij

Onze experts staan voor je klaar

Persoonlijk antwoord op al je vragen

Misschien heb je, net als veel mensen, één van de volgende vragen

Sandra | expert sparen

Wat is het verschil tussen een spaarrekening en een deposito?

Met een gewone spaarrekening kun je altijd over je geld beschikken. Met een deposito kan dat niet, maar heb je vaak wel een hogere rente.

leestijd 5 minuten

Hoe kan ik geld sparen voor mijn kinderen?

Er zijn verschillende mogelijkheden om te sparen voor je kinderen. Bijvoorbeeld via een speciale kinderspaarrekening. Maar ook een normale spaarrekening kan een optie zijn.

leestijd 5 minuten

Hoe hoog zijn de spaarrentes op dit moment?

Je wilt natuurlijk weten waar je de hoogste spaarrente kunt krijgen. Daarom hebben wij deze voor je op een rijtje gezet.

leestijd 5 minuten
We zijn het best bereikbaar via WhatsApp

Neem gerust contact met ons op als je meer wilt weten. We zijn er morgen vanaf 08:00 uur.

Wie vergelijken we

Op onze website vergelijken wij ruim 130 spaarrekeningen en deposito's.

bekijk de hele lijst

Hoe verdienen we?

Het gebruik van onze website is voor jou helemaal gratis. Als je via onze website een aanvraag doet op de website van de spaarbank dan ontvangen wij daarvoor een vergoeding.

lees hoe dat precies zit

Wat doen we voor jou?

Via onze website kun je verschillende spaarrekeningen en deposito’s met elkaar vergelijken en openen. Vanuit het vergelijkend overzicht van spaarrekeningen of deposito’s kun je een spaarrekening of deposito aanvragen

ontdek wat we nog meer voor je doen

Meer informatie over je spaarrekening? Lees hieronder verder.

Alles over het vinden van de beste spaarrekening

Als je wilt gaan sparen dan wil je het spaargeld veilig wegzetten tegen de hoogste spaarrente. Maar niet alleen de spaarrente is belangrijk. Ook de voorwaarden die erbij horen moet je goed bekijken. Bij Independer kun je snel een spaarrekening of deposito vinden die precies aan je wensen voldoet, met de hoogste spaarrente. Je vindt meteen een overzicht met alle rentetarieven.

Spaarrekening vergelijken: zo werkt het

Wil je direct zien welke spaarrekening of deposito de hoogste spaarrente heeft? Dat kun je simpel met één druk op de knop zien. Je krijgt dan vrijwel alle spaarrekeningen of deposito’s te zien met alle rentatarieven en de hoogste spaarrente bovenaan. Je ziet meteen of de spaarrekening of deposito onder het Nederlands Garantiestelsel valt en wat de plus- en minpunten van de spaarrekening zijn. Je kunt spaarrekeningen sorteren op rente en klantcijfer en de details bekijken. Heb je de beste gevonden? Dan kun je meestal direct naar de aanbieder gaan om de spaarrekening of deposito meteen te openen. Je hoeft maar een paar vragen in te vullen en je krijgt direct het resultaat van de beste spaarrekeningen en deposito’s die voldoen aan jouw eisen. Spaar- of depositorekeningen met zeer afwijkende voorwaarden die zich niet of zeer lastig laten vergelijken met reguliere producten nemen wij niet mee in de vergelijking. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan klimspaardeposito producten, kinderspaarrekeningen en groensparen. Daarnaast vergelijken wij geen zakelijke spaarrekeningen.

Spaarrentes en rentetarieven

Sparen is een goede manier om je geld tegen een laag risico voor even of langere tijd opzij te zetten. Maar wat gebeurt er nu met je spaargeld? Eigenlijk leent je bank het spaargeld van jou en leent het weer uit aan anderen. Hiervoor krijg jij rente en diegene aan wie ze het geld uitlenen betaalt rente. Het rentetarief of rentepercentage wordt door de banken vastgesteld. Dat doen zij op basis van de rente die de Europese Centrale Bank vaststelt en veel andere factoren (zoals bijvoorbeeld de kosten die de bank maakt). Het rentepercentage van een deposito staat vast, die van een spaarrekening is variabel. Banken kunnen dit elk moment aanpassen. Houd daarom de spaarrente goed in de gaten. Je kunt namelijk veel voordeel halen uit het overzetten van je spaargeld naar een andere spaarrekening met een hogere rente. Bekijk de actuele rentetarieven van ruim 130 spaarrekeningen van vrijwel alle banken.

Deposito vergelijken: anders dan gewoon sparen

Als je wilt sparen met een deposito werkt het ietsje anders dan bij een spaarrekening. Je spaart ook geld, maar bij een deposito zet je het spaargeld voor een afgesproken periode vast tegen een vaste spaarrente. Die periode (de looptijd) kan variëren van een maand tot meerdere jaren. Daarvoor ontvang je vaak een hogere rente dan op een gewone spaarrekening. Meestal is het niet mogelijk in de tussentijd geld op te nemen of bij te storten. Wil je spaarrente van deposito's vergelijken? Dan kun je terecht bij Independer. Klik op 'Toon deposito's'  en je ziet direct een overzicht van de aanbieders van deposito's met een looptijd van 5 jaar. Wil je je spaargeld korter of langer vastzetten? Kies dan bovenaan de vergelijking voor een andere looptijd.

