controle

Tandartsbehandeling: controle

Bij een periodieke controle controleert de tandarts je gebit op gaatjes en eventuele tandvlees ontstekingen. Ook kan hij een röntgenfoto maken om je gebit nog beter te bestuderen. Vaak reinigt de tandarts gelijk je tanden en krijgen kinderen vaak een fluorbehandeling. Komt de tandarts een gaatje of een andere afwijking tegen, dan zal hij hier een nieuwe afspraak voor maken.

Waarom een periodieke controle?

Door regelmatig op controle bij tandarts te gaan kunnen vervelende ontwikkelingen zoals gaatjes of ontstekingen op tijd ontdekt worden en erger voorkomen worden. De tandarts kan je dan behandelen. Of hij kiest ervoor om je door te sturen naar een specialist zoals de mondhygiënist, orthodontist of kaakchirurg.

Je kan ook wachten tot je een klacht hebt en dan naar de tandarts gaan, maar dit is niet aan te raden! Sommige problemen zijn dan al zover gevorderd dat de behandeling veel ingrijpender (en pijnlijker) zal zijn en kan het zelfs leiden tot verlies van tanden of kiezen.

Hoe vaak per jaar een controle?

Probeer minimaal één keer per jaar voor een controle naar de tandarts te gaan. Ieder half jaar is natuurlijk nog beter, maar je tandarts kan het beste vertellen wat voor jou noodzakelijk is.

Op zoek naar een tandarts

Ben je op zoek naar een tandarts? Ga dan naar onze tandartsvergelijking:Zoek tandarts

Mediquest

MediQuest verzamelt en analyseert alle gegevens en reviews van de praktijken. Zo maken zij de kwaliteit van mondzorg inzichtelijk.

Zij gingen je voor

Zoveel bezoekers hebben al een review geplaatst!

Geef ook je mening!

 

Om je beter van dienst te zijn maakt Independer gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.