orthodontie tarieven 2017

De orthodontietarieven voor 2017

De orthodontietarieven voor 2017 zijn, net als de tandartstarieven, vastgesteld door de overheid. Toch betekent dit niet perse dat je bij elke orthodontist voor een beugel even duur uit bent. Elk onderdeel van het beugeltraject heeft een eigen code. De tarieven zijn per code vastgesteld. Het kan zijn dat de ene orthodontist besluit meer onderdelen in een behandeling te stoppen dan een ander. Bijvoorbeeld een extra foto of nacontrole. Hierdoor kunnen er toch prijsverschillen ontstaan. Daarnaast zijn de tarieven ook afhankelijk van het soort patiënt; patiënten met een lip- of gehemeltespleet zijn soms duurder uit.

Vraag altijd een offerte op, orthodontisten zijn verplicht deze te geven. Beter nog om dit bij meerdere orthodintisten doet, zodat je goed kunt vergelijken. Informeer bij je zorgverzekeraar wat je precies van de offerte vergoed krijgt. Volwassenen krijgen tegenwoordig niet veel meer vergoed voor orthodontie. Is de beugel voor je kind? Bekijk welke verzekeraars orthodontie tot 18 jaar vergoeden.


De tarieven voor orthodontie in 2017 vind je hier.

 

Orthodontie, categorie A

Dit zijn de tarieven voor de behandeling van patiënten die niet onder categorie B en/of C vallen.

Bekijk alle tarieven voor orthodontie, categorie A

Orthodontie, categorie C

Dit zijn de tarieven voor de behandeling van patiënten met een cheilo-/gnatho-/palatoschisis. Dit is een spleet in de lip, kaak of gehemelte.

Bekijk alle tarieven voor orthodontie, categorie C

Orthodontie, categorie B

Dit zijn de tarieven voor de behandeling van patiënten met (een) in ernst met schisisvergelijkbare afwijking(en). Schisis is een spleet in de lip, kaak of gehemelte.

Bekijk alle tarieven voor orthodontie, categorie B

Op zoek naar een orthodontist

Heb jij of je kind een beugel nodig en ben je op zoek naar een orthodontist? Ga dan naar onze vergelijking:Zoek orthodontist

 

Mediquest

MediQuest verzamelt en analyseert alle gegevens en reviews van de praktijken. Zo maken zij de kwaliteit van mondzorg inzichtelijk.

Zij gingen je voor

Zoveel bezoekers hebben al een review geplaatst!

Geef ook je mening!

 

Om je beter van dienst te zijn maakt Independer gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.