Depositogarantiestelsel

Als je wilt sparen met een deposito werkt het ietsje anders dan bij een spaarrekening. Je spaart ook geld, maar bij een deposito zet je het spaargeld voor een afgesproken periode vast tegen een vaste spaarrente. Die periode (de looptijd) kan variëren van een maand tot meerdere jaren. Daarvoor ontvang je vaak een hogere rente dan op een gewone spaarrekening. Meestal is het niet mogelijk in de tussentijd geld op te nemen of bij te storten. Wil je spaarrente van deposito's vergelijken? Dan kun je terecht bij Independer. Klik op 'Toon deposito's'  en je ziet direct een overzicht van de aanbieders van deposito's met een looptijd van 5 jaar. Wil je je spaargeld korter of langer vastzetten? Kies dan bovenaan de vergelijking voor een andere looptijd.

Sparen met de hoogste spaarrente

Als je wilt sparen op een goede spaarrekening dan zoek je naast goede voorwaarden uiteraard naar de hoogste spaarrente. Zo haal je namelijk het meeste rendement uit je spaargeld. Als je je spaargeld al op een spaarrekening hebt staan, is het slim om regelmatig spaarrentes te vergelijken. Geeft jouw spaarrekening wel de hoogste spaarrente? Een nieuwe spaarrekening is makkelijk te openen. Het overzetten van je spaargeld is dus zo gebeurd.

Vragen over sparen? Wij staan voor je klaar

Independer hecht veel waarde aan eerlijke informatie. Via ons weblog proberen wij onze bezoekers altijd van actuele informatie rondom spaarrekeningen te voorzien. Heb je toch een vraag voor ons? Neem dan gerust contact met ons op.

Nieuws over spaarrekeningen

Nieuw jaar: nieuwe spaardoelen De drukke en feestelijke decembermaand is achter de rug. Voor veel mensen ook een maand waarin meer geld wordt uitgegeven dan normaal. Om nog maar niet te spreken van de hoge inflatie en alle andere factoren die 2022 een duur... lees meer
Sparen in 2022: rente, inflatie en beleggen Geld sparen is verstandig. Het is namelijk belangrijk om een financiële buffer te hebben. Vroeger werd spaargeld op de bank steeds meer waard. Maar dat is tegenwoordig helaas niet meer het geval. Hoe zit dat in 2022? En wat kun... lees meer
Stoppen met roken? Dit levert het op! Eerder schreven we: rokers zijn meer gaan roken sinds corona. Wil je stoppen met roken? Dan weet je waarschijnlijk wel dat dit verschillende voordelen heeft. Natuurlijk voor je gezondheid: je conditie wordt beter en je hebt minder kans op ziektes.... lees meer
meer nieuws op ons weblog

Sparen: waarom je spaarrekening vergelijken bij Independer?

Independer heeft ruim 20 jaar ervaring met het online vergelijken en afsluiten van financiële producten. Binnen enkele seconden kun je ruim 130 spaarrekeningen en deposito’s vergelijken en zie je de rentetarieven op een rijtje. Nadat je een keuze hebt gemaakt voor een spaarrekening, kun je meestal direct een spaarrekening openen bij de spaarbank van jouw keuze. Je kunt dus direct beginnen met sparen.

Hoogste spaarrentes en rentetarief op een rij

De hoogste spaarrentes vind je gemakkelijk en snel op ons actuele overzicht. Je hoeft daar niet eerst je vragen of wensen in te vullen, maar je ziet direct een overzicht met de hoogste spaarrentes. Op zoek naar een deposito? Ook als je voor deposito kiest vind je direct de hoogste spaarrentes. Wil je op de hoogte blijven van al het belangrijke nieuws over spaarrentes? Meld je dan aan voor de Rente Alert. Zo kan je snel en gemakkelijk zien of je meer uit je spaargeld kunt halen! Zo kun je altijd sparen met de beste spaarrente.

Direct aanvragen en direct sparen

Heb je een spaarrekening of deposito gevonden die aan jouw wens voldoet? Dan kun je die meteen online openen of aanvragen. Zo regel je snel en makkelijk je nieuwe spaarrekening of deposito. 

Detail informatie

Zit je al in het zoekresultaat en wil je toch nog meer weten? Dan kun je altijd kijken bij ‘detail informatie’ voor meer gedetailleerde informatie over de spaarrekeningen. Je ziet bijvoorbeeld in een overzicht of er opnamekosten zijn, wat het tijdstip van de rentebetaling is, of een betaalrekening verplicht is en wanneer de laatste wijziging van het rentetarief was.

Helder overzicht

Independer biedt je een helder overzicht van vrijwel alle spaarrekeningen en deposito’s in Nederland. De voorwaarden en plus- en minpunten worden in het overzicht meegenomen. Je kunt dus direct een keuze kunt maken voor de bank die bij jouw wensen past. De rentetarieven worden dagelijks ververst zodat je altijd zeker kunt zijn van de juiste rente.

Independer gebruikt cookies

Independer gebruikt cookies en vergelijkbare technieken om de website te verbeteren en je relevante advertenties te kunnen laten zien. De partijen waarmee we samenwerken kunnen dan zien dat je onze website hebt bezocht. Kies je voor weigeren, dan plaatsen we alleen functionele en analytische cookies. Meer informatie, ook over je instellingen aanpassen, vind je in ons cookiebeleid.