brug

Tandartsbehandeling: brug

Een brug vervangt een ontbrekende tand of kies en bestaat uit een kunsttand en twee kronen. De kronen worden vastgezet op de twee eigen tanden of kiezen die naast de open plek zitten. De kunsttand vult de lege plek op.

Waar is een brug van gemaakt?

Een brug kan gemaakt worden van metaal, porselein of een combinatie van deze twee. Als een brug gemaakt wordt van alleen metaal is dit vaak voor achterin de mond omdat de brug goud- of zilverkleurig is. De brug is zeer sterk en slijtvast. Als het een combinatie is, is de basis metaal en komt er een porseleinen laag overheen. Maar door nieuwe technieken kunnen tegenwoordig steeds meer stevige bruggen volledig van porselein worden gemaakt. Dit ziet er zeer natuurlijk uit.

Hoe wordt een brug geplaatst?

Eerst worden de tanden of kiezen, waar de brug aan vastgemaakt wordt, bijgeslepen. Daarna maakt de tandarts een afdruk van deze tanden of kiezen en het gat. De tandtechnicus maakt vervolgens een passende brug. Totdat de brug klaar is, krijg je een tijdelijke brug van kunststof. De definitieve brug wordt eerst gepast en daarna vastgemaakt met een soort cement.

Doet het plaatsen van een brug pijn?

Tijdens de behandeling ben je plaatselijk verdoofd. Hierdoor zul je geen pijn voelen.

Hoe lang gaat een brug mee?

Een brug kan vele jaren meegaan als je de tanden waaraan de brug vast zit goed verzorgt. Deze zijn namelijk nog steeds gevoelig voor bederf. Mocht de brug loslaten neem dan gelijk contact op met je tandarts. Hij kan de brug weer vastzetten.

Op zoek naar een tandarts

Ben je op zoek naar een tandarts? Ga dan naar onze tandartsvergelijking:Zoek tandarts

Mediquest

MediQuest verzamelt en analyseert alle gegevens en reviews van de praktijken. Zo maken zij de kwaliteit van mondzorg inzichtelijk.

Zij gingen je voor

Zoveel bezoekers hebben al een review geplaatst!

Geef ook je mening!

 

Om je beter van dienst te zijn maakt Independer gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.